Meniu

Rejuvenare maini

Actualizat pe:

Rejuvenarea se refera, de fapt, la reintinerirea unei zone a corpului, adese fiind vizate zonele cele mai afectate de trecerea timpului, cum sunt rejuvenarea faciala sau rejuvenare maini. Acestea sunt cele care tradeaza varsta unei persoane, motiv pentru care multi oameni apeleaza la diferite proceduri cosmetice – minim invazive sau non-invazive – pentru a reda apectul tanar si fermitatea pielii din zonele asupra carora se intervine.

Ce este rejuvenarea mainilor si cui se adreseaza?

Tratamentul cosmetic de rejuvenare maini este un protocol de proceduri care au ca obiectiv corectia estetica a mainilor, necesara mai ales in cazul persoanelor mature, in cazul carora trecerea timpului lasa semne vizibile pe ten si pe membrele superioare.
In plus, cum mainile sunt cartea de vizita a unei persoane, cei care se confrunta cu o piele subtiata, pe care au aparut riduri sau pete pigmentare, ori vene si tendoane foarte vizibile, pot simti o senzatie de nesiguranta. Acesta fiind unul dintre cele mai puternice motive pentru care oamenii ar trebui sa apeleze la o metoda de rejuvenare a mainilor.
Inaintarea in varsta si efectul factorilor externi, cum sunt razele soarelui si diverse substante, sunt principalii factori care duc la aparitia unui aspect imbatranit al mainilor, unde pielea este mai subtire, in mod natural, decat in alte zone ale corpului.

Ce proceduri pot fi efectuate pentru rejuvenarea mainilor?

In general, procedurile de rejuvenare a mainilor au rolul de a reda volum pielii si de a sterge semnele aparute odata cu inaintarea in varsta – ridurile si petele. De aceea, tipurile de proceduri cosmetice prin care se poate obtine rejuvenare mainilor sunt numeroase.
Pentru imbunatatirea aspectului pielii mainilor, pot fi realizate diferite proceduri cosmetice. Cum insa acestea trateaza localizat numai o anumita problema, cum ar fi numai textura sau fermitatea pielii, pentru rezultate eficiente se recomanda combinarea a mai multor tipuri de tratamente, astfel incat rejuvenarea mainilor sa fie completa.
De exemplu, lipofillingul este o procedura invaziva, care consta in restabilirea volumului de grasime de la nivelul mainilor, cu grasime proprie. Aceasta poate fi completata de alte proceduri de rejuvenare, cum sunt peeling-ul chimic, mezoterapia sau injectiile cu acid hialuronic sau terapia vampir (PRP).
De asemenea, alte proceduri cosmetice care au efecte in rejuvenarea mainilor sunt si radiofrecventa, fotorejuvenarea cu IPL sau cu laser.

Care sunt beneficiile procedurilor de rejuvenare a mainilor?

Cu toate ca pe piata exista si creme sau serum-uri care promit ca vor imbunatatii aspectul pielii de pe maini, procedurile cosmetice sunt unele dintre cele mai eficiente metode de rejuvenare a mainilor.
In ceea ce priveste beneficiile pe care le ofera un tratament de rejuvenare a mainilor, acestea sunt diferite in functie de procedurile efectuate. Cu toate acestea rezultatele sunt, de cele mai multe ori, aceleasi, adica reintinerirea aspectului mainilor si redarea tonusului si luminozitatii pielii de pe aceasta zona a corpului.
In concluzie, faptul ca rezultatele pe care le au aproape toate procedurile de rejuvenare maini sunt unele eficiente face ca numarul persoanelor care apeleaza la aceste tratamente sa fie tot mai mare.