Meniu

Histerosalpingografie Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Femeile care au tulburari de ciclu menstrual sau sangerari anormale, cele care intampina probleme legate de sterilitate sau avort spontan, primesc, de regula, recomandarea de a face o histerosalpingografie. In Cluj, sunt diverse clinici in care se fac aceste investigatii ce asociaza examenul uterului (histerografia) cu examenul radiologic al trompelor uterine (salpingografia).

In timpul examenului de histerosalpingografie, medicul obtine imagini radiografice, iar cu ajutorul substantei de contrast este evidentiat aspectul cavitatii uterine, precum si cel al trompelor. In clinicile din Cluj sunt medicii foarte bine pregatiti pentru astfel de interventii, dupa cum vei putea descoperi mai jos.

Clinici din Cluj la care poti merge pentru o histerosalpingografie

Motivele pentru care poti face o histerosalpingografie in Cluj sunt diverse, insa cele mai importante ar fi ca aici sunt medici foarte bine pregatiti si cu experienta in acest gen de examinari, care sunt ajutati de aparatura performanta, pentru a depista chiar si cele mai mici nereguli.

In acest tabel iti prezentam cateva astfel de clinici, impreuna cu detalii importante pentru tine, ca viitor sau actual pacient:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Histerosalpingografie
Rating
Website
Gynia
Clinica-Verificata
170 Ron
 • Tariful pentru o Histerosalpingografie este 880 Ron
 • Spital privat special pentru servicii de ginecologie si obstetrica
 • Personal medical cu experienta
 • Servicii de foarte buna calitate
 • Unii spun ca au fost tratati superficial
Novogyn
800 Ron
 • Tariful pentru o Histerosalpingografie este 800 Ron
 • Tratarea afectiunilor ginecologice
 • Monitorizarea sarcinii si asistenta la nastere
 • Interventii chirurgicale radicale
 • Personal medical profesionist
 • Nu se respecta programarile
Interservisan
750 Ron
 • Tariful pentru o Histerosalpingografie este 750 Ron
 • Numeroase specialitati medicale
 • Medici cu experienta in ginecologie si obstetrica
 • Contract cu CAS pentru numeroase servicii medicale
 • Nemultumiri legate de o parte a personalului
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Unde poti merge, in Cluj, pentru o histerosalpingografie

Histerosalpingografia, in Cluj sau in oricare zona a tarii, iti poate imbunatati calitatea vietii si, uneori, iti poate chiar salva viata. De aceea, este important sa te asiguri ca ajungi intr-o clinica buna, unde activeaza experti in domeniu, pentru un diagnostic precis si un tratament pe masura:

1. Gynia

Gynia este un spital particular ce a luat nastere din dorinta si ambitia unor medici ginecologi de a oferi o alternativa de top, privata, in ginecologie si obstetrica. A fost inaugurat in 2008 si a fost structurat pe trei sectii: ambulatoriu (cu 3 cabinete de consultatii) – la parter, sectie de ginecologie cu bloc operator si compartiment ATI – la etajul 1 si sectie de obstetrica, bloc de nastere si compartiment nou-nascuti – la etajul 2. Ulterior, a fost infiintat si un compartiment de chirurgie generala.

Tariful pentru o histerosalpingografie (HSG) la Gynia este de 880 de lei.

Pacientele acestei clinici spun despre personalul medical ca este unul care isi desfasoara activitatea impecabil. Insa chiar daca in majoritate sunt opinii care subliniaza calitatea serviciilor, sunt si persoane care au declarat ca nu au fost tratate cu profesionalism de catre unii medici.

Vezi parerile pacientilor despre Gynia
Vezi Pareri

2. Novogyn

Spitalul Privat de Obstetrica-Ginecologie Novogyn a luat nastere din dorinta unei asociatii de medici din Cluj de a le oferi femeilor din Cluj-Napoca si din toata Transilvania o alternativa pentru tratarea afectiunilor ginecologice si pentru asistenta la nastere. Spitalul cuprinde o paleta variata de servicii medicale: consultatii, ecografii, monitorizarea sarcinii, interventii chirurgicale minim invazive sau interventii chirurgicale radicale. Histerosalpingografia este realizata, in cadrul clinicii Novogyn, de catre dr. Claudia Lazar.

Pretul unei examinari este de 800 de lei. Inainte de procedura, este necesara o ecografie endovaginala, pentru a fi evaluata sfera genitala. Histerosalpingografia cu substanta de contrast se face cu ajutorul unei solutii ecogene ce se introduce printr-un cateter subtire si flexibil, prin col, pana in cavitatea uterina. Procedura se efectueaza sub ghidaj ecografic si dureaza cel mult o jumatate de ora.

Parerile pacientelor in legatura cu aceasta clinica sunt unele care sustin ca personalul medical este profesionist. Sunt si „voci” care spun ca nu se respecta programarile si ca timpul de asteptare este prea mare pentru a intra la consultatie sau la investigatiile dorite, lucruri care denota lipsa de respect fata de pacienti.

3. Interservisan

Acest centru medical a luat fiinta in 1993, in Cluj-Napoca, din initiativa prof. univ. dr. Teofil Pop, devenind astfel prima clinica particulara cu actionar unic din Romania. In toti acesti ani, Interservisan s-a impus pe piata datorita serviciilor medicale de cea mai buna calitate. Centrul are contract cu CAS pentru o paleta larga de servicii medicale. Prin examinarea imaginilor radiografice ce se obtin in rezultatul HSG mai pot fi depistate, pe langa impermeabilitatea trompelor uterine, urmatoarele probleme: polipi, hidrosalpinxul, miomul uterin, aderentele din cavitatea uterului, aderentele peritubare.

La Interservisan, pretul pentru o histerosalpingografie este de 750 de lei.

Pacientii sunt, in majoritate, multumiti de serviciile oferite in acest centru, spunand ca personalul medical este unul profesionist, insa sunt si persoane care sustin ca nu au fost tratate cu respect. Acestea din urma au motivat ca angajatii mai vechi manifesta uneori o atitudine de superioritate fata de restul personalului sau fata de pacienti.

Concluziile noastre

In mai multe clinici din Cluj se efectueaza histerosalpingografie, dar cele trei prezentate in acest articol sunt unele la care poti apela cu incredere. Aici, vei gasi medici foarte buni,  recunoscuti pentru profesionalismul lor si care dispun de aparatura performanta, ce ii ajuta sa depisteze toate problemele si sa ofere astfel tratamente eficiente.