Meniu

Ginecomastie

Actualizat pe:

Dezvoltarea excesiva a sanului sau a zonei areolei mamare a barbatului poarta numele de ginecomastie si poate aparea din mai multe motive. De cele mai multe ori, o astfel de afectiune are consecinte negative asupra increderii de sine a persoanei afectate.

Deoarece conditia nu poate fi rezolvata intotdeauna printr-o simpla interventie de liposuctie, majoritatea barbatilor care se regasesc intr-o situatie similara aleg o operatie de ginecomastie, care difera in functie de marimea glandei mamare. Procedura dureaza 1-2 ore, asa ca se va folosi fie o anestezie generala, fie o sedare intravenoasa.

Cum arata candidatul perfect pentru operatia de ginecomastie?

Cand vine vorba de ginecomastie, varsta nu conteaza. Problemele legate de marimea sanilor pot aparea in orice moment al vietii. Ea poate fi mostenita pe cale ereditara, ceea ce inseamna ca indiferent cat de sanatos ar fi stilul de viata al barbatului respectiv, el tot va fi predispus conditiei de ginecomastie. In alte cazuri, au loc niste schimbari hormonale in organism.

Schimbarile hormonale mentionate anterior apar in timpul adolescentei; de aceea, baietii care sufera de aceasta anomalie vor observa inainte si dupa orele de sport, in vestiar, ca modul in care corpul lor se dezvolta este diferit de cel al colegilor, ceea ce ridica un semn de intrebare.

Nu trebuie sa existe rusine in timpul consultului legat de operatia de ginecomastie la barbati, deoarece medicul chirurg este acolo pentru a ajuta si a indruma. In schimb, pacientul trebuie sa fie sincer si sa ofere toate informatiile care i se cer pentru a facilita o buna colaborare.

Pentru ginecomastie, operatia consta de cele mai multe ori intr-o mamoplastie de reducere, al carui efect este aplatizarea si imbunatatirea conturului toracelui anterior. Suna destul de complicat, dar interventia nu va reprezenta o problema pentru un medic chirurg priceput, care poseda suficienta experienta in domeniu.

Ce se intampla dupa operatia de ginecomastie?

Perioada de recuperare ce urmeaza imediat dupa interventia de ginecomastie consta in mai multe indicatii ce trebuie urmate de pacient pentru ca zona afectata sa se vindece intr-o maniera optima si sa nu fie nevoie de alte operatii menite sa repare daunele produse.

Nu este recomandat ca pacientii sa poarte tricouri sau bluze timp de trei saptamani dupa operatie, deoarece trebuie trase peste cap. In schimb, le este recomandat sa aleaga camasile care se incheie cu nasturi, deoarece au mai putine sanse sa afecteze zona operata.

Nu exista contraindicatii specifice, care sa difere de cele ale unor operatii chirurgicale asemanatoare, asa ca pacientul este obligat sa evite aspirina si derivatele sale, alaturi de celelalte medicamente al caror efect de a intarzia coagularea si totodata de a prelungi sangerarea. Pacientii se vor putea bucura de rezultate definitive dupa cateva luni.

Prin urmare barbatii care se simt deranjati de marimea sanilor si considera ca o schimbare i-ar ajuta sa se simta mai bine in propria piele sunt incurajati sa aleaga ginecomastia, care ar putea fi solutia problemelor pe care le au.