Meniu

Antibiotic pentru hemoroizi: cele mai eficiente preparate

Actualizat pe:
Scris de Dr. Crina Pop

Dacă o persoană se confruntă cu simptome de hemoroizi, infectați sau nu, este important să consulte un medic pentru un diagnostic corect. Acesta implică, de obicei, o simplă examinare fizică și a istoricului medical. În cazul în care un hemoroid este, de fapt, infectat, medicul va sugera pacientului cu ce să înceapă tratamentul.

Antibiotic pentru hemoroizi

Doxiciclina pentru hemoroizi

Hemoroizii infectați au nevoie de asistență medicală. Antibioticele sunt potrivite pentru a trata astfel de afecțiuni, cu toate acestea, medicii preferă să prescrie doxiciclină în cazul hemoroizilor, nu amoxicilină. Un antibiotic, cum ar fi doxiciclina, este utilizat pentru a trata un hemoroid infectat sau un țesut infectat cauzat de o procedură de îndepărtare a unui hemoroid. Tipul specific de antibiotic care va fi prescris va depinde de gravitatea infecției și de orice probleme sau alergii pe care le poate avea o persoană de la anumite medicamente. 

Hidrocortizonul rectal pentru hemoroizi

Hidrocortizonul rectal (cremă sau supozitor) este un medicament steroidic care este utilizat pentru ameliorarea temporară a mâncărimii, umflăturii sau iritației cauzate de hemoroizi sau de alte afecțiuni din jurul anusului (deschiderea către rect). Hidrocortizonul rectal se utilizează, de asemenea, împreună cu alte medicamente pentru a trata colita ulcerativă.

Hidrocortizon și lidocaină pentru hemoroizi

Hidrocortizonul este un steroid care reduce acțiunile substanțelor chimice din organism ce provoacă inflamații. Lidocaina este un anestezic local (medicament care amorțește), aceasta acționează prin blocarea semnalelor nervoase din corpul pacientului. Hidrocortizonul și lidocaina rectală (pentru rect) sunt utilizate pentru tratarea mâncărimilor sau umflăturilor cauzate de hemoroizi sau de alte afecțiuni inflamatorii ale rectului sau ale anusului.

Metronidazolul pentru gestionarea durerii după hemoroidectomie 

Hemoroidectomia deschisă este asociată cu dureri postoperatorii semnificative. Metronidazolul este prescris în mod obișnuit în perioada postoperatorie ca adjuvant al analgeziei în managementul durerii. 

În cazurile grave, când infecția s-a răspândit, poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea țesutului infectat din jurul hemoroizilor sau a țesutului din abdomen ceasta se numește debridare și poate ajuta organismul să se vindece de o infecție.

Concluzie

Deși este rar, hemoroizii se pot infecta, iar simptomele acestora includ mâncărimile, durerea în timpul scaunelor și altele. În unele cazuri, tratamentul pentru hemoroizii infectați include antibiotice sau intervenția chirurgicală.