Meniu

CT Iasi

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

In ultimii ani, numarul de pacienti care beneficiaza de investigatii prin computer tomografie in Iasi a crescut considerabil datorita activitatii unor clinici si centre de imagistica dotate cu aparatura performanta pentru acest tip de examinare. Daca ti-a fost recomandat un CT si este in cautarea unui astfel de serviciu, articolul de fata iti sta la dispozitie cu informatii despre unitatile medicale in care poti beneficia de o investigatie de acuratete, necesara medicului tau curant pentru un diagnostic corect si un tratament adecvat.

Parcurge-l pana la capat si vei putea afla in urma lecturii care este cea mai potrivita clinica in care poti efectua un CT in Iasi.

Unde mergi pentru un computer tomograf in Iasi?

Te-ai informat probabil si stii deja ca examinarea presupune anumite costuri si o doza de iradiere cu raze X si nu ai vrea sa repeti investigatia cu un computer tomograf in Iasi. In tabelul de mai jos sunt incluse clinicile si centrele medicale de top din oras, catre care ai putea merge pentru a bifa acest pas important in rezolvarea problemei medicale de care suferi.

Top Clinici
Top Clinici
Pret CT
Rating
Website
Arhimed
Clinica-Verificata
300-1.000 Ron
 • Pretul pentru CT variaza intre 300-1.000 Ron
 • Clinica de nota 10
 • Servicii de calitate
 • Medici profesionisti
 • Personal medical empatic
 • Investigatii realizate cu promptitudine
 • Rezultate imagistice concludente
 • Timp de asteptare mare
Neolife
350-900 Ron
 • Pretul pentru CT variaza intre 350-900 Ron
 • Clinica la standarde europene
 • Aparatura moderna
 • Medici profesionisti
 • Rezultatele investigatiilor se primesc tarziu
 • Dificultati la programarea investigatiilor cu bilet de trimitere
 • Personalul de la receptie este lipsit de solicitudine
Elytis Hospital
350-1.000 Ron
 • Pretul pentru CT variaza intre 350-1.000 Ron
 • Medici profesionisti, cu experienta
 • Interventii salvatoare
 • Tratamente cu rezultate bune
 • Timp de asteptare mare
 • Intarzieri la comunicarea rezultatelor investigatiilor
 • Comportamentul personalului de la receptie ar putea fi imbunatatit
Scanexpert
350-950 Ron
 • Pretul pentru CT variaza intre 350-950 Ron
 • Imagini CT si RMN de calitate
 • Profesionalism si seriozitate in interpretari
 • Rezultate comunicate prompt
 • Timp de asteptare mare
 • Receptionerele si asistentele sunt lipsite de rabdare si empatie
Spitalul Providenta
400-1.100 Ron
 • Pretul pentru CT variaza intre 400-1.100 Ron
 • Servicii de calitate
 • Medici profesionisti
 • Cabinete bine dotate
 • Spatiu modern si curat
 • Posibilitatea decontarii serviciilor prin CAS
 • Gestionarea slaba a programarilor
 • Comunicarea personalului de la receptie cu pacientii ar putea fi imbunatatita
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clasamentul clinicilor cu servicii de computer tomograf in Iasi

Pentru a te putea hotari incotro sa te indrepti pentru un computer tomograf in Iasi, ai nevoie de detalii suplimentare despre calitatea serviciilor clinicilor din top, despre aparatura de care dispun, despre competentele medicilor, tarifele practicate si opiniile pacientilor care au beneficiat de servicii in cadrul lor. In sectiunea urmatoare a articolului vei gasi o prezentare a fiecareia dintre unitatile medicale incluse in clasament, pe baza criteriilor enuntate.

1. Arhimed

Arhimed, cu cele doua centre medicale din Iasi si Pascani, este o clinica specializata in imagistica medicala performanta: computer tomograf, ecografie, radiografie, mamografie, compozitie corporala (Body Mass Composition), osteodesitometrie (DEXA). O echipa alcatuita din sase medici primari si sase medici specialisti in radiologie si imagistica medicala stau la dispozitia pacientilor pentru examinari si interpretari riguroase. Coordonatorul proiectului medical este dr. Oana Arhire, medic primar, initiatoarea ecografiei musculo-scheletale in regiunea Moldovei, care diagnostichează zilnic, de peste 25 de ani, cele mai complexe cazuri in patologia osteoarticulara.

Tarifele percepute pentru servicii sunt afisate pe site-ul web. In aceasta clinica poti face un CT Iasi cu pret cuprins intre 300 de lei (CT nativ pe un segment de coloana) si 1000 de lei (CT cranio-cerebro-toraco-abdomino-pelvin cu substanta de contrast).

Pacientii considera ca Arhimed este o clinica de nota 10, cu servicii de calitate, medici profesionisti, personal medical empatic si investigatii realizate cu promptitudine, caracterizate de acuratetea rezultatelor. Sunt si pacienti care reclama ca au avut de asteptat peste ora programata pentru examinare.

Vezi parerile pacientilor despre Arhimed
Vezi Pareri

2. Neolife

La Neolife Iasi, aparatul din dotare permite realizarea unor investigatii prin computer tomograf pentru urmatoarele segmente ale corpului: cap, gat, torace, abdomen, pelvis, examinarea sistemului vascular prin angio-CT, examinarea pieselor osoase cu reconstructii 3D. Dispozitivul pentru tomografie este Spect Infinia II. Clinica efectueaza CT atat cu plata, cat si cu decontare prin CAS, la prezentarea unui bilet de trimitere si a dovezii calitatii de asigurat. In reteaua Neolife, cu sedii in Bucuresti, Iasi si Brasov, pacientii pot accesa servicii de diagnostic si tratament in specialitatile: hematologie, oncologie, cardiologie, urologie si pneumologie, precum si de investigatii imagistice complexe, CT, RMN, PET CT, scintigrafie.

Pe site-ul web se poate consulta o lista completa a investigatiilor cu tomograf in Iasi la aceasta clinica, insotita de tarifele practicate. Preturile sunt cuprinse in intervalul 350 – 900 de lei, in functie de zona examinata si de prezenta sau absenta substantei de contrast.

Experientele pacientilor sunt diferite in ceea ce priveste serviciile clinicii. In recenziile de pe Google, multi mentioneaza ca Neolife este o clinica la standarde europene, cu aparatura moderna si medici profesionisti. Pe de alta parte, sunt si persoane care puncteaza aspecte care ar putea fi imbunatatite, precum intarzieri in comunicarea rezultatelor, dificultati la inregistrarea programarilor pentru investigatii cu bilet de trimitere si lipsa de solicitudine a personalului de la receptie.

3. Elytis Hospital

In cadrul Elytis Hospital din Iasi, spital multidiscinar si policlinica, se pot efectua investigatii paraclinice atat in regim de internare, cat si in ambulatoriu: rezonanta magnetica nucleara, computer tomograf, radiografii, ecografii, osteodensitometrie. La Elytis Hospital aparatura de specialitate garanteaza examinari imagistice de mare acuratete si o calitate impecabila a imaginilor. Atat pacientii care dispun de bilet de trimitere de la medicul specialist, cat si cei care se adreseaza clinicii pentru investigatii contra cost vor putea fi programati la CT, la unul dintre medicii specialisti in radiologie si imagistica medicala, dr. Alexandru Istrate, dr. Emilia Mircea si dr. Raluca Elena Gramada.

Pentru o examinare la tomograf in Iasi, in aceasta clinica vei achita o suma cuprinsa intre 350 si 1000 de lei.

In general, pacientii clinicii apreciaza ca au gasit in acest centru medical profesionalism si experienta la multi dintre medici. Unii scriu si ca au beneficiat de interventii salvatoare si de tratamente eficiente la Elytis Hospital. Pe de alta parte, din multe recenzii reiese ca exista si aspecte care ar putea fi imbunatatite, cum ar fi o mai buna organizare a programarilor, pentru eliminarea timpului de asteptare, comunicarea rezultatelor cu mai multa promptitudine si un comportament mai amabil al personalului de la receptie.

4. Scanexpert

In Iasi, Scanexpert este prezent cu doua centre de imagistica care pun la dispozitia pacientilor investigatii performante cu rezonanta magnetica nucleara si computer tomograf. Clinicile se afla in relatii contractuale cu CJAS Iasi si colaboreaza cu alte unitati spitalicesti din oras si judet, pentru a veni in sprijinul pacientilor cu servicii de diagnostic si tratament la standarde inalte. Reteaua de imagistica medicala Scan Expert functioneaza in orasele Iasi, Brasov, Pascani, Roman, Botosani si Galati cu o gama completa de examinari CT si RMN si interpretari minutioase realizate de medici specialisti bine pregatiti in radiologie si imagistica.

Tarifele pentru CT la aceasta clinica sunt stabilite in functie de zona investigata si de tipul de tomografie accesat de pacienti, de la 350 de lei la 950 de lei.

In activitatea centrelor Scanexpert exista o serie de aspecte pozitive care nu puteau fi trecute cu vederea de pacientii care le-au vizitat. Acestea se refera la calitatea imaginilor obtinute prin investigatiile CT si RMN, la profesionalismul si seriozitatea in interpretari si la promptitudinea comunicarii rezultatelor. Sunt si aspecte mai putin favorabile, cum ar fi timpul de asteptare mare si lipsa de rabdare si empatie a receptionerelor si unora dintre asistente, potrivit recenziilor de pe Google.

5. Spitalul Providenta

Examinarile CT la Spitalul Providenta din Iasi se efectueaza cu un computer tomograf Siemens Somatom go. Top, care foloseste cea mai avansata tehnologie de diagnosticare, potrivita pentru angio CT, cardio CT, CT cranio-cerebral, CT segmente coloana vertebrala, CT toraco-abdomino-pelvin. Clinica se recomanda si prin echipa profesionista alcatuita din 12 medici primari si specialisti in radiologie si imagistica medicala. Povestea Providenta, proiect al Bisericii Ortodoxe Romane in sfera serviciilor medicale, a inceput in anul 2000 cu inaugurarea unei Centru de Diagnostic si Tratament, a continuat in anul 2008 cu un spital privat si mutarea Policlinicii, in anul 2012, intr-un spatiu nou, modern. Reteaua Providenta detine azi spitalul privat, policlinica in care activeaza 47 de medici din diferite specialitati medicale si o fundatie umanitara.

Pentru o tomografie computerizata vei plati la acest centru medical o suma cuprinsa intre 400 si 1100 de lei.

Parerile pacientilor sunt impartite in ceea ce priveste experienta avuta la Clinica Providenta. Recenziile favorabile mentioneaza ca serviciile sunt de calitate, medicii sunt profesionisti, cabinetele sunt bine dotate si spatiul este modern si curat. De asemenea, pacientii spun ca posibilitatea decontarii serviciilor prin CAS este un alt punct forte in activitatea clinicii. Pe de alta parte, se inregistreaza probleme cu personalul de la receptie, in gestionarea programarilor si comunicarea cu pacientii.

Concluzii

Daca ti-a fost recomandata investigatia cu un computer tomograf in Iasi, trebuie sa stii ca orasul nu duce lipsa de servicii de imagistica medicala performanta, ci dimpotriva, atat cantitatea, cat si calitatea acestora contribuie la acoperirea optima a nevoilor de sanatate a locuitorilor din judet si chiar din intreaga Moldova. La una dintre clinicile din clasamentul prezentat in acest articol poti obtine cu siguranta un diagnostic imagistic de acuratete prin CT, cu ajutorul unui tomograf de ultima generatie si al interpretarii profesioniste a imaginilor de catre unul dintre medicii bine pregatiti ai Iasului, in aceasta ramura medicala.