Meniu

Medicina nucleara Bucuresti

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Ramura a imagisticii functionale, care pune la dispozitia pacientilor investigatii cu aparatura de ultima generatie si tehnologii avansate pentru diagnosticul si tratamentul cancerului si pentru monitorizarea afectiunilor cerebrale, medicina nucleara in Bucuresti poate fi accesata in cadrul unor centre medicale de top, dotate cu aparatura performanta si personal medical specializat. Daca nu stii care este cea mai buna optiune pentru efectuarea unor investigatii precum PET-CT, SPECT-CT sau scintigrafie ori pentru terapia cu iod radioactiv, acest articol iti sta la dispozitie cu informatii utile.

Citeste textul pana la capat si vei afla unde trebuie sa mergi in Bucuresti pentru o examinare de medicina nucleara si care sunt conditiile in care se desfasoara investigatiile care utilizeaza substante radioactive pentru a obtine imagini detaliate ale organelor si tesuturilor in timp real.

Cat costa serviciile de medicina nucleara in Bucuresti?

Ai aflat probabil ca putine clinici din tara asigura astfel de servicii, care presupun un anumit tip de aparatura si o calificare speciala a personalului medical, de aceea este important sa stii la ce sa te astepti din punct de vedere financiar atunci cand apelezi la medicina nucleara in Bucuresti. In tabelul de mai jos vei gasi numele centrelor medicale unde ai putea sa mergi, precum si tarifele practicate pentru o consultatie in acest domeniu medical.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Consultatie
Rating
Website
Gauss Clinics
Clinica-Verificata
350 Ron
 • Pret Consultatie 350 Ron
 • Servicii de calitate
 • Personal medical profesionist
 • Aparatura de ultima generatie
 • Investigatii rapide
 • Posibilitatea efectuarii scintigrafiei in regim de urgenta
Neolife
300 Ron
 • Pret Consultatie 300 Ron
 • Servicii de calitate
 • Medici profesionisti
 • Diversitate de investigatii imagistice
 • Echipamente performante
 • Examinari de precizie
 • Timp mare de asteptare
 • Lipsa de amabilitate a personalului de la receptie
OncoFort
400 Ron
 • Pret Consultatie 400 Ron
 • Medici profesionisti
 • Personal amabil
 • Solutii eficiente de tratament
 • Calitatea serviciilor
 • Lipsa de punctualitate in onorarea programarilor
 • Preturi ridicate
Sanador
300 Ron
 • Pret Consultatie 300 Ron
 • Medici profesionisti si implicati
 • Rabdare si empatie fata de bolnavi
 • Tratamente eficiente
 • Timp de asteptare mare
 • Preturi ridicate
 • Comportament lipsit de solicitudine al personalului de la receptie
Mate-Fin Medical
250 Ron
 • Pret Consultatie 250 Ron
 • Servicii excelente
 • Personal medical competent si experimentat
 • Respect fata de pacienti
 • Interior curat si placut amenajat
 • Timp de asteptare mare
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clasamentul centrelor medicale specializate in medicina nucleara din Bucuresti

De regula, nevoia unor investigatii speciale sau a unui tratament cu iod radioactiv este o chestiune de maxima importanta pentru sanatatea persoanei si este nevoie de acuratete si precizie, precum si de aparatura performanta de medicina nucleara. In Bucuresti vei gasi unele dintre cele mai avansate servicii în acest sens, cu ajutorul carora iti vei putea rezolva problema medicala. In sectiunea urmatoare a articolului poti citi o descriere bine documentata despre fiecare clinica inclusa in clasament, care iti va oferi raspunsul la intrebari legate de standardele activitatii lor, de echipamentele folosite, de medicii specialisti care activeaza aici, precum si despre opiniile pacientilor care au beneficiat de serviciile lor.

1. Gauss Clinics

Gauss Clinics este un centru medical din Bucuresti care ofera servicii avansate de medicina nucleara – scintigrafie: scintigrafie miocardica, scintigrafie osoasa, scintigrafie pulmonara, detectie ganglion santinela, scintigrafie paratiroidiana, scintigrafie tiroidiana, scintigrafie renala, scintigrafie cu leucocite marcate si diverticul Meckel. Scintigrafia se realizeaza in aceasta clinica atat pe baza de programare, cat si in regim de urgenta, in urma unui consult la unul dintre medicii specializati in medicina nucleara: dr. Bogdan Petrescu, medic primar, dr. Luminita Moldovan, medic primar, si dr. Albert Pal, medic primar. 

O consultatie de medicina nucleara in acest centru are pretul de 350 de lei. Investigatiile au preturi cuprinse in intervalul 300-800 de lei.

Pacientii se declara multumiti de experienta la Gauss Clinics, de serviciile de calitate, de personalul medical profesionist, de rapiditatea cu care se desfasoara investigatiile, de posibilitatea realizarii examinarilor in regim de urgenta si de aparatura de ultima generatie de care dispune centrul medical.

Vezi parerile pacientilor despre Gauss Clinics
Vezi Pareri

2. Neolife

La Centrul Neolife din Bucuresti pacientii au acces la diagnostic si tratament oncologic la cele mai inalte standarde, tehnologie de ultima generatie pentru radioterapie, medicina nucleara si imagistica medicala. Se pot efectua aici scanari PET-CT, reteaua Neolife avand in dotare patru din cele 12 scanere specializate existente in tara. Totodata, centrul dispune de aparat detector de radiatii GAMMA CAMERA pentru scintigrafie. Echipa de medici de la departamentul de medicina nucleara este alcatuita din patru medici specialisti: dr. Iulia Chiriac, dr. Mihai Bogdan Cirstea, dr. Spiridon Radu, si dr. Tudor Ciprut. Centrul din Capitala are contract de colaborare cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, iar pacientii asigurati in sistemul public pot beneficia de unele servicii decontate. Neolife Bucuresti face parte dintr-o retea nationala de clinici de imagistica moderna, cu centre si in Iasi si Brasov.

Pentru o consultatie la Neolife Bucuresti vei plati suma de 300 de lei. Examinarile de medicina nucleara te pot costa intre 350 si 5500 de lei.

In general, pacientii considera ca Neolife Bucuresti are servicii de calitate, medici profesionisti, o diversitate de investigatii de imagistica, aparatura performanta si examinari de precizie. Nemultumirile fata de activitatea centrului au drept cauza intarzierile mari in onorarea programarilor si comportamentul lipsit de amabilitate al personalului de la receptie.

3. OncoFort

Spitalul OncoFort Caloian a fost inaugurat in anul 2019 si este unul dintre cele mai moderne centre de medicina nucleara din Romania, in care se realizeaza tratamentul cancerului de tiroida cu ajutorul terapiei cu iod radioactiv, precum si investigatii scintigrafice: scintigrafie osoasa (trifazica, whole body, segmentara), scintigrafie tiroidiana, scintigrafie paratiroidiana, scintigrafie renala, limfoscintigrafie, detectia nodulului santinela unilateral si bilateral. Spitalul din Bucuresti este deservit de trei medici pe sectia de medicina nucleara, dr. Anca Zamfirescu, medic primar, dr. Roxana Tasanache si dr. Ana Maria Vasile, medici specialisti. OncoFort Caloian face parte dintr-o retea privata de sanatate cu capital integral romanesc, care a reusit sa dezvolte pe piata din tara noastra 76 centre medicale in 9 judete din tara, 17 laboratoare, 38 centre regionale de recoltare, 16 clinici (din care 3 centre de imagistica medicala) si 5 spitale oncologice: Spitalul OncoFort din Capitala, Spitalul OncoFort Ploiesti, Spitalul OncoFort Craiova, Spitalul OncoFort Pitesti si centrul de medicina nucleara amintit.

Tarifele sunt afisate pe site-ul web. Pentru o consultatie vei achita suma de 400 de lei. Preturile pentru scintigrafie variaza de la 400 lei la 1500 de lei, iar terapia cu iod radioactiv costa 6000 de lei.

Pacientii recomanda serviciile de calitate ale clinicii, medicii profesionisti, personalul amabil si solutiile eficiente de tratament. Sunt si nemultumiri legate de lipsa de punctualitate in onorarea programarilor si de preturile ridicate.

4. Sanador

Centrul Oncologic Sanador din Bucuresti asigura pacientilor acces la cele mai avansate tehnologii de medicina nucleara, PET-CT, SPECT-CT, scintigrafie osoasa si miocardica si tratament cu iod radioactiv pentru cancerul tiroidian diferentiat. Intre dotarile clinicii se remarca un scanner ultraperformant Siemens Symbia Inevo Bold pentru scintigrafie si SPECT-CT, care detectează radiatia emisa de un organ sau un tesut, dupa administrarea unui izotop radioactiv. Pentru PET-CT, centrul conteaza pe echipamentul de ultima generatie Siemens Biograph Horizon 3R, unic in Romania. Echipa medicala care coordoneaza diagnosticul imagistic si tratamentele de medicina nucleara este formata din patru medici bine pregatiti: dr. Mihaela Georgiana Ilie Lapus, medic specialist, dr. Ruxandra Vladescu, medic primar, dr. Mirela Gheorghe, medic primar, si dr. Raluca Mititelu, medic primar. Reteaua Sanador a aparut pe piata privata de sanatate din Romania in anul 2001 si are astazi in componenta 6 clinici, un spital clinic cu ambulatoriu si unitate de primiri urgente, un laborator de analize si centrul oncologic deschis in 2018. La Centrul Oncologic Sanador se pot efectua investigatii decontate de Casa de Asigurari de Sanatate.

Contra-cost, poti accesa o consultatie de medicina nucleara la pretul de 300 de lei. Preturile pentru investigatii in acest domeniu variaza de la 500 de lei la 5500 de lei.

Pacientii au remarcat calitatea ridicata a actului medical de la Centrul Oncologic Sanador si precizeaza ca au beneficiat aici de profesionalismul si implicarea medicilor, de rabdarea si empatia cu care abordeaza bolnavii cu afectiuni maligne si de tratamente eficiente. Pe de alta parte, nemultumirile se refera la probleme organizatorice cum ar fi gestionarea programarilor, timpul de asteptare mare si un comportament lipsit de solicitudine al personalului de la receptie. Sunt si pacienti care considera ca preturile practicate aici sunt mari.

5. Clinica Mate-Fin Medical

Mate-Fin Medical este o clinica de imagistica medicala din Bucuresti, specializata in medicina nucleara. Infiintat in anul 2010l, centrul ofera servicii de scintigrafie: scintigrafie tiroidiana, scintigrafia osoasa localizata, scintigrafia osoasa completa si scintigrafia renala. Clinica Mate-Fin Medical se afla in relatie contractuala cu 14 Case de Asigurari de Sanatate, CAS a municipiului Bucuresti si casele judetele de sanatate din Arges, Bacau, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Giurgiu, Ialomita, Olt, Prahova, Teleorman, Vrancea. Clinica dispune de doua echipamente de medicina nucleara, cel mai nou fiind achizitionat in urma cu trei ani de la Mediso Ltd., firma cu o experienta de aproximativ 30 de ani in producerea echipamentelor pentru medicina nucleara. La Mate-Fin Medical lucreaza o echipa cu experienta alcatuita din trei medici primari, dr. Cosmina Elena Matei, dr. Luminita Moldovan, dr. Ion-Bogdan Petrescu, si doi medici specialisti in medicina nucleara, dr. Irina Manea si dr.  Iulia Andreea Chiriac.

Pentru o consultatie de medicina nucleara se percepe un tarif de 250 de lei. Pretul scintigrafiilor este cuprins in intervalul 450 de lei – 900 de lei.

Pacientii clinicii vorbesc despre experiente placute, servicii excelente, personal medical competent si experimentat, respect fata de persoanele examinate si interior curat si placut amenajat. Timpul mare de asteptare a declansat nemultumirile unora dintre pacienti.

Concluzii

Serviciile de medicina nucleara din Bucuresti se desfasoara la cele mai inalte standarde de calitate, cu aparatura de ultima generatie si personal medical bine pregatit, in centrele prezentate in clasamentul de mai sus. Clinicile de top din Capitala asigura pacientilor investigatii PET-CT, SPECT-CT, scintigrafie si terapia cancerului de tiroida cu iod radioactiv. Vei gasi aici facilitati in tratamentul oncologic, diagnostic imagistic de mare precizie si solutii inovatoare pentru bolnavii de cancer. De asemenea, unele dintre centrele medicale prezentate sunt parteneri in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, astfel incat se pot accesa unele servicii cu bilet de trimitere de la medicul de familie.

In functie de investigatia sau tratamentul de care ai nevoie, dupa lectura acestui articol vei putea sa iei cea mai buna decizie pentru sanatatea ta si sa alegi centrul medical care ar putea sa iti satisfaca in mod optim nevoile medicale.