Meniu

RMN deschis Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Daca suferi de claustrofobie si te inspaimanta perspectiva unei examinari cu rezonanta magnetica nucleara, probabil esti in cautarea unui centru de imagistica in care exista un aparat RMN deschis din Cluj. Acest dispozitiv de investigatie pastreaza calitatile si posibilitatile investigatorii ale echipamentelor clasice si pune accent pe confortul pacientului, fiind conceput fie cu deschidere la ambele capete ale tubului cilindric, fie fara pereti laterali, astfel incat persoana examinata sa se poata relaxa in timpul procedurii.

In acest articol vom explora optiunile pe care le ai pentru RMN deschis si care sunt conditiile in care se desfasoara investigatia la clinicile in care este disponibil. Citeste-l pana la capat si vei afla care este cea mai buna optiune pentru nevoile si exigentele tale.

Cat costa investigatia la RMN deschis in Cluj?

Stii ca investigatia cu rezonanta magnetica este mai costisitoare decat multe alte examinari imagistice, mai ales daca este vorba despre particularitati speciale ale aparatului, cum este un RMN deschis. In Cluj, nu exista inca o astfel de optiune, insa, avand nevoie de un diagnostic imagistic performant, va trebuia sa te orientezi catre cele mai bune clinicile din tara care iti ofera posibilitatea efectuarii investigatiei. Daca vrei sa afli cat costa acest serviciu, pentru a te pregati financiar pentru accesarea lui, in tabelul de mai jos vei gasi numele clinicilor catre care ar trebui sa te indrepti si pretul practicat pentru RMN la fiecare dintre ele.

Top Clinici
Top Clinici
Pret RMN deschis
Rating
Website
Programare Online
Medima Health
1 Clinica-Verificata
680 Ron
 • Pretul unui RMN pentru o sectiune a coloanei vertebrale porneste de la 680 Ron
 • Cea mai buna optiune pentru claustrofobi
 • Aparatura de ultima generatie
 • Examinari precise
 • Personal profesionist si amabil
 • Punctualitate in respectarea programarilor
Centrokinetic
2 Clinica-Verificata
600 Ron
 • Pret RMN pentru o sectiune a coloanei vertebrale 600 Ron
 • Servicii de calitate
 • Medici profesionisti
 • Promptitudine in actul medical
 • Rapiditate si eficienta la investigatiile imagistice
 • Aparatura de ultima generatie
 • Comunicarea rapida a rezultatelor de la RMN
RMN Casa Rusu
3
650 Ron
 • Pretul unui RMN pentru o sectiune a coloanei vertebrale porneste de la 650 Ron
 • Servicii excelente
 • Profesionalismul personalului
 • Amabilitate si empatie fata de pacienti
 • Optiune inspirata pentru claustrofobi
 • Aparatura ultramoderna
 • Comunicarea cu promptitudine a rezultatelor
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clasamentul clinicilor care dispun de RMN deschis in Cluj

Cand este vorba despre sanatatea ta, deciziile trebuie bine cumpanite, iar in acest caz ai nevoie de informatii suplimentare despre un RMN deschis, pentru a te putea decide careia dintre cele trei clinici din clasament sa te adresezi. In sectiunea urmatoare a articolului vei afla despre calitatea serviciilor, despre conditiile in care se desfasoara examinarea, despre competentele personalului specializat in imagistica medicala, despre dotari si despre parerile pacientilor aflati candva in aceeasi situatie ca si tine, cercetand piata de servicii medicale private din Romania.

1. Medima

Pentru pacientii care sufera de claustrofobie, dar si pentru uz pediatric, reteaua medicala Medima Health a inaugurat in anul 2022 primul RMN deschis la centrul de imagistica Medima Jiului din Bucuresti. Clinica dispune de aparatura de ultima generatie in domeniu, aparatul RMN deschis fiind modelul RMN Anke OpenMark 5000, fara pereti laterali si cu performante deosebite in obtinerea unor imagini de mare acuratete. Centrul este deservit de un colectiv medical de elita, in frunte cu fondatorul retelei, prof. univ. dr. Gheoghe Iana, medic primar radiologie si imagistica medicala, presedintele asociatiei de profil si seful catedrei de radiologie de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti. Reteaua de imagistica medicala Medima, infiintata in anul 2020, functioneaza in Romania cu 4 clinici in Capitala si 5 clinici in alte orase din tara, dotate cu tehnologie ultramoderna.

Pacientii pot consulta lista de preturi pe site-ul clinicilor Medima. Un RMN deschis celebral sau un RMN deschis pe o sectiune de coloana vertebrala are pretul de 680 de lei fara substanta de contrast si de 980 de lei, cu substanta de contrast.

Pacientii care s-au adresat acestei clinici declara ca Medima Jiului este cea mai buna optiune pentru claustrofobi, ca aparatura este de ultima generatie, examinarile sunt precise, personalul este profesionist si amabil, iar programarile se respecta cu punctualitate. Unele persoane spun ca exista intarzieri in interpretarea si comunicarea rezultatelor.

Vezi parerile pacientilor despre Medima
Vezi Pareri

2. Centrokinetic

Reteaua medicala Centrokinetic din Bucuresti este dotata cu doua aparate RMN deschis de ultima generatie: RMN deschis Fuji Film Aperto Lucent, care scaneaza coloana vertebrala si membrele, disponibil la Centrokinetic Militari, si RMN deschis Esaote O-scan, care examineaza doar membrele, pe care pacientii il pot accesa la Centrokinetic Floreasca. Serviciile de rezonanta magnetica nucleara oferite pacientilor sunt limitate la segmentele si articulatiile coloanei si ale membrelor (RMN coloana, RMN picior, RMN glezna, RMN cot, RMN umar, RMN antebrat, RMN mana, RMN genunchi, RMN sold, RMN bazin, RMN gamba, RMN pumn, RMN coapsa), si nu sunt includ examinari pentru alte zone corporale (cum ar fi cap, trunchi, pelvis). La laboratorul de imagistica activeaza dr. Cosmin Pantu, medic specialist in radiologie si imagistica medicala, doctor in stiinte medicale, sef de lucrari la UMF „Carol Davila” din Capitala. Centrokinetic este una dintre cele mai apreciate clinici de ortopedie si recuperare medicala din Bucuresti, dupa numarul de pacienti tratati si gradul de multumire al acestora.

Tarifele practicate de clinica sunt publicate pe site-ul web. Pentru RMN deschis pe o portiune a coloanei vertebrale, se percepe suma de 600 de lei.

Pacientii sunt incantati de experienta avuta la clinicile Centrokinetic si apreciaza serviciile de calitate, profesionalismul medicilor, promptitudinea cu care personalul medical raspunde la solicitari, rapiditatea si eficienta in efectuarea investigatiilor imagistice, aparatura de ultima generatie si comunicarea rapida a rezultatelor examinarilor.

3. RMN Casa Rusu

Pentru pacientii claustrofobi, pentru supraponderali pana la 200 de kilograme si pentru copii, Centrul de Imagistica RMN Casa Rusu din Baia Mare ofera examinari cu RMN deschis, cu ajutorul unui aparat performant Siemens Magnetom C, in forma literei C, deschis, compact si cu o accesibilitate usoara (de 270°) la pacient. Serviciile RMN care pot fi accesate aici includ RMN cranian, RMN coloana vertebrala, RMN osteo-articular si RMN abdomino-pelvin. Centrul medical este deservit de medici radiologi din Baia Mare si Cluj-Napoca: dr. Melinda Molnar, medic specialist radiologie si imagistica medicala (Cluj), dr. Gratian Botis, medic specialist (Baia Mare), dr. Peter Kirchmaier, medic primar (Baia Mare) si dr. Bogdan Chiroiu, medic specialist in radiologie si imagistica medicala (Cluj). Clinica are contract de colaborare cu Casa de Asigurari de Sanatate, iar pacientii asigurati in sistemul public pot beneficia de decontarea unor servicii.

Pentru RMN deschis la cap si la un segment al coloanei vertebrale, fara substanta de contrast vei plati 650 de lei, iar pentru investigatia cu substanta de contrast vei achita 900 de lei.

Pacientii recomanda serviciile excelente ale acestui centru de imagistica, profesionalismul, amabilitatea si empatia de care da dovada personalul si aparatura ultramoderna. Acestia apreciaza faptul ca au reusit sa treaca peste disconfortul si panica unei investigatii RMN, cu ajutorul dispozitivului deschis. De asemenea, pacientii spun ca au primit rezultatele cu promptitudine.

Concluzii

Pentru pacientii claustrofobi din Cluj, un RMN deschis reprezinta o solutie eficienta pentru investigatia cu rezonanta magnetica nucleara, prin care se inlatura  disconfortul provocat de examinarile RMN clasice. In Romania, nu exista multe centre specializate in acest sens, insa clinicile din clasament pun la dispozitia pacientilor servicii de calitate, examinari in conditii moderne si inovatoare, asigurand confort si acuratetea diagnosticului pentru fiecare persoana. Din acest articol, ai putut afla despre diversele optiuni disponibile pentru RMN deschis, fiecare avand caracteristici specifice si profesionisti dedicati. Alegerea unei astfel de clinici pentru diagnosticul tau poate fi usor ghidata de informatiile din textul pe care tocmai l-ai terminat de citit si te vei putea orienta mai bine in vederea unei decizii, in alegerea centrului de imagistica in care nevoile si exigentele tale sa fie optim satisfacute si sa poti beneficia in cele din urma de un tratament adecvat pentru afectiunea de care suferi.