Meniu

Implant mamar dureri

Actualizat pe:

Perioada de vindecare ce urmeaza dupa o interventie chirurgicala se poate dovedi dificila pentru multe persoane, mai ales cand au de-a face cu durerile dupa implant mamar. Cele mai multe femei care aleg sa-si faca aceasta procedura se vor confrunta cu o senzatia de disconfort imediat dupa operatie, iar cele mai intense dureri vor dura una sau doua zile.

Doar pentru ca durerile cele mai grave dispar dupa primele zile, nu inseamna ca pacienta a scapat in totalitate de orice fel de urma de disconfort. Pentru o recuperare completa, ea va trebui sa aiba grija la activitatile pe care le va face in urmatoarele trei luni deoarece, daca nu este atenta, poate pune in pericol procesul de vindecare.

Modul in care oamenii percep durerea difera de la o persoana la alta, asa ca unele paciente vor fi mai afectate in perioada care urmeaza dupa operatie, in timp ce altora nu le va fi dificil sa se intoarca la activitatea profesionala dupa o perioada de pauza de o saptamana. De aceea, procesul de vindecare va arata diferit de la un caz la altul.

Ce poti face pentru a evita durerile dupa implantul mamar?

Un prim pas pe care toate pacientele trebuie sa il faca pentru a evita durerile dupa implantul mamar este sa respecte indicatiile date de medicul chirurg care s-a ocupat de interventie. Cele mai importante aspecte legate de interventie sunt aduse in discutie inca de la prima consultatie, asa ca pacienta nu va avea de-a face cu situatii care nu i-au fost prezentate anterior.

Indiferent de clinica de chirurgie la care au ales sa-si faca implantul mamar, pacientele vor fi nevoite sa poarte o bustiera speciala timp de o luna, o luna si jumatate. De asemenea, dormitul pe spate este ideal in urmatoarele trei luni, pentru a nu se pune presiune pe zona in care a fost efectuata interventia.

Activitatile fizice de o intensitate ridicata vor fi intrerupte timp de 6 saptamani, pentru a-i oferi corpului timpul de care are nevoie pentru a se adapta. Pentru a nu soca organismul, exercitiile fizice vor fi reluate in mod gradual, pe masura ce trece timpul.

Cum iti vor influenta viata durerile dupa implantul mamar?

Pentru multe femei, durerile dupa implantul mamar se dovedesc sa fie greu de gestionat, asa ca multe sarcini pe care erau obisnuite sa le indeplineasca in fiecare zi, vor parea mult mai dificile dupa interventie. Totusi, durerea nu va dura la nesfarsit, asa ca dupa o perioada de timp, pacientele se vor putea intoarce la viata lor normala, cu o infatisare schimbata.

Pacientele care considera durerea suportabila nu se vor confrunta cu astfel de probleme, dar tot trebuie sa fie atente la riscurile care pot aparea, mai ales daca indicatiile medicului chirurg nu sunt urmate. Atentia acordata zonei operate in primele trei luni este esentiala.

Concluzii

In cele din urma, in timp ce pentru unele femei, durerile dupa implantul mamar sunt suportabile, pentru altele reprezinta o adevarata dificultate, dar cand vor reusi sa treaca peste ea vor putea admira noua forma pe care a capatat-o corpul lor.