Meniu

Implant mamar rotund

Actualizat pe:

Tipurile de implanturi mamare pot fi impartite pe mai multe categorii, pe baza a diferite criterii, dar in functie de forma pe care o au, pacientele pot alege un implant mamar rotund sau unul anatomic. Principala diferenta dintre cele doua este forma finala a bustului, care in cazul implantului mamar rotund va fi mai senzuala, dar cu un aspect usor artificial.
Cu toate acestea, multe femei care isi doresc sani mai mare aleg aceasta varianta deoarece forma si chiar dimensiunile disponibile pentru implanturile mamare rotunde le ajuta sa isi mareasca vizibil sanii.

Caracteristicile implantului mamar rotund

Implantul mamar rotund este, probabil, cel mai cunoscut deoarece este adesea prezentat in articolele sau reportajele despre operatiile estetice de augumentare mamara. Desi sunt evitate de femeile care isi doresc un bust cu aspect natural, acest tip de implant ofera un decolteu mai bogat, deoarece umple si partea superioara a sanului.
In plus, datorita formei si texturii netede de la exterior, precum si a compozitiei de la interior, siliconul rotund ofera o senzatie placuta la atingere, similara sanului natural. Cu ajutorul unui implant rotund se poate obtine efectul similar sutienului cu push-up, acesta fiind si unul dintre principalele motive pentru care este ales de femei.
De asemenea, implantul mamar rotund este mai putin predispus la riscul de a se roti – tocmai forma rotunda a acestuia il ajuta – si de a deforma sanul, aspect important pentru paciente, mai ales ca in astfel de situatii se recomanda o noua interventie chirurgicala. Totodata, pretul pentru o operatie de augumentare mamara cu un astfel de silicon este unul mai mic.

In ce situatii este potrivit implantul mamar rotund?

Cele mai multe femei care apeleaza la procedura chirurgicala de augumentare mamara aleg un implant mamar rotund. Acest lucru se intampla atat deoarece a fost primul tip de implant folosit pentru marirea sanilor, iar medicii chirurgi sunt familiarizati cu acesta, dar si datorita caracteristicilor specifice.
Desi alegerea tipului de implant mamar se face de medicul estetician impreuna cu pacienta sa, tinand cont de dorintele sale si de caracteristicile personale ale acesteia, implantul rotund este mai potrivit in cazul pacientelor care au un tesut mamar generos si care isi doresc o marire evidenta a bustului, precum si daca pacienta isi doreste ca textura sanilor sa fie una fina.
Este necesar insa ca forma si dimensiunea implantului sa fie alese in functie de particularitaile corpului pacientei, adaptat constitutiei acesteia, deoarece un implant mamar rotund, de mari dimensiuni, poate arata foarte artificial si chiar poate fi vizibil in cazul unei paciente foarte slabe, de exemplu.
Cu toate acestea, nu se poate spune ca un anumit tip de implant mamar este mai bun decat altul, fiecare operatie de augumentare mamara fiind una personalizata, in functie de nevoile pacientei si de specificul fiecarui caz in parte. Totusi, modul de desfasurare a interventiei chirurgicale pentru marirea sanilor este acelasi, indiferent de implantul mamar folosit.

In concluzie, implantul mamar rotund este potrivit pentru femeile asumate, care isi doresc sa aiba un bust generos si senzual, dar nu se feresc sa il etaleze.