Meniu

Implant mamar

Actualizat pe:

In prezent, un numar generos de femei apeleaza cu incredere la interventia de implant mamar, pentru a-si imbunatati semnificativ estetica bustului, dar si pentru a-si spori nivelul de incredere in propria persoana. Imbunatatirea aspectului corporal a capatat un rol important in procesul de iubire si apreciere a propriei persoane, astfel, multe considera ca este esential sa fie multumite cu imaginea pe care o vad in oglinda.

Cele care decid sa faca acest pas insemnat in viata lor – de a-si mari sanii cu ajutorul implanturilor mamare – trebuie sa se asigure ca aceasta este alegerea lor proprie, neinfluentata de altcineva si ca este o schimbare pe care o vor imbratisa cu drag. Procedura chirurgicala estetica presupune aplicarea unei anestezii generale, o perioada suficient de mare de recuperare si dureri postoperatorii.

Ce trebuie sa iei in considerare in cazul implantului mamar?

In momentul actual, exista doua tipuri de implanturi mamare, confectionare din materiale diferite: implanturi care au in componenta lor ser fiziologic si implanturi care contin silicon. De asemenea, in functie de preferintele pacientei si de sfaturile medicului chirurg estetician, exista mai multe forme ale implanturilor mamare pentru care se poate opta: implanturi rotunde si implanturi anatomice.

Dupa interventia de marire a sanilor, este necesar ca pacienta sa beneficieze de o perioada scurta de spitalizare, pentru a fi sub atenta observatie a medicului specialist. Anestezia generala aplicata pentru inverventia de aplicare a implantului mamar poate avea un efect negativ asupra sanatatii generale. Astfel, este necesar ca medicul sa observe ce fel de reactii are pacienta sa si daca este pregatita sa plece acasa in siguranta.

In perioada postoperatorie, nu este recomandat ca pacienta sa ridice greutati de orice fel, sa practice activitati sportive solicitante sau sa se expuna unui mediu stresant, ci, din contra, are nevoie de odihna si de o perioada in care se poate acomoda cu noua schimbare a corpului sau. De asemenea, este necesar sa nu neglijeze controlul periodic la cabinetul medicului specialist, pentru a vedea modalitatea de evolutie a operatiei si pentru a preveni aparitia complicatiilor.

Beneficiile aplicarii implantului mamar

Femeile care au nevoie de interventia de implant mamar, pot lua in considerare seria de beneficii de care se vor bucura dupa perioada postoperatorie si, respectiv, dupa perioada de recuperare. Printre acestea se numara si:

• sporirea nivelului de incredere in sine – marirea sanilor este o interventie chirurgicala estetica de imbunatatire a aspectului bustului, situatie din care rezulta un nivel de incredere mai mare in propria persoana;

• corectarea aspectului sanilor – dupa perioada de alaptare, de exemplu, multe femei se confrunta cu sani disproportionati; pentru a ameliora cu succes aceasta situatie, pot apela cu incredere la operatia de marire a sanilor, care le ajuta sa-si recapete simetria corecta.

Prin urmare, femeile care isi doresc sa se bucure de un bust generos, simetric si atractiv, se pot informa despre ce inseamna implant mamar si pot apela cu incredere la interventia de aplicare a implanturilor pentru a se bucura de beneficiile mentionate anterior in articol.