Meniu

marire a sanilor cu grasime proprie

Actualizat pe:

Marirea sanilor cu grasime proprie, proces denumit si lipofilling mamar, este considerata a fi o tehnica noua in domeniul medicinei estetice, dar si de reconstructie a sanului. Se considera ca este o varianta mult mai avantajoasa decat procesul de marire a sanilor cu ajutorul implantelor mamare.

Lipofillingul reprezinta o interventie minim invaziva chirurgicala care consta in extragerea unei portiuni de grasime din alta zona a corpului, care urmeaza sa fie injectata in regiunea sanilor, pentru a-i mari eficient si pentru a corecta unele imperfectiuni. Din fericire, aceasta procedura nu reprezinta niciun fel de pericol pentru sanatate, fiind considerata a fi chiar benefica. De asemenea, specialistii au remarcat ca are un grad mai ridicat de reusita fata de aplicarea implantului din silicon. Datorita faptului ca grasimea reinjectata face parte din acelasi organism gazda, nu exista riscul aparitiei infectiilor sau a contracturii capsulare.

4 beneficii pe care le optii prin marirea sanilor cu grasime proprie

Femeile care isi doresc marirea sanilor cu grasime proprie se vor bucura de o procedura realizata cu succes si de o serie de beneficii greu de ignorat. Important de mentionat este faptul ca pacienta trebuie sa aiba suficienta grasime in tesutul adipos, astfel incat sa fie redistribuita altfel. In cazul in care nu are, procedura nu poate oferi rezultatul dorit.

1. Evitarea cicatricilor si a durerii

Femeile care sunt ingrijorate cu privire la aparitia cicatricilor proeminente si neplacute in cadrul operatiei de marire a sanilor, pot lua in considerare cu incredere procedura de marire a sanilor cu grasime proprie, care nu lasa semne neplacute in zona bustului. Exista posibilitatea sa apara cicatrici inobservabile in zonele din care grasimea este extrasa, dar, din fericire, vor disparea cu timpul.

2. Evitarea contracturii capsulare, a infectiilor si a alergiilor

Datorita faptului ca in organism nu se introduce niciun corp strain, care sa fie respins, pacienta nu va manifesta fenomenul neplacut de contractura capsulara. Grasimea proprie a organismului este redistribuita in alta zona, ceea ce impiedica si aparitia iritatiilor, a infectiilor si a alergiilor.

3. Obtinerea unor rezultate definitive

Vestea buna este ca procesul de marire sani cu grasime proprie nu este o varianta care functioneaza doar pentru o anumita perioada, ci, din contra, este o varianta permanenta. Este necesar doar ca pacienta sa nu piarda brusc din greutate, lucru care ar putea sa afecteze volumul sanilor. De asemenea, in timp, corpul va mai reabsorbi o cantitate mica de grasime. Astfel, medicul chirurg o sa insereze mai multa grasime – aproximativ cu 5-10% mai mult. Din fericire, volumul de grasime nu scade sub 60%.

4. Proces rapid de recuperare

Marirea sanilor cu ajutorul grasimii proprii este o varianta avantajoasa si din punctul de vedere al procesului de recuperare, respectiv toate vanataile si umflaturile se vor vindeca in aproximativ 2 saptamani de la operatie. Bineinteles, vindecarea difera de la o pacienta la alta, insa, in linii mari, este mult mai rapida decat procesul de marire a sanilor cu implanturile mamare.

Prrin urmare, pacientele care isi doresc sa se bucure de sani perfect conturati si voluminosi, pot lua in considerare procedura minim invaziva de marire a sanilor prin redistribuirea propriei grasimi.