Meniu

Analize prenuptiale Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Inainte de casatorie, este nevoie ca partenerii sa treaca prin investigatii medicale in cadrul carora se determina daca unul dintre acestia sufera de boli genetice de sange, infectii sau alte boli ce se pot transmite, iar aceste investigatii poarta denumirea de analize prenuptiale. In Cluj, cuplurile pot face analizele in cadrul mai multor clinici si laboratoare moderne, unde sa beneficieze de confort si promptitudine.

Aceste analize depisteaza afectiuni care compromit starea de sanatate a celor doi parteneri si a unui viitor copil. De exemplu, sifilisul se transmite prin contact sexual neprotejat si inclusiv de la mama la fat. Din acest motiv, analizele medicale sunt obligatorii inainte de casatorie.

Unde se fac analize prenuptiale in Cluj?

Partenerii care locuiesc in Cluj si isi organizeaza nunta nu trebuie sa omita un detaliu foarte important, anume efectuarea analizelor prenuptiale. In lipsa acestora, casatoria civila nu poate avea loc. Astfel, unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le stabileasca este laboratorul unde se vor face analizele. Urmatorul tabel prezinta care sunt cele mai bune variante pe care le au la dispozitie viitorii soti:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Analize prenuptiale
Rating
Website
Synevo
Clinica-Verificata
90 Ron
 • Tarif Analize prenuptiale 100 Ron
 • Profesionalism si amabilitate
 • Preturi bune
 • Recoltare rapida
 • Sistem online de verificare a analizelor
New Medica
110 Ron
 • Tarif Analize prenuptiale 110 Ron
 • Servicii de calitate
 • Profesionalism
 • Preturi competitive
 • Locatie centrala
 • Cativa pacienti sunt nemultumiti de atitudinea personalului de la receptie
Medsan
69 Ron
 • Tarif Analize prenuptiale 69 Ron
 • Rapiditate si profesionalism
 • Curatenie si dotari moderne
 • Act medical de calitate
 • Cativa pacienti au spus ca programarile nu se respecta mereu
Clinica Sante
75 Ron
 • Tarif Analize prenuptiale 75 Ron
 • Servicii de calitate
 • Personal bine pregatit si amabil
 • Rezultate rapide
 • Mediu placut
MedLife
110 Ron
 • Tarif Analize prenuptiale 110 Ron
 • Personal bine instruit si amabil
 • Curatenie
 • Buna organizare
 • Preturi acceptabile
 • Cativa pacienti spun ca ora programarii nu se respecta intotdeauna
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Care este cel mai bun laborator pentru analize prenuptiale Cluj?

Daca locuiesti in Cluj si te afli in cautarea unui laborator pentru analizele prenuptiale, vei vedea printr-un simplu search pe Google cat de multe variante ai la dispozitie. Totusi, fiind vorba despre servicii medicale, este recomandat sa te orientezi catre un act medical de calitate si sa te documentezi in prealabil.

In continuare, vor fi prezentate cele mai bune clinici si laboratoare de analize din Cluj, unde tu si partenerul tau puteti merge pentru efectuarea investigatiilor medicale inainte de nunta si unde calitatea actului medical este sustinuta de experienta personalului:

1. Synevo

Cea mai buna optiune a cuplurilor din Cluj care sunt pe punctul de a se casatori si trebuie sa faca analize prenuptiale este Synevo. Se numara printre cei mai importanti furnizori de servicii de laborator din Romania, avand experienta de peste 26 de ani. Prezenta sa in Romania este consolidata printr-o retea nationala din care fac parte 21 de laboratoare si 147 de centre de recoltare a probelor biologice.

La acest laborator, serologia sifilis cantitativa costa 34 lei. Analiza Anti-HIV 1+2 costa 53.5 lei.

In mediul online, exista foarte multe recenzii pozitive la adresa acestui laborator. Preturile sunt bune si recoltarea se face rapid. Personalul este profesionist, amabil si operativ. Pacientii apreciaza faptul ca pot sa verifice rezultatele intr-un sistem online.

Vezi parerile pacientilor despre Synevo
Vezi Pareri

2. New Medica

O alta optiune foarte buna pe care o pot alege persoanele din Cluj in vederea efectuarii analizelor prenuptiale este New Medica. Aceasta policlinica ofera mai multe servicii, acoperind o gama variata de specialitati medicale. Aici poti face analizele de sange inainte de nunta si obtine certificatul prenuptial. In cadrul policlinicii, profeseaza o echipa formata din numerosi  medici cu experienta in anumite domenii medicale.

Pretul pentru analizele prenuptiale este de 110 lei pentru o persoana.  

Multe persoane care au trecut pragul acestei policlinici si-au relatat experienta si pe internet. Majoritatea recomanda serviciile, spunand ca sunt de calitate si ca personalul este amabil si profesionist. Promptitudinea si atentia la nevoile pacientului sunt alte aspecte apreciate. Locatia este centrala, preturile sunt competitive si nu este nevoie de programare. Exista si cateva opinii mai putin favorabile, existand nemultumiri la adresa personalului de la receptie.

3. Medsan

In Cluj, partenerii care trebuie sa faca analize prenuptiale pot alege serviciile centrului medical Medsan. Infiintat in 2004, acesta reuneste astazi peste 30 de specialitati medicale si gazduieste o echipa formata din 60 de profesionisti in domeniul medical. Inca de la infiintare, obiectivul centrului medical a ramas acela de a oferi servicii medicale la standarde inalte de calitate.   

La acest centru medical, eliberarea certificatului prenuptial costa 69 lei.

Serviciile acestui cabinet sunt de calitate, asa cum reiese din numeroasele pareri exprimate de pacienti prin feedback oferit in mediul online. Rapiditatea, profesionalismul si amabilitatea sunt avantajele scoase in evidenta de cei mai multi dintre cei care au trecut pragul centrului. Locatia mai este apreciata pentru curatenie si pentru dotarile moderne. Cateva persoane spun ca au avut programarile suprapuse si ca au asteptat mult desi aveau programare.

4. Clinica Sante

Pe lista celor mai bune optiuni ale persoanelor din Cluj aflate in cautarea unui laborator pentru analizele prenuptiale se inscrie si Clinica Sante, organizatie privata de asistenta medicala. Infiintata in anul 1995, este prezenta in toate judetele din Romania si este reteaua de laboratoare cu cea mai mare extindere in tara. Intregul personal contribuie la scopul de a oferi un servicii medicale de laborator la standarde inalte de calitate.  

Analizele prenuptiale pentru o persoana au pretul de 75 lei.

Cei mai multi pacienti se declara multumiti de servicii, pe care le descriu ca fiind de calitate. Personalul este bine instruit si amabil, iar preturile sunt foarte bune. Rezultatele se primesc rapid si pot fi accesate online. Atitudinea prietenoasa, mediul placut si curatenia sunt alte avantaje.

5. MedLife

Clasamentul celor mai bune clinici din Cluj pe care le poti alege pentru analizele prenuptiale este completat de MedLife, cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania, a carui activitate a debutat in urma cu 28 de ani. Calitatea si siguranta actului medical sunt obiectivele principale ale personalului din cele aproape 700 de locatii proprii si partenere MedLife.

Pretul pentru certificat prenuptial este 110 lei.

Pe internet, parerile exprimate de pacienti sunt impartite. Pe de o parte, cei mai multi dintre acestia spun ca au avut o experienta placuta si ca personalul de la recoltare este bine instruit si amabil. Alte avantaje sunt curatenia si buna organizare din clinica, precum si dotarile. Preturile sunt acceptabile si exista locuri de parcare pentru pacienti. Pe de alta parte, cateva persoane spun ca programarile nu se respecta.

Concluzii

Daca esti pe punctul de a te casatori si locuiesti in Cluj, poti face analizele prenuptiale in cadrul unor laboratoare moderne, ce ofera servicii de top din perspectiva raportului calitate-pret. Nu lasa acest detaliu organizatoric sa iti scape din cauza emotiilor si gaseste din timp un laborator de analize unde rezultatele se elibereaza rapid si unde tarifele practicate sunt rezonabile.