Meniu

Laborator analize Timisoara

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Pentru a gasi un laborator de analize in Timisoara care sa se ridice la inaltimea nevoilor si asteptarilor tale, trebuie sa faci o mica documentare inainte. Citind acest articol, te vei pune la curent cu optiunile pe care le ai la dispozitie, dar si cu preturile acestui serviciu.

Asadar, pregateste-te sa afli unde poti face analize de sange in Timisoara cu sau fara bilet de trimitere, facand cunostinta cu principalele laboratoare si centre de recoltare din oras, dar si cu parerile oamenilor in legatura cu serviciile de care au beneficiat in cadrul lor. In plus, vei putea afla si care sunt preturile practicate pentru unele dintre cele mai comune tipuri de analize efectuate.  

Cat costa serviciile medicale la un laborator de analize din Timisoara?

Din acest tabel ai ocazia sa afli tarifele pentru unele dintre cele mai solicitate analize in Timisoara. 

Top Clinici
Top Clinici
Pret Hemoleucograma
Rating
Website
MC Medical
Clinica-Verificata
24 Ron
 • Pret Hemoleucograma 24 Ron
 • Gama completa de analize de laborator
 • Echipa de specialisti bine cotati
 • In contract cu CNAS
 • Personal amabil la prelevarea probelor de sange
 • Aparatura performanta
Bioclinica
25 Ron
 • Pret Hemoleucograma 25 Ron
 • Echipamente medicale de ultima generatie
 • Medici cu experienta
 • Asistentii de la recoltare sunt profesionisti si amabili
 • Programari online la analize
 • Timp redus de asteptare
 • Apelurile telefonice sunt preluate cu dificultate
Dr. Golea
25 Ron
 • Pret Hemoleucograma 25 Ron
 • Laborator modern
 • Tehnica medicala de ultima ora
 • Medici primari de laborator si cadre universitare
 • Asistenti bine pregatiti pe partea de recoltare analize
 • Bun raport calitate-pret
 • Gama vasta de analize medicale
 • Centru medical cu numeroase specialitati
 • Timp mare de asteptare
BioHem
19 Ron
 • Pret Hemoleucograma 19 Ron
 • Gama vasta de analize medicale
 • Laborator acreditat RENAR
 • In relatie contractuala cu CAS
 • Curatenie si igiena stricte
 • Respectarea orelor de programare
Clinica Sante
29 Ron
 • Pret Hemoleucograma 29 Ron
 • 5 centre de recoltare Clinica Sante in Timisoara
 • In contract cu CAS si cu asiguratori privati
 • Servicii de laborator pentru adulti si copii
 • Laborator acreditat RENAR
 • Bun raport calitate-pret
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Unde poti gasi un laborator analize in Timisoara: top 5 centre

Poti gasi un laborator analize in Timisoara care fie in acord cu nevoile tale urmarind informatiile de mai jos si clasamentul celor mai bune centre din municipiu. 

1. MC Medical

La MC Medical Timisoara se efectueaza o gama completa de analize de laborator. Acest centru a fost infiintat in 2003 si este condus de dr. Mihaela Craciunescu, doctor in medicina, medic primar in medicina de laborator si medic primar in microbiologie medicala, care este si conferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara. Echipa laboratorului este alcatuita din 11 specialisti: medici, biologi si chimisti, iar aparatura este performanta. Investigatiile efectuate acopera multiple domenii: biochimie, hematologie, microbiologie, imunologie, parazitologie si Test Papanicolau. Laboratorul este in relatie contractuala cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), astfel ca unele investigatii sunt gratuite, pe baza biletului de trimitere.

Pretul pentru o hemoleucograma completa este de 24 de lei, iar al unui examen complet de urina este de 30 de lei. 

Timisorenii sunt de parere ca acest centru este unul serios si cu resursele necesare pentru efectuarea in cele mai bune conditii a analizelor medicale. Personalul amabil si implicat si care are o „mana usoara” pentru prelevarea probelor de sange este considerat un atu important de catre multi pacienti. 

Vezi parerile pacientilor despre MC Medical
Vezi Pareri

2. Bioclinica

Bioclinica este cunoscuta ca fiind prima clinica de analize medicale private din tara, cu o poveste care a inceput in 1992 la Timisoara si care s-a dezvoltat ulterior in toata tara, numarand acum 15 laboratoare si 144 de puncte de recoltare pe tot cuprinsul Romaniei. Ceea ce face insa ca serviciile Bioclinica sa fie apreciate este, in primul rand, profesionalismul cadrelor medicale, care sunt ajutate de echipamente de ultima generatie sa-si desfasoare activitatea. Calitatea inalta a serviciilor este certificata si de controalele efectuate de foruri din strainatate, recunoscute pentru exigenta in materie de servicii medicale, care se efectueaza zilnic pentru fiecare analizator, astfel incat sa functioneze in parametri optimi. In Timisoara se afla un laborator si  opt puncte de recoltare Bioclinica.

Pretul unei hemoleucograme  este de 25 de lei in cadrul Bioclinica, iar un examen sumar de urina costa 29 de lei.

In majoritate, pacientii sunt de parere ca serviciile acestui laborator de analize medicale din Timisoara sunt de calitate superioara. Pe langa rezultatele de care sunt multumiti, oamenii au mai remarcat si atitudinea calma si profesionista a personalului de la recoltari, precum si buna organizare din centre. Ei spun ca au posibilitatea sa faca programari online, care se si respecta in clinica, iar prin faptul ca personalul este prompt se reduce considerabil timpul de asteptare. Una dintre nemultumiri ar fi ca nu se raspunde la telefon, dar si ca nu se respecta anunturile postate in institutie, cu privire la prioritatea gravidelor si a bebelusilor. 

3. Dr. Golea

Laboratorul de Analize si Centrul de Diagnostic Medical Dr. Golea a fost fondat in anul 1994, sub coordonarea medicilor Carmen si Ovidiu Golea. Unitatea medicala dispune de un laborator modern de analize medicale, dotat cu tehnica medicala de ultima ora. Echipa de specialisti este alcatuita din medici primari de laborator, impreuna cu cadre universitare care sunt specializate in aceasta ramura a medicinei. Laboratorul este acreditat RENAR si acopera toate tipurile de analize medicale din domeniile: alergologie, hematologie, biochimie, biologie moleculara, imunologie, serologie, microbiologie, parazitologie, anatomie patologica, markeri cardiaci, ososi, virali, tumorali. 

O hemoleucograma completa costa aici 25 de lei, iar un examen complet de urina costa 29 de lei. 

Sunt multi locuitori din Timis care au ajuns cel putin o data la acest centru de diagnostic. Printre ei sunt numeroase persoane care sustin ca au remarcat amabilitatea personalului si priceperea, mai ales in cazul recoltarilor de sange, unde asistentii au dat dovada de atentie, rabdare si profesionalism, facandu-i si pe cei care se tem de ace sa se simta confortabil. Mai sunt apreciate si alte aspecte in cazul serviciilor de laborator: preturile accesibile, procesul decurge cu rapiditate, curatenia. Sunt si cateva persoane care si-au manifestat nemultumirea, spunand ca se creeaza aglomeratie si ca timpul de asteptare poate fi si de o ora.

4. BioHem

Poti efectua analize medicale in Timisoara si la BioHem, un laborator care a fost infiintat in anul 2003 si care este acreditat RENAR. In acest laborator se realizeaza diverse tipuri de analize medicale: biochimie, hematologie, imunologie, examen de materii fecale, analize de urina, examene din secretii vaginale, exsudat faringian etc. De asemenea, BioHem este unul dintre acele laboratoare analize Timisoara care lucreaza cu Casa de Asigurari, astfel ca o buna parte dintre analize pot fi decontate, pe baza biletului de trimitere. 

Pretul pentru o hemoleucograma este de 19 lei, iar pentru un examen complet de urina, tariful este de 12 lei.

Se spune despre personalul acestui laborator ca este foarte eficient si ca are o atitudine amabila fata de toti pacientii. De asemenea, timisorenii mai apreciaza ca acesta este unul dintre putinele laboratoare in care se gasesc usor locuri pentru efectuarea prin CAS a analizelor. Igiena, curatenia si respectarea orelor de programare sunt alte aspecte pentru care pacientii au acordat nota maxima pe internet acestei unitati medicale.

5. Clinica Sante

Clinica Sante este un nume cunoscut pe piata serviciilor medicale din Romania, operand si in Timisoara, prin intermediul mai multor centre de recoltare. In Clinica Sante Timisoara, de pe Calea Bogdanestilor, programul de recoltare este de luni pana vineri, intre orele 7:00-16:00, dar exista program de recoltare si sambata, intre orele 8:00-12:00. Laboratoarele Sante pot efectua analize medicale prin parteneriat cu mai multe firme private de asigurari. Serviciile sunt destinate atat adultilor, cat si copiilor. Laboratoarele Clinica Sante sunt acreditate RENAR, o dovada in plus a exigentei si calitatii serviciilor oferite, iar unele dintre ele, printre care si toate cele cinci puncte de recoltare din Timisoara, se afla in contract cu CAS.

Hemoleucograma completa costa aici 29 de lei, iar un examen sumar urina cu sediment costa tot 29 de lei. 

Despre Clinica Sante, pacientii sustin ca se numara printre acele laboratoare de analize din Timisoara pentru care au multe cuvinte de lauda. Ei spun ca au avut parte de experiente placute, incepand cu programarea telefonica, unde au primit toate informatiile de care au avut nevoie, si pana la recoltarea propriu-zisa si la primirea rapida a rezultatelor. In plus, clientii spun ca preturile sunt rezonabile si ca personalul stie sa gestioneze situatiile in care pacienti le sunt copii foarte mici care se tem de ace si de personalul medical.

Concluziile noastre

Daca ai pe lista sa ajungi in viitorul apropiat la un laborator analize in Timisoara, acest articol te va ajuta sa iei cea mai buna decizie. In acest unitati pe care ti le-am prezentat sunt servicii de foarte buna calitate, datorita medicilor bine pregatiti si cu experienta, a echipamentelor de ultima generatie si a bunei organizari din centrele de colectare.

In functie de nevoile tale, de recomandarile medicilor, dar si bugetul de care dispui, poti alege intre analize medicale permis auto in Timisoara, analize de rutina, de sarcina sau pentru diagnosticarea sau monitorizarea unor afectiuni.