Meniu

Spermograma Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Pentru cuplurile care nu reusesc sa aiba un copil, unul dintre primii pasi recomandati de medic este efectuarea unei spermograme. In Cluj sunt numeroase clinici bune in ale caror laboratoare se poate efectua aceasta analiza care ofera indicii despre fertilitatea masculina, prin analiza lichidului seminal si a spermatozoizilor.

Poti descoperi in continuare la ce laboratoare din Cluj se realizeaza o spermograma,  analiza care este foarte utila si in diagnosticul bolilor urologice.

La ce clinica poti merge pentru o spermograma, in Cluj

In tabelul de mai jos poti vedea care sunt laboratoarele unde se poate face o spermograma in Cluj:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Spermograma
Rating
Website
Synevo
Clinica-Verificata
165 Ron
 • Pret Spermograma 165 Ron
 • Se pot efectua peste 2.000 de tipuri de analize
 • Personal bine instruit, atent si amabil
 • Nu este nevoie de programare pentru analize
 • Bun raport calitate-pret
Clinica Sante
100 Ron
 • Pret Spermograma 100 Ron
 • Centre de recoltare numeroase
 • Oferta vasta de analize medicale
 • Tarife accesibile
 • Personal bine instruit
Bioclinica
165 Ron
 • Pret Spermograma 165 Ron
 • Oferta vasta de analize medicale uzuale sau de specialitate
 • Personal profesionist si amabil
 • Curatenie
 • Se epuizeaza rapid fondurile pentru analizele decontate
 • Se raspunde greu la telefon
Synlab
190 Ron
 • Pret Spermograma 190 Ron
 • Amabilitatea si profesionalismul personalului
 • Analizele pot fi gratuite, prin decontarea de catre CNAS si OPSNAJ
 • 5.000 de tipuri de analize medicale
 • Uneori se asteapta mult dupa rezultatele analizelor
 • Aglomeratie la recoltarea probelor
Medlife
160 Ron
 • Pret Spermograma 160 Ron
 • Oferta numeroasa de analize medicale
 • Personal amabil si profesionist
 • Laboratoare proprii de analize
 • Aglomeratie
 • Timpi mari de asteptare
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top clinici unde se poate realiza o spermograma in Cluj

Iata un clasament al laboratoarelor unde se poate realiza o spermograma, in Cluj:

1. Synevo

De 26 de ani, Synevo este unul dintre principalii furnizori de servicii de laborator de pe piata din Romania, cu peste 2.000 de tipuri de analize uzuale si avansate, ce acopera o gama variata de servicii de laborator, pornind de la preventie si pana la diagnosticul primar pentru monitorizarea tratamentelor. In Romania sunt 21 de laboratoare si 147 de centre de recoltare marca Synevo, printre care 9 in Cluj-Napoca. Recoltarea pentru spermograma se face, in Cluj, doar la Centrul de Recoltare Motilor.

Pretul pentru o spermograma este, la Synevo, de 165 de lei.

In legatura cu Centrul Synevo Motilor, unde se recolteaza probe pentru spermograma, parerile sunt in majoritate apreciative. Oamenii spun ca personalul este atent si deschis si ca recoltarea probelor de sange pentru diverse analize este usoara si rapida, dar si ca raportul calitate-pret este unul in avantajul clientilor.

Vezi parerile pacientilor despre Synevo
Vezi Pareri

2. Clinica Sante

Clinica Sante are ca principal scop sa ofere servicii medicale accesibile si de buna calitate clientilor sai. A fost infiintata in 1995 si in tot acest timp a investit in imbunatatirea relatiei cu clientii si in extinderea serviciilor. In Romania, reteaua are o acoperire vasta, fiind prezenta in toate judetele, inclusiv in Cluj, unde se regasesc numeroase centre de recoltare. In ceea ce priveste analiza de spermograma, poate fi recoltata doar la sediul laboratorului Sante de pe Calea Motilor, avand in vedere conditiile speciale de pastrare si de stabilitate a probei.

Pretul pentru o spermograma realizata la Clinica Sante este de 100 de lei.

Clinicile Sante din Cluj sunt destul de bine cotate de catre pacienti, care spun ca serviciile sunt de calitate, rapide, profesioniste. Oamenii mai spun ca personalul este bine instruit si ca preturile sunt decente. Unele persoane si-au exprimat nemultumirea ca durata de efectuare a analizelor a fost mai mare decat li s-a comunicat la receptie.

3. Bioclinica

Bioclinica este de 30 de ani pe piata analizelor de laborator, cu o ampla oferta de analize uzuale sau de specialitate: hematologie, parazitologie, genetica moleculara, toxicologie, dozare medicamente, alergeni, intoleranta alimentara etc. In Cluj-Napoca, sunt trei puncte de recoltare Bioclinica si un laborator central, unde pot fi aduse sau recoltate probele de sperma pentru spermograma. Analiza se realizeaza prin metoda electrono-optica.

La Bioclinica, pretul pentru o spermograma este de 165 de lei.

Aceasta clinica este apreciata de multi dintre pacienti, pentru serviciile de calitate, si personalul profesionist si amabil. De asemenea, oamenii sunt multumiti si de faptul ca interiorul este curat si aerisit. Printre nemultumirile celor care au postat recenzii in mediul online se afla: epuizarea rapida a fondurilor pentru analizele decontate, informatiile pentru clienti sunt evazive sau faptul ca nu se raspunde la telefon.

4. Synlab

Synlab este rezultatul fuziunii a doua companii de top in Europa de pe piata analizelor de laborator si a devenit cel mai mare grup european de diagnostic medical. Punctele de recoltare a probelor si centrele ambulatorii sunt de mare ajutor pentru medicii si pacientii din Europa. Laboratoarele Synlab ofera peste 5.000 de tipuri de analize medicale din numeroase domenii. Analizele pot fi decontate prin CNAS si Casa OPSNAJ. Informatiile despre spermograma pot fi obtinute de la reprezentantii centrelor de recoltare.

Tariful pentru o spermograma este de 190 de lei.

Unii dintre cei care au beneficiat de serviciile Synlab spun ca au fost intampinati cu amabilitate si profesionalism si ca personalul isi desfasoara activitatea cu promptitudine. Altii spun ca sunt nemultumiti din diferite motive: se creeaza aglomeratie la recoltarea probelor, nu se raspunde la telefon, rezultatele se lasa, uneori, asteptate.

5. Medlife

Medlife este cel mai mare operator de servicii medicale in regim privat din Romania, cu o experienta de 28 de ani pe aceasta piata, timp in care a ajuns la un numar de 230 de clinici, 15 spitale, laboratoare proprii de analize, maternitati, puncte de recoltare, centre de excelenta, farmacii. In laboratorul Medlife Cluj din Hyperclinica Medlife de pe Calea Motilor, se realizeaza numeroase analize, printre care si spermograma.

La Medlife, pretul unei spermograme este de 160 de lei.

Parerile oamenilor sunt impartite in legatura cu Hyperclinica Medlife din Cluj. Unii spun ca personalul medical este profesionist si implicat, dar altii declara ca serviciul de la receptie lasa de dorit. Pentru unii, calitatea serviciilor nu este pe masura tarifelor percepute. Se mai spune in recenziile de pe internet si ca nu se respecta orele de programare.

Concluziile noastre

Medicii din Cluj recomanda o spermograma in mai multe cazuri, inclusiv atunci cand femeia nu ramane insarcinata timp de un an de zile sau ca diagnostic pentru anumite boli.

Laboratoarele din acest clasament sunt la inalte standarde, asigurand garantia unui rezultat corect. Medicii recomanda ca fiecare barbat matur sexual sa efectueze periodic aceasta analiza, pentru a depista daca sunt lucruri in neregula cu sperma  si sa i se ofere tratamentul adecvat.