Meniu

Spermograma Iasi

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Vrei sa afli daca te confrunti cu infertilitate si sa mergi la o clinica unde sa poti efectua o spermograma in Iasi? Prin intermediul acestei investigatii, orice barbat are posibilitatea de a afla daca se confrunta cu problemele in ceea ce priveste sistemul reproducator. Odata ce cauza este identificata, medicul specialist acorda un tratament personalizat, pentru o vindecare rapida si eficienta. Exista bineinteles si cazuri severe, in care tratamentele nu au niciun efect sau in care acestea trebuie administrate pentru o perioada lunga de timp. Toate aceste aspecte sunt stabilite impreuna cu medicul de specialitate.

Daca locuiesti si tu in Iasi, dar nu stii care clinica din oras iti poate fi de ajutor pentru efectuarea unei spermograme la standarde superioare, citeste in continuare si descopera topul celor cinci institutii medicale amintit mai jos. Pentru ca vrem sa ai parte de o experienta placuta, ti-am pregatit o selectie de cinci clinici de incredere. 

Cat costa o spermograma in Iasi?

Pretul pentru procedura de investigare a spermei (spermograma) in Iasi difera de la o institutie medicala la alta in functie de calitatea si performanta aparaturilor folosite. Exista, de asemenea, si clinici care au contracte incheiate cu CAS, motiv pentru care ai posibilitatea de a profita de unele investigatii in mod gratuit. Daca, totusi, nu prinzi loc liber, iata care sunt tarifele practicate la clinicile din orasul tau:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Spermograma
Rating
Website
Clinica Sante
Clinica-Verificata
190 Ron
 • Pret Spermograma 190 Ron
 • Personal implicat, profesionist, bine pregatit
 • Echipa competenta de medici
 • Echipamente si aparaturi de ultima generatie
 • Rezultate precise si rapide
Orygin
150 Ron
 • Pretul pentru o Spermograma porneste de la 150 Ron
 • Investigatii precise si reuzultate rapide
 • Medici primari si specialisti in obstetrica si ginecologie
 • Solutii personalizate
 • Echipamente si aparaturi la standarde europene
Omini Materna
135 Ron
 • Pret Spermograma 135 Ron
 • Profesionalism, implicare si buna pregatire
 • Echipa medicala competenta
 • Diagnostic corect si tratament eficient
 • Rezultate precise si rapide
 • Aparaturi la standarde europene
Synevo
190 Ron
 • Pret Spermograma 190 Ron
 • Personal calificat, bine pregatit si calificat
 • Rezultate precise
 • Echipamente si aparaturi performante
 • Diagnostic corect si tratament eficient
 • Comportamentul neadecvat al personalului de la receptie
Laborator Praxis
150 Ron
 • Pret Spermograma 150 Ron
 • Atmosfera linistita
 • Personal calificat si bine pregatit
 • Diagnosticare corecta si solutii personalizate
 • Aparaturi de ultima generatie
 • Decalarea programarilor
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 5 clinici specializate in spermograma in Iasi

Asa cum ti-am promit mai sus, ti-am pregatit un top cinci al celor mai populare clinici din Iasi in cadrul carora poti opta pentru o spermograma. Stim cat de importante sunt calitatea si acuratetea pentru tine, tocmai de aceea vrem sa iti oferim posibilitatea de a gasi o institutie medicala pe care sa te poti baza. Citeste mai departe si afla care sunt dotarile acestora, dar si ce impact au avut asupra celorlalti pacienti:

1. Clinica Sante

Clinica Sante este un laborator de analize cu centre raspandite in toata tara, printre care si in orasul Iasi, locul in care pacientii pot opta si pentru o spermograma. Aparaturile si echipamentele folosite pentru obtinerea rezultatelor sunt de ultima generatie, ceea ce inseamna ca rezultatele investigatiilor sunt precise. Din cadrul echipei de medici face parte un personal bine pregatit, capabil sa interpreteze corect rezultatele analizelor si investigatiilor, pe baza carora stabileste un diagnostic precis si solutii personalizate. Pe langa spermograma, pacientii barbati pot opta si pentru efectuarea urmatoarelor teste, pentru identificarea cauzei infertilitatii: spermocultura, estradiol FSH si LH, prolactina, testosteron si testosteron liber.

Pretul pentru o spermograma este de 190 lei.

Personalul este implicat, profesionist, atent la necesitatile pacientilor si bine pregatit in desfasurarea unui act medical corect. In ceea ce priveste echipa de medici, aceasta are competenta de a stabili un diagnostic corect si un plan de tratament in urma interpretarii rezultatelor investigatiilor. Echipamentele si aparaturile care se afla la dispozitia acestora sunt de ultima generatie, contribuind la obtinerea unor rezultate corecte intr-un timp scurt.

Vezi parerile pacientilor despre Clinica Sante
Vezi Pareri

2. Orygin Fertility Center

Orygin este o clinica de fertilitate din Iasi, in cadrul careia pacientii pot opta pentru o spermograma, dar si pentru un pachet generos de investigatii care au rolul de a afla cauza infertilitatii. Clinica a fost fondata in anul 2009 si, inca de la inceput, si-a propus sa aduca speranta tuturor pacientilor de a avea copii. Din cadrul echipei de ginecologi se remarca activitatea urmatorilor: prof. univ. dr. Bogdan Doroftei, dr. Oana Rosin, dr. Elena Mihalceanu, dr. Gabriela Lunguleac (medici primari in obstetrica si ginecologie), dr. Radu Maftei si dr. Ioana Scripcariu Sadyie (medici specialisti in obstetrica si ginecologie). In ceea ce priveste infertilitatea la barbati, in cadrul clinicii Orygin se pot efectua urmatoarele investigatii, pe langa spermograma, pentru un rezultat precis: consult urologic / andrologic, spermocultura, evaluarea fragmentarii ADN-ului spermatic, evaluarea urinei, teste genetice, dozari hormonale in sange, punctia epididimara / biopsia testiculara. In functie de rezultatele obtinute si de stabilirea unui diagnostic corect, medicii pot stabili un plan de tratament sau pot sugera o metoda eficienta prin care cuplul respectiv poate avea totusi un copil. 

Tariful aplicat pentru o spermograma cu test MAR este de 150 lei, iar o spermograma cu preparare in scop de diagnostic costa 350 lei.

Clinica de fertilitate este apreciata de pacienti, datorita implicarii cadrelor medicale, dar si datorita procedurilor eficiente de investigatie puse in aplicare. Colectivul este format din medici primari si specialisti, capabili sa interpreteze corect rezultatele obtinute in urma investigatiilor, dar si sa ofere solutii personalizate in functie de problema fiecarui pacient in parte. In plus, echipamentele si aparaturile folosite in clinica sunt la standarde europene.

3. Omini Materna

Omini Materna este un centru de fertilitate din Iasi, care se adreseaza tuturor barbatilor care se confrunta cu infertilitatea sau banuiesc ca sufera de aceasta problema, pentru efectuarea unei spermograme si pentru identificarea cauzei. Din cadrul echipei medicale fac parte si: prof. univ. dr. Mircea Onofriescu, doctor in stiinte medicale, supraspeciliazare in fertilizare in vitro si medicina materno-fetala, dr. Adrian Bors, medic specialist obstetrica-ginecologie, supraspecializare in tratarea infertilitatii si medicina reproductiva, dr. Maria Butnaru, specialist in reproducere umana asistata, Andreea Luca, Senior Clinical Embryologist, dr. Alexandru Luca, specialist in infertilitate etc. Echipamentele si aparaturile care se afla in cadrul institutiei medicale sunt de ultima generatie, contribuind considerabil la efectuarea unor investigatii precise.

Pretul aplicat pentru o spermograma este de 135 lei, iar o spermocultura costa 75 lei. 

Profesionalismul, implicarea, buna pregatire si experienta vasta in tratarea problemelor de infertilitate sunt printre principalele motive pentru care pacientii apeleaza la ajutorul clinicii Omini Materna. Pe langa faptul ca echipa medicala este competenta in stabilirea unui diagnostic corect si in elaborarea unor solutii personalizate, clinica mai este dotata si cu aparaturi la standarde europene, pentru o acuratete ridicata a rezultatelor obtinute. 

4. Synevo

Exista o multime de laboratoare de analize Synevo in tara, unul dintre acestea fiind localizat chiar in Iasi, oferind tuturor pacientilor barbati sansa de a efectua o spermograma la o calitate superioara. Echipa de cadre medicale este bine pregatita, experimentata si competenta in elaborarea unor planuri eficiente de tratament sau in gasirea unor solutii personalizate, in functie de cauza infertilitatii. Pacientii asigurati pot opta si pentru investigatii decontate, datorita faptului ca Synevo se afla in relatii contractuale cu CAS. Cu o experienta de 26 de ani in aceasta arie medicala si cu echipamentele performante care se afla in dotarile laboratorului de analize, Synevo a capatat popularitate in randul tuturor pacientilor pentru depistarea timpurie a problemelor de sanatate, dar si pentru tratarea eficienta a acestora.

Pretul pentru o spermograma este de 190 lei.

Personalul este calificat, priceput, competent si bine pregatit in preluarea analizelor medicale, dar si in interpretarea corecta a rezultatelor obtinute. Datorita echipamentelor si aparaturilor performante, echipa de medici reuseste sa obtina un diagnostic precis, dar si sa puna la punct un plan de tratament care sa fie personalizat in functie de pacient si de cauza care a provocat aparitia infertilitatii. Din pacate, au fost sesizate nemultumiri cu privire la comportamentul personalului de la receptie.

5. Laborator Praxis

Laboratorul Praxis este localizat in Iasi si se adreseaza tuturor pacientilor care vor sa iti efectueze analizele recomandate de medic, cuprinzand in gama larga de investigatii si spermograma. Acest laborator se afla in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate din Iasi, motiv pentru care pacientii asigurati pot beneficia de investigatii sau analize decontate. Echipa de specialisti are competenta de a interpreta corect analizele si investigatiile realizate, dar si de a elabora un plan corect de tratament. Pe langa spermograma, laboratorul pune la dispozitia pacientilor si analiza urinei, anatomie patologica, biochimie, biologie moleculara, hematologie, imunologie, microbiologie si serologie, realizate prin intermediul unei aparaturi de ultima generatie.

Costul aplicat pentru o spermograma este de 150 lei.

Atmosfera este linistita, iar personalul este calificat, cu o buna pregatire in diagnosticarea corecta a pacientului, dar si in stabilirea unor solutii adaptate in functie de fiecare persoana in parte. Aparaturile si echipamentele care se afla in dotarile clinicii sunt la standarde ridicate, ceea ce contribuie semnificativ la obtinerea unor rezultate precise si rapide. Din pacate, programarile efectuate nu sunt respectate de fiecare data.

Concluzii 

Stim ca vrei sa gasesti un laborator de analize sau o clinica de incredere unde sa poti efectua o spermograma in Iasi, motiv pentru care iti recomandam sa iei in considerare institutiile medicale afisate anterior in articol. Identificarea cauzei infertilitatii de care suferi este primul pas catre vindecare si catre conceperea unui copil in conditii sigure, sub atenta observatie a medicilor specialisti.