Meniu

Lifting abdominal

Actualizat pe:

O interventie pe care nu o prefera doar femeile, ci si barbatii, este cea de lifting abdominal, care consta in inlaturarea stratului de grasime de pe abdomen. Toti oamenii isi doresc un abdomen plat si atragator, doar ca nu este tocmai usor de obtinut. Daca dieta si exercitiile fizice nu reusesc sa imbunatateasca aspectul unei persoane, ea poate opta si pentru o interventie de genul.

Operatia este foarte populara si printre persoanale care obisnuiau sa fie obeze, dar au pierdut mult din greutate in urma montarii inelului gastric. Chaiar daca nu mai au aceeasi greutate din trecut, tot mai exista cantitati de grasime in jurul abdomenului.

Un amanunt important de care terbuie sa tina cont toti cei care planuiesc sa-si faca aceasta interventie este faptul ca liftingul abdominal nu reprezinta o metoda de slabit. Cei care viziteaza clinica unui medic chirurg cu scopul de a obtine aceasta interventie trebuie sa fi ajuns deja la greutatea ideala, sau macar sa se afle in apropiere de ea.

Cum difera pretul liftingului abdominal de la o clinica la alta?

Fiecare clinica de chirurgie plastica si estetica isi desfasoara activitatea intr-un mod diferit, asa ca nu este de mirare ca si suma pe care o va plati un pacient pentru interventia de lifting abdominal o sa varieze. Unele clinici vin cu diverse oferte in care sunt incluse mai multe servicii in pretul final, spre exemplu anestezia, medicatia de dinainte si de dupa operatie, spitalizarea etc.

In unele situatii, interventia de abdominoplastia este combinata cu alte proceduri, precum cea de lipoaspiratie, atunci cand cantitatea de grasime de care isi doreste sa scape pacientul este concentrata in zona sortului abdominal. Din start, pretul liftingului abdominal o sa fie mai mare intr-o astfel de situatie, fata de o interventie clasica.

Ce presupune liftingul abdominal partial? Dar cel total?

Pacientii care aleg liftingul abdominal partial o fac pentru a remodela si mobiliza tesuturile abdominale care se afla mai jos de ombilic. In schimb, cei care aleg sa-si faca un lifting abdominal total, au nevoie de o corectie in intreaga zona a abdomenului. Pentru a alege cea mai potrivita interventie, pacientii vor vizita clinica unui medic chirurg pentru o consultatie.

Tot in timpul primului consult vor fi discutate si amanunte care tin de pregatirea pacientului inainte de operatie. Ca la alte interventii chirurgicale, medicamentele antiinflamatorii trebuie evitate, la fel si fumatul, deoarece mareste riscul complicatiilor. De asemenea, pacientii nu trebuie sa manance si nici sa bea nimic cu sapte, respectiv cinci ore inainte de operatie.

In perioada in care corpul isi revine dupa interventie, pacientii trebuie sa-si schimbe pansamentele la 2-5 zile, iar intoarcerea la munca avea loc dupa doua saptamani. Pentru a face fata durerii specifice dupa operatie, medicatia antialgica este necesara pentru o saptamana sau doua, iar pacientii se vor putea bucura de rezultatul final dupa aproximativ sase luni.

Concluzii

In cele din urma, o modalitate prin care oamenii isi pot imbunatati aspectul fizic este prin intermediul liftingului abdominal. Interventia poate sa fie solicitata atat de femei, cat si de barbatii care isi doresc o schimbare in viata.