Meniu

Lifting buza superioara

Actualizat pe:

Liftingul de buza superioara este o procedura chirurgicala estetica prin care distanta de las nas la varful buzei superioare este redusa pentru a echilibra trasaturile fetei. Cu ajutorul operatiei, o persoana isi poate redefini conturul si aspectul buzelor, oferind fetei un aspect placut si dobandind astfel mai multa incredere de sine.

In general, persoanele potrivite pentru acest tip de operatie au buza superioara foarte subtire, distanta dintre nas si buze este mult prea mare sau diferenta dintre marimea buzei inferioare si a celei superioare este deranjanta. De multe ori, pacientii potriviti pentru acest tip de interventie sunt cei care au avut o experienta neplacuta cu un filler, iar buzele lor nu au aratat cum si-au dorit, adica mai pline si mai voluminoase.

Varsta nu conteaza: pe masura ce o persoana imbatraneste, spatiul dintre nas si buze se mareste, ceea ce le face sa para mult mai subtiri. Chiar si pentru persoanele tinere care nu reusesc sa obtina efectul pe care si-l doresc cu ajutorul fillerelor, liftingul chirurgical de buza superioara este o varianta ce poate fi luata in calcul.

In schimb, persoanele care nu dispun de suficient spatiu de la varful nasului pana la buza superioara, ceea ce inseamna macar 1,5 centimetri, sau nu sunt dispuse sa se lase de fumat pentru perioada de ingrijire de dupa operatie, adica 2-4 saptamani, nu sunt candidati potriviti pentru operatie.

Care sunt etapele unui lifting de buza superioara?

Dupa realizarea consultatiei, existra patru etape in procedeul de lifting: mai intai, se traseaza liniile acolo unde pielea urmeaza sa fie intinsa. Apoi, in etapa a doua, se realizeaza anestezia locala. Etapa a treia consta in inlaturarea unei portiuni mici din piele, care este mai apoi cusuta. In final, ultima etapa este scoaterea firelor dupa aproximativ o saptamana.

Un rol important in interventia de lifting de buza il are chirurgul ales de pacient. Desi procedura este rapida, iar anestezia folosita este cea locala, tot exista sansa aparitiei unor complicatii, sau chiar a unor daune in lipsa unui chirurg priceput.

Cat costa un lifting de buza superioara si ce se intampla dupa operatie?

Daca o persoana este atenta in timpul perioadei de recuperare de dupa operatia de lifting de buza superioara, rezultatele vor fi permanente. Printre aspectele pe care trebuie sa le ia in calcul se numara evitarea fumatului, a activitatii fizice intense, a dormitului cu fata in jos sau cu gura larg deschisa si a gumei de mestecat. Pacientii trebuie sa isi mentina buzele hidratate folosind un produs aprobat de medic. Chiar daca efectele sunt permanente, tot vor aparea schimbari odata cu inaintarea in varsta. Pentru un lifting de buza superioara pretul este de aproximativ 1200 de euro.

Senzatia de disconfort de dupa operatie va disparea in aproximativ 3 zile. Vanataile si umflaturile de pe buze vor disparea pe parcursul saptamanilor de dupa operatie. Pentru pacientii ce au buzele mai pline in mod natural, procesul de recuperare s-ar putea sa fie ceva mai lung comparativ cu cel al pacientilor cu buze subtiri.