Meniu

Lifting coapse

Actualizat pe:

Operatia de lifting de coapse este o procedura prin care grasimea in exces si pielea lasata de pe coapse este inlaturata pentru a crea un aspect placut al picioarelor. Procedura este foarte des efectuata pentru persoanele care au pierdut greutate in exces. Pacientul ideal este cel a carui piele din zona coapselor si-a pierdut elasticitatea, sau a dobandit un aspect lasat.

Interventia nu se realizeaza in timpul ciclului menstrual, iar in ziua operatiei pacientul nu trebuie sa bea sau sa manance cu 6 ore inainte. Se recomanda evitarea expunerii excesive la soare, iar fumatul trebuie oprit cu cel putin o luna inainte de operatie sau macar redus considerabil, deoarece ingreuneaza procesul de cicatrizare si poate duce fie la o vindecare inceata, fie la complicatii.

Operatia propriu-zisa de lifting de coapse

Exista mai multe etape in procesul pentru lIfting de coapse. Inainte de toate, are loc o consultatie in cadrul careia pacienta si chirurgul pot discuta pe larg detaliile operatiei. Tot in timpul acestei prime consultatii, chirurgul va face cateva fotografii, care sa ajute in alegerea tehnicii necesare si a tipului de anestezie optim. Procedura de lifting se efectueaza sub anestezie generala, iar durata ei se afla in intervalul de la o ora la trei ore.

In functie de nevoile pacientilor, exista trei tehnici diferite cu privire la interventia estetica. Aceste tehnici sunt legate de excesul de grasime, cel de piele si excesul de grasime si piele. In primul caz, cel al excesului de grasime, inciziile pot fi ascunse usor. In cazul excesului de piele, procedura necesita doar o incizie. Daca pacienta are atat exces de grasime, cat si de piele, lucru specific unei greutati care fluctueaza mult, atunci incizia se va intinde pe toata latura interna a coapsei, de la zona inghinala pana aproape de genunchi.

Cat costa un lifting de coapse si la ce trebuie sa te astepti dupa?

Cu privire la linftingul de coapse si preturile pentru efectuarea unei astfel de proceduri la diferite clinici, ele variaza. In unele cazuri, pentru un lifting de coapse pretul incepe de la 2000 de euro si creste in functie de complexitate, iar in alte cazuri, pretul este fie cuprins in intervalul de 2400 si 2800 de euro, fie este de 3500 de euro. Unele clinici ofera o reducere atunci cand interventia de lifting la coapse este realizata impreuna cu alte operatii, precum abdominoplastia sau ridicarea sanilor.

Rezultatele sunt imediat vizibile. Timpul necesar recuperarii depinde de la o procedura la alta, dar in general pacientii nu simt multa durere, iar in cazurile in care exista durere, se pot folosi medicamente pentru a o atenua. Spitalizarea dureaza o zi.

Este recomandata o oprire a activitatii timp 1-3 saptamani pentru a-i oferi corpului sificient timp sa se vindece. Activitatea poate fi reluata in mod gradual, dar nu inainte de cea de-a patra saptamana de la operatie. Coapsele vor parea umflate pentru o perioada de timp. Inciziile din urma operatiei au nevoie de aproximativ 2 saptamani pentru a se vindeca.