Meniu

Lifting facial barbati

Actualizat pe:

Cand vine vorba de operatii estetice, multe persoane tind sa se gandeasca automat la femei, desi concepte precum cel de liposuctie sau de lifting facial pentru barbati nu mai sunt straine in ziua de astazi. Multiple studii realizate de-a lungul timpului au aratat ca numarul barbatilor care sunt interesati de proceduri estetice a crescut in mod semnificativ in ultimii ani, cele mai populare interventii fiind cele care constau in intinerirea fetei.

Procesul de imbatranire nu afecteaza doar femeile, desi pare sa fie mai usor pentru barbati. Imbatranirea fetei apare mai tarziu in viata persoanelor de sex masculin si intr-un mod gradual, atunci cand e comparat cu procesul de imbatranire al femeilor.

Dintre cele trei tipuri de operatii, un barbat poate sa aleaga un lifting traditional, ceea ce inseamna o taietura chirurgicala in linia parului, o suspensiune craniana cu aspect minim, care consta intr-o serie de taieturi chirurgicale de dimensiuni reduse comparativ cu varianta traditionala si o interventie chirurgicala, folosita cel mai des pentru ridicarea zonei superioare a fetei sau a sprancenelor.

Diferentele intre un lifting facial pentru barbati si unul pentru femei

Scopul in ambele operatii este unul identic, dar exista cateva diferente la un lifting facial pentru barbati. Un chip tipic masculin are un set de caracteristici anatomice specifice, precum maxilarul mare, forma patrata a zonei inferioare a fetei, pielea groasa si densa, forma specifica a obrajilor si masa musculara proeminenta din zona fetei. Un alt amanunt important de luat in calcul cand vine vorba de liftingul facial este pozitia ochilor.

Tinand cont de diferentele de ordIn anatomic, operatia in sine se desfasoara similar la barbati ca la femei: se ridica pielea, se indeparteaza excesul de grasime, muschii sunt stransi si se indeparteaza si excesul de piele.

In general, candidatii ideali pentru un lifting facial sunt barbatii care doresc sa-si corecteze zonele groase de sub barbie, cei cu piele lasata in zona gatului, care vor sa scape de liniile de incruntare si cei care isi doresc sa-si pastreze trasaturile tipic masculine.

Ce se recomanda dupa interventia de lifting facial la barbati

Datorita evolutiei tehnologiei, aspecte precum cicatricile din urma operatiei de lifting facial la barbati si timpul de recuperare sunt reduse la minimum. Unui pacient ii este recomandat sa doarma cu capul sprijinit in primele zile de dupa operatie si sa evite pe cat posibil indoirea, ridicarea sau miscarea brusca a capului. Cusaturile trebuie indepartate inainte ca persoana respectiva sa se poata intoarce la locul de munca, ceea ce se intampla, de obicei, la una sau doua saptamani dupa operatie.

Pacientii pot deja sa observe rezultatele din urma procedurii de lifting facial de la primele tratamente. Efectele apar sub forma reducerii ridurilor, redefinirea conturului fetei si atenuarea semnelor de imbatranire. In general, o persoana se poate bucura de rezultatele liftingului facial pe o perioada de 2 ani.

Printre beneficiile aduse de un lifting facial pentru barbati se numara un aspect intinerit, diminuarea cicatriciilor faciale, reducerea ridurilor, strangerea pielii lasate si mentinerea trasaturilor masculine ale fetei.