Meniu

Lifting frunte

Actualizat pe:

Inaintarea in varsta se manifesta inclusiv la nivel facial, iar liftingul de frunte este una dintre acele proceduri menite sa corecteze trasaturile faciale, care sufera inevitabil modificari odata cu trecerea timpului si ca urmare a miscarilor muschii fruntii, in acest caz.

Daca ridurile de la nivelul fruntii au devenit tot mai adanci si inestetice, dar si daca sprancenele au un aspect cazut, este posibil ca aceasta procedura sa ti se potriveasca. Semnele de incruntare sau ingrijorare pot fi corectate prin liftingul de frunte, care adauga un plus de fermitate zonei superioare a fetei si care estompeaza semnele imbatranirii.

Cum se efectueaza liftingul de frunte?

Liftingul de frunte se poate realiza prin mai multe metode, insa medicul tau va decide care ti se potriveste. Una dintre cele mai frecvente tehnici este cea a liftingului coronal, care presupune efectuarea unei incizii de la o ureche la cealalta pentru ridicarea fruntii si indepartarea excesului de piele ori a fragmentelor musculare frontale. In acest caz, incizia este ascunsa de zona paroasa a capului. La alegerea tehnicii, chirurgul va lua in calcul trasaturile individuale si rezultatele dorite.

O alta tehnica des folosita pentru liftingul de frunte este cea endoscopica. In cadrul acestei tehnici, un endoscop – camera video chirurgicala de dimensiuni mici – este introdus pe sub pielea fruntii, ceea ce ii permite medicului sa intervina asupra structurilor interne. Endoscopul este inserat prin incizii mici.

Cui se potriveste operatia de lifting frunte?

Procedura de lifting frunte se adreseaza in egala masura femeilor si barbatilor, fiind de regula potrivita pentru persoanele cu varsta de peste 40 de ani. Chiar daca majoritatea celor care apeleaza la aceasta interventie se incadreaza in intervalul de varsta 40-60 de ani, si persoanele mai tinere pot beneficia de lifting de frunte daca vor sa isi corecteze pozitia sprancenelor.

Printr-o consultatie in prealabil, medicul poate stabili daca liftingul de frunte ti se potriveste. Ca sa poti beneficia de lifting la nivelul fruntii si sprancenelor, trebuie sa ai riduri adanci la in aceasta zona sau in cea dintre sprancene si/sau o pozitionare a sprancenelor care nu te multumeste, din cauza ca acestea sunt lasate si provoaca un aspect obosit la nivelul ochilor.

Ce avantaje poti vedea dupa procedura de lifting frunte?

Dupa recuperarea in urma efectuarii unui lifting de frunte, te vei bucura de o interventie estetica faciala imbunatatita, pentru ca vor fi corectate ridurile adanci si sprancenele cazute, acestea fiind repozitionate astfel incat sa dispara expresia de ingrijorare, tristete si oboseala. Odata ridicate, sprancenele confera un aspect luminos la nivelul fetei, fiind corectata si eventuala asimetrie dintre acestea.

Liniile de expresie si ridurile sunt estompate, ceea ce inseamna ca liftingul de frunte are un efect de rejuvenare faciala, pe care multe persoane si-l doresc atunci cand inainteaza in varsta si trecerea anilor isi pune amprenta asupra chipului sau atunci cand nu sunt multumite de pozitionarea sprancenelor, care poate fi imbunatatita prin lifting (ridicare) si prin corectarea asimetriei.

In alta ordine de idei, liftingul de frunte este o procedura care contribuie la imbunatatirea esteticii faciale si care poate fi efectuata prin mai multe tehnici, fiecare avand acelasi scop.