Meniu

Lifting ochi

Actualizat pe:

Cand auzi vorbindu-se despre liftingul de ochi, e posibil sa te gandesti in doua directii. Pe de o parte, la blefaroplastie, care vizeaza in mod direct excesul de piele de la nivelul pleoapelor inferioare sau superioare. Pe de alta parte, mai exista si liftingul de frunte, care are efecte vizibile in zona ochilor prin corectarea pozitionarii sprancenelor si prin diminuarea ridurilor.

Atat excesul de piele din zona pleoapelor, cat si sprancenele lasate, iti pot face ochii sa para obositi, creand o expresie constanta de ingrijorare. In Romania, exista numeroase clinici de chirurgie estetica in cadrul carora poti beneficia de ambele proceduri, pe care le poti efectua separat, in functie de nevoi si preferinte, dar si impreuna, pentru rezultate de impact.

Ce rol are interventia de lifting ochi?

Interventia de lifting ochi vizeaza in mod special zona ochilor si implicit a pleoapelor. Blefaroplastia are un rol dublu: functional si estetic. Daca ai exces de piele in zona pleoapelor, este posibil sa ai si senzatia permanenta de ochi obositi. De altfel, poti simti ca atunci cand citesti sau lucrezi la calculator trebuie sa depui un efort destul de mare. Odata eliminat excesul de piele, va disparea si aceasta senzatie de disconfort.

Cat despre rolul estetic, blefaroplastia poate schimba radical aspectul facial, deoarece este eliminat aspectul de pleoape lasate. Corectarea acestui exces de piele mai vine cu un avantaj pentru doamne, ale caror variante de make-up erau limitate din cauza pleoapelor lasate. Dupa efectuarea acestei proceduri, pot fi utilizate mai multe tehnici de machiaj, intrucat pleoapele nu vor mai acoperi fardul.

Cat dureaza operatia de lifting ochi?

In ceea ce priveste durata operatiei de lifting ochi sau blefaroplastie, aceasta poate sa dureze intre 30 de minute si 2 ore. Durata este influentata de complexitatea interventiei. De exemplu, unele persoane au nevoie de corectarea excesului de piele din zona pleoapelor superioare, in vreme ce altele doresc sa se intervina atat la nivelul pleoapelor superioare, cat si la pleoapele inferioare.

Interventia se poate desfasura atat sub anestezie locala, cat si sub anestezie generala, daca este cazul. Fiind o procedura chirurgicala, trebuie sa fie efectuata de un medic cu experienta. Atunci cand alegi clinica, acorda atentie recenziilor si cauta fotografii care surprind rezultatele altor pacienti care au ales acea clinica.

Lifting ochi: pret avantajos?

Daca ai cautat pe internet “lifting ochi pret” este posibil sa nu fi gasit foarte multe rezultate. Motivul? Procedura in sine poarta numele de blefaroplastie, daca te intereseaza corectarea pleoapelor cazute. Daca, in schimb, vrei sa corectezi pozitionarea sprancenelor, este posibil sa te intereseze liftingul de frunte.

In cazul blefaroplastiei, preturile sunt diferite de la o clinica la alta. In linii mari, pretul pentru blefaroplastia superioara porneste de la 1.000 de euro si de la 2.500 de euro pentru blefaroplastia inferioara. Luand in calcul toate avantajele pe care le are aceasta procedura, atat din punct de vedere functional, cat si estetic, se poate spune ca pretul este unul avantajos.

Asadar, liftingul pentru ochi vizeaza in general zona pleoapelor sau a sprancenelor, iar medicina moderna pune la dispozitie diferite proceduri chirurgicale sau nonchirurgicale prin care pot fi corectate imperfectiunile.