Meniu

Lifting Mamar cu implant

Actualizat pe:

Daca la operatia cu implant mamar apeleaza femeile care isi doresc un bust mai generos, interventia de lifting mamar cu implant se adreseaza acelor femei care pe langa marirea bustului au nevoie si de o ridicare a acestuia, pentru a obtine sani mai fermi si cu aspect tanar.

Aceste doua proceduri – de marire si de ridicare – pot fi facute printr-o singura interventie chirurgicala, pentru care este nevoie de anestezie generala.

In ce situatii este recomandata interventia de lifting mamar cu implant?

Interventiile de lifting mamar cu implant se adreseaza, in special, unor anumite categorii de femei, care din cauze, naturale sau nu, au ajuns sa fie nemultumite de aspectul sanilor lor.

Una dintre aceste categorii este reprezentata de femeile cu varsta de peste 40 de ani, in cazul carora trecerea timpului incepe sa isi lase amprenta asupra organismului lor. Astfel ca, pe langa aparitia ridurilor, acestea se pot confrunta si cu sani lasati si lipsiti de fermitate.

De asemenea, o alta categorie de femei care este eligibila pentru o astfel de interventie este cea reprezentata de femeile care au devenit mame si care au alaptat, ceea ce a dus la modificarea si lasarea sanilor. Chiar si femeile care au pierdut un numar mare de kilograme se pot confrunta cu sani lasati si lipsiti de fermitate, indiferent de varsta pe care o au.

Daca in unele cazuri, liftingul mamar simplu poate fi suficient, in numeroase alte cazuri, femeile pot avea nevoie si de un implant mamar pentru a obtine un bust ferm si cu aspect mai tanar.

Cat dureaza perioada de recuperare dupa interventia de lifting mamar cu implant?

In general, interventia de lifting mamar cu implant dureaza aproximativ 3 ore, timp in care medicul chirurg plastician indeparteaza excesul de piele lasata, iar prin aceeasi incizie introduce si implantul mamar, in spatele glandei mamare.

Dupa o astfel de operatie chirurgicala, pacientele pot sta internate pana la 5 zile, pentru a fi sub supraveghere medicala si pentru a se observa care este evolutia interventiei. De asemenea, acestora li se vor administra medicamente pentru a ameliora durerea si antibiotice, cu rol profilactic.

Timp de una sau doua saptamani, femeile care au suferit o operatie de lifting mamar trebuie sa stea in repaus, dupa care isi pot relua treptat activitatile cotidiene. Abia la o luna de la interventie, acestea pot incepe sa practice sport, iar bustiera speciala trebuie purtata timp de 2 luni.

In plus, medicii recomanda ca acestea sa evita expunerea la razele ultraviolete, indiferent daca este vorba despre soare sau solar, pana la un an dupa interventia de lifting.

Avantajele alegerii interventiei de lifting mamar cu implant sunt atat costurile mai mici decat in cazul realizarii interventiilor separat, cat si riscurile la care se supun femeile, care sunt mai reduse in acest caz, fiind vorba despre o singura interventie chirurgicala.

In concluzie, operatia de lifting mamar cu implant este solutia cea mai eficienta si avantajoasa pentru femeile care se confrunta cu sani mici si lasati.