Meniu

Ingrosare penis: Tipuri de operatii, etape, riscuri si complicatii

Actualizat pe:
Scris de Dr. Crina Pop

A fi nesigur în legătură cu lungimea sau circumferința penisului poate fi incredibil de invalidant. Acest lucru poate afecta încrederea nu doar în viața sexuală, ci și în toate părțile vieții. Însă, pe lângă o extensie a penisului, mulți pacienți doresc, de asemenea, să-și mărească grosimea. Motivele pentru acest lucru sunt simple: în primul rând, un penis mai gros arată mai plăcut din punct de vedere estetic. De asemenea, acesta atârnă mai jos și lungimea pare atunci optimă, motiv pentru care îngroșarea penisului duce și la o creștere a lungimii penisului.

Chirurgia de îngroșare a penisului

Dacă o persoană este mulțumită de lungimea penisului, dar dorește să modifice mai mult circumferința sau grosimea, atunci există operații chirurgicale de mărire a circumferinței. Există două tehnici comune utilizate pentru a obține un penis mai gros.

Liposucția sau injectarea de grăsime

Prin liposucție se îndepărtează grăsimea din abdomen sau coapse, care este apoi injectată sub pielea axei penisului. Din păcate, rezultatele acestei proceduri ar putea fi doar temporare, deoarece grăsimea este în cele din urmă absorbită în organism. Cu aceeași procedură, se poate obține atât îngroșarea penisului (circumferențială), cât și mărirea acestuia (alungire). Procedura poate fi efectuată sub anestezie locală (deși este de preferat anestezia generală sau sedarea) și este compusă din trei pași simpli:

 1. Aspirarea grăsimii abdominale/coapsei (recoltarea grăsimii autologe)
  Aceasta este prima etapă în care, dintr-o zonă identificată în mod corespunzător, celulele adipoase sunt recoltate din corp printr-o microincizie cu ajutorul unei canule speciale.
 2. Pregătirea grăsimii
  După ce grăsimea a fost recoltată, aceasta este prelucrată în mod special, astfel încât să se elimine orice țesut care nu este gras. Astfel, se asigură că supraviețuirea post-chirurgicală a grăsimii în interiorul penisului este maximizată, iar câștigul de circumferință este păstrat.
 3. Injectarea grăsimii în penis
  Grăsimea este injectată printr-o mică incizie pe penis. Această etapă este cea în care expertiza și experiența extinsă a medicului face diferența. Din păcate, majoritatea medicilor încă mai efectuează tehnica dezvoltată inițial, care a fost introdusă pentru prima dată în urmă cu 20 de ani și, din acest motiv, ei raportează adesea rezultate inegale și, prin urmare, resping injectarea de grăsime autologă. Pentru a rezolva această problemă, medicii cu experiență fac următorii 2 pași:
  – Grăsimea este injectată printr-un injector foarte subțire. În acest fel, ei filtrează celulele adipoase mai mari, care sunt responsabile de așa-numitele granuloame (bulgări de grăsime), care sunt neplăcute din punct de vedere estetic.
  – Se induce o erecție artificială și apoi se injectează grăsimea. Astfel se asigură că grăsimea este distribuită uniform atât în starea de erecție, cât și în cea de flacciditate a penisului.

Operația de implant pentru mărirea penisului

 • Implanturi gonflabile
  Cele mai multe implanturi gonflabile sunt alcătuite din două piese, în timp ce altele au trei piese. Modelul din două piese este alcătuit din doi cilindri care sunt introduși în penis și atașați la o pompă în scrot. Există un mic rezervor umplut cu lichid care face, de asemenea, parte din implant. Similar cu modelul din două piese, modelul din trei piese are, de asemenea, doi cilindri care sunt introduși în penis și un rezervor mai mare umplut cu lichid. Aceste modele sunt diferite în cazul modelului din trei piese. După actul sexual, cilindrii ar trebui să fie dezumflați. Implantul cu trei piese tinde să producă o erecție mai bună decât sistemul cu două piese. Alte beneficii ale implantului cu trei piese includ capacitatea de a se umfla și dezumfla la comandă. 
 • Implanturi de penis cu tijă semi-rigidă
  Există implanturi de penis care constau în tije maleabile ce sunt plasate în camerele de erecție ale penisului. Aceste tije pot fi îndoite într-o poziție erectilă sau neerectă. Cu toate acestea, aceste implanturi sunt întotdeauna ferme, ceea ce înseamnă că va exista o presiune constantă asupra interiorului penisului. Dar există unele avantaje, cum ar fi faptul că este mai puțin costisitor, intervenția chirurgicală este mai simplă și există mai puține piese decât la implanturile peniene gonflabile. 
 • Alogrefa
  Acesta este procesul de îngroșare a penisului cu ajutorul Dermului Acelular de origine umană. O grefă dermică este plasată pe axul penisului printr-o incizie suprapubiană de 3 cm. Allograftul utilizat este un produs sigur, biocompatibil, de origine umană. Grefa, cu textura sa naturală de colagen și elastină conservată, este non-antigenică. Cea mai importantă caracteristică este că nu este absorbită și nu provoacă deformări ale penisului întâlnite la alte materiale de umplere. Procesul de aplicare și de vindecare este similar cu cel al altor materiale de umplere. Cu toate acestea, procedura nu este disponibilă în orice clinică.

Riscuri și complicații ale operației de îngroșare a penisului

Riscurile pentru fiecare tip de intervenție chirurgicală pot fi diferite, dar în general acestea includ: 

 • Pierderea grăsimii injectate (grăsimea injectată este reabsorbită în organism)
 • Umflături și contururi neregulate
 • Inversarea completă a operației
 • Pierderea senzației penisului la unii pacienți chiar și în cazul stimulării sexuale
 • Reducerea rezistenței și a direcției penisului în timpul erecțiilor dacă ligamentul suspensor este secționat grav.
 • Durere la erecție
 • Cicatrizarea
 • Risc ridicat de infecții și boli
 • Edem

Concluzie

Este ușor ca o persoană să fie îngrijorată de grosimea penisului său. Cu toate acestea, a opta pentru o operație chirurgicală pentru un penis mai mare nu este, în general, recomandat din cauza riscului semnificativ de complicații, precum și a faptului că majoritatea bărbaților chiar nu au nevoie de așa ceva. Mulți bărbați care iau în considerare soluții de mărire a penisului au de fapt penisuri normale. Adevăratele anomalii ale penisului sunt rare, iar consensul general între experți este că aceste proceduri chirurgicale riscante ar trebui păstrate ca ultimă soluție pentru bărbații cu o nevoie medicală reală.