Meniu

Marire penis: Motive, produse disponibile si preturi

Actualizat pe:
Scris de Dr. Crina Pop

Anunțurile pentru produse și proceduri de mărire a penisului sunt peste tot. Un număr mare de pompe, pastile, greutăți, exerciții și intervenții chirurgicale pretind că măresc lungimea și lățimea penisului. Cu toate acestea, există puține dovezi științifice pentru metodele nechirurgicale și nicio organizație medicală de încredere nu aprobă operația la penis din motive pur cosmetice.

Mărirea penisului funcționează?

Dimensiunea penisului este o sursă comună de anxietate. Aceasta a alimentat o industrie de augmentare peniană, sau de mărire masculină, de milioane de dolari. Acestea includ suplimente, loțiuni, dispozitive și intervenții chirurgicale. Însă, nu există o modalitate dovedită de a crește dimensiunea penisului, iar unele metode pot avea efecte adverse. Teama că penisul arată prea mic sau este prea mic pentru a satisface un partener în timpul sexului este comună. Dar majoritatea bărbaților care cred că penisul lor este prea mic au, de fapt, penisuri care sunt considerate de dimensiuni tipice. În mod similar, mulți bărbați au o idee exagerată despre ceea ce se consideră o dimensiune “tipică” a organului genital. Lungimea unui penis care nu este în erecție nu prezice în mod constant lungimea atunci când acesta este în erecție. Dacă penisul are aproximativ 13 cm sau mai mult atunci când este în erecție, atunci este de dimensiuni tipice. Unul este considerat mic doar dacă măsoară mai puțin de aproximativ 7,5 centimetri atunci când este în erecție, fiind o afecțiune numită micropenis.  

Motive pentru mărirea penisului

Există multe motive pentru care o persoană ar putea căuta o mărire a penisului. Pot fi motive medicale, cum ar fi probleme de fertilitate sau capacitatea de a urina, și/sau motive psihologice care au un impact direct asupra stimei de sine sau a calității vieții unei persoane.

În unele cazuri, penisul unei persoane poate fi cu adevărat mai mic din cauza unei tulburări genetice sau hormonale care provoacă micropenis. Micropenisul este definit ca fiind o lungime a penisului întins de sub 5 cm. Acest lucru poate interfera cu capacitatea unei persoane de a direcționa un jet de urină. De asemenea, poate face ca actul sexual să fie dificil și să scadă șansele de a concepe. Există și alte afecțiuni asociate cu dimensiunea redusă a penisului:

 • Microphallus este un penis anormal de mic însoțit de hipospadias, un defect congenital în care urina iese pe partea inferioară a penisului.
 • Boala Peyronie este o afecțiune în care penisul va dezvolta brusc o curbură anormală. Fibroza (cicatrizarea) la locul curburii poate cauza scurtarea și îngustarea penisului, împreună cu erecții dureroase sau disfuncții erectile.
 • Operația de cancer de prostată – studiile sugerează că prostatectomia radicală, în care se îndepărtează întreaga prostată și țesuturile din jur, poate reduce, de asemenea, dimensiunea penisului cu o medie de 16%.
 • Penisul îngropat este un termen folosit atunci când un penis este ascuns în excesul de grăsime din pelvis. Aceasta este frecventă la băieții prepuberi care suferă de obezitate, mulți dintre ei având penisuri de dimensiuni normale și care vor depăși în cele din urmă această afecțiune.

Produse de mărire a penisului

Dispozitive de tracțiune

Dispozitivele de tracțiune au ca scop creșterea lungimii penisului prin întinderea țesutului penian. O persoană plasează o greutate sau un mic cadru extensibil pe penisul flasc pentru a-l lungi ușor. Mai multe studii au investigat efectele dispozitivelor de tracțiune, cu rezultate diferite. Unele rezultate sugerează că dispozitivele pot prelungi penisul cu până la 1-3 centimetri (cm). În cele mai multe dintre aceste studii, participanții au purtat dispozitivele timp de 4-6 ore pe zi. Într-unul dintre acestea, au purtat dispozitivele timp de 9 ore pe zi. Dovezile privind acest dispozitiv sunt, totuși, limitate. 

Dispozitive de aspirare

Pompele pentru penis, sunt uneori folosite pentru a trata disfuncția erectilă. Unii oameni le folosesc pentru a-și “exercita” ocazional penisul. Pomparea aerului creează un vid care atrage sângele în penis, ceea ce face ca acesta să se umfle. Folosirea unei pompe de vid poate face ca penisul să pară temporar mai mare. Dar utilizarea excesivă ar putea provoca deteriorarea țesuturilor și ar putea duce la probleme cu erecțiile.

Cleme și inele

Unii oameni folosesc o pensă sau un inel pentru a încerca să își întindă și să își alungească penisul. Pentru a folosi unul dintre aceste dispozitive, acesta trebuie plasat în jurul bazei penisului după ce se dezvoltă o erecție. Ele sunt menite să împiedice sângele să iasă din penis. Purtarea unuia dintre aceste dispozitive poate mări temporar penisul. Dar purtarea acestuia timp de mai mult de 30 de minute poate întrerupe fluxul sanguin și poate provoca deteriorarea țesuturilor penisului.

Pierderea în greutate

O modalitate ușoară de a face penisul să pară mai mare ar putea fi pierderea în greutate – la bărbații cu exces de grăsime corporală, grăsimea din zona pubiană poate să iasă peste penis, făcând ca axul penisului să pară mai mic. Cazurile extreme au făcut ca fenomenul să primească un nume – sindromul penisului îngropat

Manscaping pentru un penis mai mare

O modalitate și mai ușoară de a face penisul să pară mai mare este eliminarea părului pubian. Tăierea părului pubian puțin mai aproape de baza penisului poate face ca acesta să pară că are mai multă lungime. 

Operația de mărire a penisului

O serie de opțiuni chirurgicale pot spori aspectul și, eventual, dimensiunea penisului.

 • Cadru biodegradabil
  O altă metodă de mărire a circumferinței, aflată încă în stadiu experimental, implică tragerea înapoi a pielii penisului și înfășurarea unei schele biodegradabile, sau cadru, în jurul axei. Cadrul, care este biodegradabil, folosește substanțe derivate din celule tisulare.
 • Grefa de grăsime liberă (FFT)
  Aceasta începe cu extragerea de țesut gras din coapsele bărbaților slabi, din partea inferioară a abdomenului bărbaților cu greutate normală sau din zona pelviană a bărbaților supraponderali. Țesuturile sunt centrifugate (rotite la o viteză mare) pentru a le sparge și injectate în penis cu o seringă sau un tub flexibil numit canulă. Acest pas final ajută la prevenirea aglomerării neregulate a celulelor adipoase. Deoarece 20% până la 80% din celulele adipoase vor fi reabsorbite de organism în primul an, pot fi necesare mai multe proceduri.
 • Implanturile de penis
  Aceste intervenții chirurgicale presupun plasarea unui material sub pielea penisului pentru a-i conferi acestuia un aspect mai gros. Infecțiile și problemele cu grefa pot necesita o altă intervenție chirurgicală pentru a îndepărta grefa, pot apărea scurtarea, cicatrizarea și curbarea penisului. Operația poate afecta, de asemenea, capacitatea de a avea o erecție.
 • Alungirea prin alunecare
  Această procedura este uneori utilizată la cei care au suferit o scurtare a penisului din cauza bolii Peyronie. Procedura implică “deglobarea” temporară a pielii de pe axa penisului. Țesutul cicatrizat care înconjoară penisul este apoi secționat, permițându-i să se îndrepte și să se lungească. Deși intervenția chirurgicală nu implică nicio grefă, este posibilă lezarea nervilor.

Injecții peniene

 • Injecțiile de grăsime autologă implică extragerea de grăsime prin liposucție, care este apoi injectată de-a lungul axei penisului. Deși este sigură, o mare parte din grăsimea injectată este reabsorbită. Injectarea unei cantități prea mari de grăsime poate cauza o absorbție inegală, ceea ce duce la o formă anormală a penisului.
 • Injecțiile hialuronice implică un compus natural, lipicios, cunoscut sub numele de acid hialuronic (AH). Deși eficient, este nevoie de un nivel ridicat de îndemânare pentru a injecta acidul hialuronic în mod uniform. Ca și în cazul grăsimii autologe, acidul hialuronic poate fi reabsorbit de organism, deși într-un ritm mai lent. O pierdere a sensibilității penisului nu este neobișnuită în rândul persoanelor care se supun acestei proceduri.
 • Microsferele de polimetilmetacrilat sunt un produs mai nou, realizat cu sfere acrilice minuscule. Deși au o durată de viață mai lungă decât acidul hialuronic (cu unele rezultate care durează până la șapte ani), injecțiile cu microsfere de polimetilmetacrilat (PMMA) au o rată ridicată de complicații, inclusiv formarea de adâncituri, creste dure și noduli.

Mărire penis preț

Costul mediu al unei proceduri de mărire a penisului depinde de tipul de intervenție chirurgicală ales. 

 • Alungirea penisului: 1900 euro
 • Îngroșarea penisului (prin transfer grăsime proprie): 1500 euro
 • Alungirea și îngroșarea penisului: 2900 euro

Variația considerabilă dintre tipurile de proceduri determină și diferențele de prețuri. 

Concluzie

Mulți bărbați sunt neliniștiți de mărimea penisului lor. Acest lucru a alimentat o piață uriașă pentru produsele și tehnicile de augmentare peniană. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă științifică că vreuna dintre aceste metode este eficientă, iar multe dintre ele vin cu riscuri serioase. Oricine este îngrijorat de dimensiunea penisului său poate dori să discute cu un medic sau cu un terapeut sexual.