Meniu

EEG Brasov

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Electroencefalograma, cunoscuta si sub denumirea EEG, este o procedura pe care o poti realiza in Brasov, cu ajutorul careia se masoara impulsurile electrice din creier prin intermediul unor electrozi atasati pe scalp. Acei electrozi au rolul de a transfera informatiile din creier catre un dispozitiv medical specializat (EEG), care inregistreaza datele primite. Multi pacienti au curiozitatea daca trebuie sa faca anumite pregatiri pentru aceasta procedura. Ei bine, tot ce trebuie sa faca este sa se spele pe cap cu o seara inainte, pentru ca stratul de sebum care acopera pielea scalpului ar putea influenta negativ rezultatele obtinute. Tocmai din acest motiv se recomanda sa nu se aplice tratamente de par sau balsam. Din fericire, pacientii nu vor simti nicio durere. Tot ce trebuie sa faca este sa stea relaxati, sa respire adanc si ritmic pentru aproximativ trei minute. Este recomandat sa se evite pe cat posibil miscarile capului, ochilor, inghititul sau stransul din dinti, pentru ca toate acestea pot impacta negativ rezultatul obtinut. 

Daca locuiesti si tu in Brasov si esti in cautarea unor clinici in cadrul carora sa-ti efectuezi aceasta investigatie, iti recomandam sa citesti in continuare continutul acestui articol pentru a afla care sunt optiunile pe care ti le prezentam.

Cat costa o investigatie EEG in Brasov?

Inainte de a face o investigatie EEG in Brasov, cel mai bine ar fi sa te informezi in legatura cu preturile practicate pentru a sti ce buget sa pregatesti. Din fericire, in tabelul de mai jos, iti vom prezenta exact care sunt tarifele practicate pentru aceasta procedura medicala, dar si care sunt clinicile pentru care poti opta:

Top Clinici
Top Clinici
Pret EEG
Rating
Website
Clinica New Line
Clinica-Verificata
350 Ron
 • Pretul pentru investigatia EEG porneste de la 350 Ron
 • Consultatii amanuntite
 • Tratamente eficiente
 • Investigatii ireprosabile
 • Aparaturi de ultima generatie
 • Atmosfera primitoare
 • Nivel ridicat de confort
 • Servicii de incredere
Neuromedica
300 Ron
 • Pretul pentru investigatia EEG porneste de la 300 Ron
 • Amabilitate si profesionalism
 • Aparaturi de ultima generatie
 • Diagnostic corect
 • Plan personalizat de tratament
 • Implicare si sarguinta
 • Pricepere si buna pregatire
 • Atmosfera primitoare
RMN Diagnostica
300 Ron
 • Pretul pentru investigatia EEG porneste de la 300 Ron
 • Activitate ireprosabila
 • Interpretare corecta
 • Tratament corespunzator
 • Atmosfera primitoare
 • Clinica moderna
 • Dotari performante
 • Nerespectarea programarilor
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 3 unitati medicale specializate in EEG in Brasov

Asa cum ti-am promis anterior in articol, in cele ce urmeaza iti vom prezenta un top trei al celor mai cautate clinici din Brasov, unde pacientii pot opta pentru investigatia de electroencefalograma (EEG). Stim cat de important este pentru tine sa obtii un diagnostic corect, lucru care poate fi posibil doar prin intermediul unor aparaturi de o performanta inalta, asa ca variantele pe care ti le prezentam mai jos sunt unele cu recenziile cele mai pozitive din partea pacientilor care le-au frecventat. Echipamentele medicale sunt de o calitate superioara, iar doctorii neurologi au competenta de a interpreta corect rezultatele, procedura in urma careia stabilesc si un tratament adaptat in functie de patologiile experimentate. Iata care sunt cele trei clinici din Brasov:

1. Clinica New Line

Prima unitate medicala din top pe care vrem sa ti-o prezentam este clinica New Line, cu specific multidisciplinar din Brasov, in cadrul careia pacientii pot beneficia de o investigatie EEG la standarde ridicate. In cadrul departamentului de neurologie isi desfasoara activitatea doi medici cu un puternic impact pozitiv pentru pacienti: dr. Vasile Radu, medic primar si dr. Vlad Cornea, medic specialist. In competenta acestora se afla efectuarea consultatiilor de neurologie, dar si a investigatiilor electrofiziologice complexe: neurofeedback, electroencefalograma, monitorizare video EEG si alte investigatii in scopul unui diagnostic precis. Multumita aparaturilor si echipamentelor de ultima generatie, procedura asigura rezultate remarcabile. Din fericire, pacientii au posibilitatea si de a opta gratuit pentru aceasta investigatie, datorita faptului ca unitatea medicala colaboreaza cu CAS.

Preturile pentru o investigatie EEG pornesc de 350 lei in cazul pacientilor neasigurati. 

Consultatiile, tratamentele si investigatiile efectuate in clinica medicala New Line din Brasov sunt ireprosabile, conform recenziilor postate in mediul online. Datorita faptului ca se folosesc doar aparaturi de ultima generatie, rezultatele obtinute sunt excelente, iar actul medical este personalizat in functie de necesitatile fiecarui pacient in parte. De asemenea, atmosfera este primitoare, medicii punand accent pe confort si incredere. 

Vezi parerile pacientilor despre Clinica New Line
Vezi Pareri

2. Neuromedica

Neuromedica este o alta optiune catre care iti poti indrepta atentia in Brasov daca vrei sa apelezi la o unitate medicala specializata in EEG. Unitatea medicala este specializata, inainte de toate, in neurologie, prioritizand efectuarea investigatiilor specifice acestui domeniu. As. med. Catalin Blaj este cel care se ocupa de efectuarea electroencefalogramei, asigurandu-se ca rezultatele obtinute sunt unele precise si usor de interpretat de catre medicul neurolog. Ulterior, pentru interpretarea rezultatelor, poti apela la ajutorul dr. Stefania Diaconu, medic specialist in neurologie, cu experienta vasta in diagnosticarea si tratarea afectiunilor neurologice. Aceasta investigatie poate fi pusa in aplicare atat pentru adulti, cat si pentru copii, daca medicul recomanda efectuarea sa. Se efectueaza video EEG de veghe, video EEG de somn copii, diurn si nocturn. 

Pretul pentru o encefalograma cu interpretare atat pentru adulti, cat si pentru copii incepe de la 300 lei. 

Majoritatea pacientilor care au apelat la serviciile acestei unitati medicale sunt multumiti, avand in vedere ca au fost tratati cu amabilitate si profesionalism. Aparaturile si echipamentele medicale folosite sunt de ultima generatie, ceea ce contribuie semnificativ la un diagnostic corect, dar si la elaborarea unui plan personalizat de tratament. Echipa medicala da dovada de implicare, sarguinta, pricepere si buna pregatire, depunand toate eforturile necesare pentru a asigura o atmosfera primitoare atat pentru adulti, cat si pentru copii. 

3. RMN Diagnostica

O alta unitate la ajutorul careia poti apela cu incredere daca vrei sa efectuezi o investigatie EEG in Brasov este RMN diagnostica. In cadrul cabinetului de neurologie isi desfasoara activitatea dr. Adriana Albeanu, medic primar in neurologie pediatrica si doctor in medicina. Aceasta este singura care efectueaza electroencefalograma in cadrul centrului din Brasov, procedura care se adreseaza atat adultilor, cat si copiilor. Procedura poate fi standard de veghe, prelungita pentru adulti si copii si ambulator. Datorita faptului ca in cadrul acestei unitati medicale se utilizeaza doar aparaturi de ultima generatie, diagnosticarea pacientilor este intotdeauna corecta, aceasta fiind insotita de un plan personalizat de tratament in functie de patologiile fiecarei persoane. 

Pretul pentru o encefalograma porneste de la 300 lei. 

In cele peste o suta de recenzii publicate in mediul online, pacientii se declara multumiti de activitatea desfasurata de medici, dar si de rezultatele obtinute. Dotarile sunt moderne si performante ceea ce contribuie semnificativ la obtinerea unui verdict clar, medicul avand capacitatea de a interpreta corect rezultatele obtinute si de a oferi un tratament corespunzator. In plus, atmosfera este primitoare si clinica moderna. Cu toate acestea, programarile nu sunt respectate cu precizie ceea ce poate fi un impediment mai ales pentru pacientii care se confrunta cu afectiuni grave, ce necesita o interventie rapida a medicului. 

Concluzii

Daca suspendezi ca te confrunti cu afectiuni neurologice, iar medicul de specialitate ti-a recomandat sa faci electroencefalograma (EEG) in Brasov, cel mai bine ar fi sa-i asculti sfatul. Mai sus, ti-am prezentat unele dintre cele mai frecventate si apreciate unitati medicale din oras catre care iti poti indrepta atentia si unde vei avea parte de un ajutor de specialitate. Apeleaza la serviciile medicilor neurologi, depisteaza la timp care este afectiunea de care suferi si aplica tratamentul corespunzator pentru a te bucura de o viata linistita, implinita si sanatoasa.