Top Nutritionist Calarasi

Top Nutritionist Calarasi

Calarasi este orasul de resedinta a judetului care are acelasi nume, situat in partea sud-estica a tarii, cu importante centre medicale si de nutritie la care pot apela toti locuitorii din oras sau din imprejurimi, asa ca, daca acestia isi doresc sa beneficieze de un consult la un nutritionist in Calarasi, au o multime de posibilitati.

Vizitatorii care-si doresc sa vina la un anumit nutritionist in aceasta zona se vor putea bucura si de privelisti incantatoare datorita pozitionarii acestui oras chiar langa Dunare. Pe langa acest aspect, vor putea sa descopere Biserica Fostei Manastiri Negoiesti, Muzeul Dunarii de Jos, dar si Ruinele Cetatii Vicina.

 

Cea mai buna alegere in 2022: Med.ro recomanda clinica FitLab (https://fitlab.ro/), motivele principale fiind faptul ca sunt singura clinica ce ofera consultatia initiala gratuita (in mod normal pretul pentru consultatia initiala variaza intre 150-400 RON in functie de clinica) dar si pentru faptul ca acestia ofera o dieta unica personalizata pe o perioada de 2 luni in tip ce alte clinici ofera doar pe o saptamana (iar mai apoi trebuie sa o repeti). Pretul avantajos, dietele construite cu atenti si faptul ca ofera consultatia initiala gratuit a convis mai multi membri ai echipei noastre sa le incerce serviciile iar rezultatele s-au vazut. De aceea FitLab este cu siguranta recomandarea noastra #1.

 

Desi nu este un loc la fel de ofertant in obiective turistice, la fel cum sunt alte orase mai mari, poate fi exact ce trebuie pentru iubitorii de istorie si de arhitectura. Trecand, insa, de partea turistica a acestui oras, alt aspect important este si gasirea unui centru sau cabinet de nutritie, care sa ofere pacientului posibilitatea de a-si analiza alimentatia din ultima vreme si, in functie de acest lucru, sa o imbunatateasca.

Nutritia este o parte importanta din viata unei persoane, care are in plan sa traiasca o viata sanatoasa. Tot acest subiect capata importanta si in randul copiilor, care sunt predispusi inca de mici la supraponderabilitate sau chiar obezitate. Din cauza unei alimentatii nesanatoase si a consumului tot mai scazut de mancare gatita in casa, copiii sunt victima sigura celor mai grave boli de nutritie.

Evitarea si prevenirea acestora printr-o alimentatie sanatoasa s-au dovedit a fi doua practici utile nu numai in privinta copiilor, ci si in privinta adultilor. Insa, cum timpul nu este de partea lor, le este usor sa consume mancare de tip fast-food, care creeaza dependenta si de care le este greu sa se desparta in constata ca au adunat un numar prea mare de kilograme.

De aceea, interventia unui nutritionist profesionist, in prezent, poate fi un lucru de-a dreptul esential pentru fiecare persoana care are nevoie de ajutor in ceea ce priveste construirea unui plan alimentar corespunzator.

Care este, asadar, rolul unui nutritionist Calarasi in viata unui pacient?

Persoanele care apeleaza la serviciile unui nutritionist din Calarasi, fie ca sunt locuitori ai acestui oras, ca locuiesc in imprejurimi sau ca sunt vizitatori, vor avea ocazia sa intre in contact cu mai multe cabinete si clinici de nutritie care sunt dispuse sa ofere ajutorul si suportul de care este nevoie.

Rolul unui nutritionist in viata pacientului sau este de o insemnatate crescuta. Fie ca este vorba de ameliorarea unei probleme de sanatate provenite din cauza unei alimentatii sarace in proprietati nutritive, fie ca este vorba despre excesul de kilograme, interventia nutritionistului cu recomandari corespunzatoare in viata alimentara a pacientului capata o importanta ridicata.

Care sunt atributiile unui nutritionist profesionist si de ce sprijinul sau nu poate fi inlocuit cu nimic altceva?

Nutritionistul contribuie la:

 • evaluarea nevoilor pacientului sau intr-o maniera profesionala, astfel incat sa nu omita niciun detaliu care s-ar putea dovedi a fi important in stabilirea unui plan alimentar;
 • dialog despre obiceiurile alimentare si nutritive ale pacientului, astfel incat sa se evidentieze care sunt preferintele sale alimentare si cu ce pot fi inlocuite produsele daunatoare;
 • educarea pacientului in ceea ce priveste importanta unei vieti sanatoase din punct de vedere nutritiv;
 • stabilirea celui mai bun plan de alimentatie pentru pacient in functie de informatiile colectate;
 • ajustarea planului de alimentatie in functie de nevoile pacientul;
 • monitorizarea progresului pe care il are pacientul in ceea ce priveste adoptarea unui stil alimentar sanatos si echilibrat;
 • oferirea de suport si ajutor pentru pacientii care trebuie sa-si tina sub control problemele de sanatate provenite din cauza alimentatiei nesanatoase.

Asadar, specialistul in nutritie nu doar ca ofera un plan nutritiv care sa se potriveasca nevoilor organismului fiecarui pacient, dar si elaboreaza o intreaga operatiune de consiliere a acestuia pe tot parcursul programului de reeducare alimentara.

Nutritionist Calarasi – top 4 cabinete de nutritie de neratat

In procesul de alegerea a unui nutritionist din Calarasi, fiecare pacient trebuie sa se asigure ca va obtine serviciile de care are nevoie pentru a-si atinge obiectivele. In randurile de mai jos, sunt prezentate serviciile pe care le presteaza fiecare cabinet si cum poate fi contactat.

1. Clinica de Nutritie FitLab din Calarasi

Clinica de Nutritie si Dietetica FitLab (siteul lor https://fitlab.ro/), lansata la inceputul anului 2021 in Calarasi, a devenit rapid una dintre cele mai populare clinici de Nutritie si Dietetica. Acest lucru este datorat serviciilor lor de clitate superioara dar mai ales faptului ca ofera consultatii initiale gratuite (care in mod normal costa intre 150-400 RON) dar si a faptului ca ofera diete personalizate pe perioade lungi de timp (2 sau 5 luni) pe cand alte clinici se limiteaza la o dieta repetitiva pe o perioada de 1-2 saptamani. Ofertele lor au convins o parte din echipa Med.ro sa ii testeze iar rezultatele au fost pe masura asteptarilor.

Servicii oferite de FitLab:

 • Consultatie initiala 45 min
 • Dieta personalizate pe 2 sau 5 luni
 • SOS Nutritional
 • Pachete speciale pentru companii

2. Centrul Natur House Calarasi

Centrul Natur House are o experienta bogata in domeniul nutritiei, incepandu-si activitatea din 1992 in Spania si extinzandu-se, mai apoi, la nivel mondial. Datorita acestei extinderi, centrul Natur House de nutritie poate fi gasit in mai multe orase din Romania, printre care si Calarasi.

Specialistii din cadrul centrului Natur House din Calarasi isi incurajeaza pacientii sa adopte un stil de viata sanatos prin educarea si consilierea acestora din punct de vedere alimentar.

In cadrul acestui centru, pacientii pot beneficia de consultatie gratuita, in cadrul careia afla informatii detaliate despre corpul lor (greutate, inaltime, care este excesul de grasime din corp, care este gradul de retentie a lichidelor, indicele de greutate, dar si masa musculara).

Dupa ce este realizata aceasta analiza amanuntita a corpului, se elaboreaza un plan alimentar care este monitorizat in toata perioada dietei, pentru a se vedea daca se obtin rezultatele dorite sau mai trebuie sa se adauge mici modificari.

Alimentele introduse in acest plan au rolul de a accelera modul de functionare a metabolismului si de a detoxifia organismul, astfel incat corpul sa-si pastreze proprietatile nutritive de care are nevoie si sa elimine grasimile nesanatoase.

Se poate lua legatura cu acest centru de nutritie prin intermediul numarului de telefon sau prin intermediul adresei de mail:

Telefon: +40747 333 533

E-mail: calarasi@natur-house.ro

Website: https://natur-house.ro/centru/natur-house-calarasi/

3. Clinica Life

Life este o clinica medicala din Calarasi care cuprinde in componenta sa multe specializari, una dintre acestea fiind chiar nutritia, diabetul zaharat si bolile metabolice. Daca sunt persoane care isi doresc sa faca un control mai amanuntit in ceea ce priveste o boala metabolica, iar, mai apoi, sa beneficieze de un plan alimentar care sa-i ajute sa tina sub control respectiva boala, clinica Life este locul potrivit pentru acestia.

Pentru o consultatie realizata de un specialist in nutritie, se pot verifica pachetele de mai jos:

 • Consultatie initiala diabet – 120 lei
 • Consultatie initiala nutritie + dieta – 150 lei
 • Consultatie de control nutritie – 95 lei
 • Pachet nutritie 4 sedinte – 350 lei

Se poate lua legatura cu aceasta clinica medicala prin intermediul numarului de telefon sau prin intermediul adresei de mail:

Telefon: 0744750555 / 0743750555

E-mail: office@clinicalife.ro

Website: https://www.clinicalife.ro/

4. Alpha Clinic, Oltenita, judetul Calarasi

Alpha Clinic este un cabinet medical din Oltenita, judetul Calarasi, profilat in mai multe specializari, una dintre acestea fiind domeniul de nutritie, diabet zaharat si boli metabolice. In cadrul acestei ramuri medicale de la Alpha Clinic, se remarca prezenta unei intregi echipe de doctori specializati in nutritie: dr. Diana Nemtanu, dr. Radu Caruntu, dr. Alice Claudia Dula.

Boala cea mai comuna care apare din cauza unei alimentatii nesanatoase, care este bogata in zahar si grasimi daunatoare este diabetul. Acesta se poate tine sub control si printr-un stil de viata sanatos, printr-un plan alimentar atent realizat. Specialistii din cadrul clinicii Alpha stau la dispozitie pacientilor lor si le ofera tot suportul de care acestia au nevoie.

Serviciile puse la dispozitie de specialistii in nutritie sunt urmatoarele:

 • realizarea unui glucotest;
 • realizarea procesului de cantarire si masurare (greutate, inaltime, circumferinta abdominala);
 • realizarea unui screening picior diabetic si neuropatie diabetica.

Aceasta clinica pune la dispozitie si optiunea unei spitalizari de zi, in cadrul careia se pot face mai multe investigatii:

 • analize de laborator: hemograma, hemoglobina glicata, creatinina, acid uric, transaminaze (TGO, TGP), colesterol total, HDL – Colesterol, LDL-Colesterol, trigliceride, examen sumar de urina, raport albumina-creatinina urinara;
 • electrocardiograma;
 • oscilometrie;
 • examen fund de ochi;
 • cantarire si masurare;
 • screening-ul piciorului diabetic si a neuropatiei diabetice;
 • consiliere nutritionala.

Se poate lua legatura cu aceasta clinica medicala prin intermediul numarului de telefon sau prin intermediul adresei de mail:

Telefon: 0374 987 987

E-mail: office@alphaclinic.ro

Website: https://www.alphaclinic.ro/

Interventia unui nutritionist in procesul de vindecare/ameliorare a unei boli nutritive sau de revenire la numarul de kilograme dorit este esential, iar centrele/clinicile de nutritie prezentate mai sus pot veni in ajutorul tuturor pacientilor.

Concluziile pacientilor

Optarea pentru serviciile unui nutritionist in Calarasi este o varianta potrivita pentru persoanele care-si doresc sa aduca o schimbare majora in stilul lor alimentar. Multi pacienti s-au declarat a fi multumiti de modul in care isi traiesc viata, din momentul in care au decis ca interventia unui nutritionist este necesara.

Concluziile noastre

Ideea ca mancarea ar trebui sa fie cea mai buna varianta de medicament la care trebuie sa apeleze orice persoana nu este una noua, iar un nutritionist in Calarasi poate fi de un real ajutor pentru obtinerea unor astfel de rezultate. Rolul unui nutritionist profesionist in viata pacientilor sai este de a contribui la prevenirea bolilor nutritive si de a promova conceptul unei vieti sanatoase si echilibrate, prin incurajarea obiceiurilor alimentare benefice.