Nutritionist Satu Mare

Nutritionist Satu Mare

Satu Mare este municipiul de resedinta al judetului care are acelasi nume, un oras generos in ceea ce priveste clinicile medicale. Prin urmare, cine isi doreste sa beneficieze de un consult profesional la un nutritionist din Satu Mare, va avea posibilitatea sa aleaga o clinica specializata in acest domeniu sau care au o ramura specializata pentru nutritie.

Nu este de mirare ca in prezent tot mai multe persoane aleg sa isi imbunatateasca sanatatea corporala, apeland la un nutritionist care sa le ajute sa duca la bun sfarsit acest demers. Tot mai multe persoane, in zilele noastre, au probleme in ceea ce priveste greutatea. Ori se confrunta cu un numar prea mare de kilograme (mult peste limita medie), devenind supraponderale sau chiar obeze, ori se confrunta cu un numar prea mic de kilograme (sub limita medie), devenind subponderale.

 

Cea mai buna alegere in 2022: Med.ro recomanda clinica FitLab (https://fitlab.ro/), motivele principale fiind faptul ca sunt singura clinica ce ofera consultatia initiala gratuita (in mod normal pretul pentru consultatia initiala variaza intre 150-400 RON in functie de clinica) dar si pentru faptul ca acestia ofera o dieta unica personalizata pe o perioada de 2 luni in tip ce alte clinici ofera doar pe o saptamana (iar mai apoi trebuie sa o repeti). Pretul avantajos, dietele construite cu atenti si faptul ca ofera consultatia initiala gratuit a convis mai multi membri ai echipei noastre sa le incerce serviciile iar rezultatele s-au vazut. De aceea FitLab este cu siguranta recomandarea noastra #1.

 

Indiferent de situatia in care se poate afla o persoana, este important ca, imediat ce sesizeaza ca are aceasta problema, sa apeleze la un nutritionist profesionist, care stie cum sa imbine alimentele, pentru ca pacientul sa obtina rezultatul pe care si-l doreste.

Multe persoane aleg sa ceara ajutorul unui nutritionist in Satu Mare si in cazul in care sufera de anumite boli alimentare, cum ar fi diabetul, obezitatea, afectiunile cardiace etc. Pentru ca o dieta sanatoasa ofera posibilitatea de a regla anumite probleme de sanatate, de a le vindeca sau de a le ameliora. Este important ca fiecare persoana sa inteleaga cat de mult conteaza alimentatia in viata lor si de ce rolul unui nutritionist este esential.

Pe langa faptul ca o dieta sanatoasa are rolul de a regla anumite boli alimentare, mai ofera si posibilitatea de a le preveni. Mai devreme sau mai tarziu este foarte probabil ca aceste boli sa apara, daca nu se adopta o alimentatie compusa din alimente cu proprietati sanatoase.

Care este rolul unui nutritionist din Satu Mare?

Probabil ca multi gandesc ca rolul unui nutritionist din Satu Mare, a devenit mai putin semnificativ in prezent, din moment ce un numar mare de persoane are acces la informatie. Ei bine, realitatea este putin diferita. Nu toata lumea reuseste sa se motiveze sa adopte un nou stil de viata si nu toata lumea stie care sunt etapele pe care trebuie sa le urmeze pentru a bifa un astfel de stil de viata.

Este posibil, de asemenea, ca unele schimbari sa nu fie potrivite pentru un anumit organism. Poate ca persoana in cauza sufera de anumite intolerante, iar adaugarea sau scoaterea din regim a unor alimente mai mult ar dauna.

Prin urmare, este esential ca un nutritionist sa faca parte din viata fiecarei persoane care isi doreste sa slabeasca intr-un mod cat mai sanatos si eficient. Rolul nutritionistului este, asadar, de a:

 • incuraja o dieta sanatoasa, venind cu sugestii si idei de alimente care sa fie introduse in regim intr-un mod cat mai organic, pentru a nu deregla intr-un fel sau altul buna functionare a organismului;
 • ajuta ca pacientii sa-si atinga obiectivele de greutate, fie ca-si doresc sa slabeasca sau sa se ingrase;
 • imbunatati modul de gandire al persoanelor in ceea ce priveste noul regim adoptat in viata lor;
 • oferi modalitati si recomandari corespunzatoare de a face fata mai bine stresului si schimbarilor alimentare din ultima vreme;
 • stabili un plan alimentar personalizat pentru fiecare tip de organism sau de preferinte alimentare;
 • ajusta respectivul plan in functie de modificarile care apar la nivelul organismului respectivei persoane;
 • ajuta pacientii sa coopereze mai bine in ceea ce priveste problema lor de sanatate printr-o dieta sanatoasa;
 • stabili cum sa regleze surplusul sau lipsa de kilograme necesare astfel incat pacientul sa nu aiba probleme de sanatate.

Asadar, rolul unui nutritionist nu poate fi inlocuit de nimic si de nimeni, expertiza sa in acest domeniu este valoroasa, fiind avizat si certificat sa ofere sfaturi adecvate cu privire la adoptarea unui regim sanatos.

Pentru a intra in legatura cu un nutritionist din Satu Mare, informatiile despre cele doua cabinete de nutritie de mai jos poate fi cu adevarat de folos.

Nutritionist Satu Mare – top 3 cabinete de nutritie de neratat

In prezent, nutritia are un rol foarte important, mai ales in cazul in care pacientul este prins intr-o viata agitata, care nu-i permite sa aiba mese regulate si sanatoase.  O astfel de persoana poate sa aiba nevoie de un nutritionist din Satu Mare care sa-l ajute sa deprinda obiceiuri alimentare sanatoase.

Un plan alimentar cat mai in detaliu creat este deosebit de important. Urmandu-l, se vor evita si vesnicele intrebari „ce vom manca/gati in seara aceasta”, pentru ca un plan de alimentatie cuprinde toate raspunsurile necesare.

1. Clinica de Nutritie FitLab din Satu Mare

Clinica de Nutritie si Dietetica FitLab (siteul lor https://fitlab.ro/), lansata la inceputul anului 2021 in Satu Mare, a devenit rapid una dintre cele mai populare clinici de Nutritie si Dietetica. Acest lucru este datorat serviciilor lor de clitate superioara dar mai ales faptului ca ofera consultatii initiale gratuite (care in mod normal costa intre 150-400 RON) dar si a faptului ca ofera diete personalizate pe perioade lungi de timp (2 sau 5 luni) pe cand alte clinici se limiteaza la o dieta repetitiva pe o perioada de 1-2 saptamani. Ofertele lor au convins o parte din echipa Med.ro sa ii testeze iar rezultatele au fost pe masura asteptarilor.

Servicii oferite de FitLab:

 • Consultatie initiala 45 min
 • Dieta personalizate pe 2 sau 5 luni
 • SOS Nutritional
 • Pachete speciale pentru companii

2. Natur House Satu Mare

Natur House este un lant de centre de nutritie extins in toata tara, care isi ajuta si incurajeaza pacientii sa descopere beneficiile unei vieti sanatoase prin programe de reeducare alimentara si consiliere nutritionala. Obiectivul celor de la Natur House Satu Mare este de a-si determina pacientii sa deprinda obiceiuri sanatoase alimentare care sa-i ajute in lupta cu kilogramele in plus.

Fiind initial, in 1992, un centru de nutritie in Spania, mai exact in Vittoria, acesta s-a extins extern in multe tari, ajungand sa se extinda si pe teritoriul Romaniei, cu dorinta de a promova un stil de viata sanatos. Alaturi de acesta, specialistii Natur House pun la dispozitia pacientilor diverse planuri alimentare personalizate in functie de stilul de viata a fiecarei persoane.

Se poate lua legatura cu acest centru de nutritie prin intermediul numarului de telefon sau prin intermediul adresei de mail:

Telefon: +40 (770) 407 748

E-mail: satumare2@natur-house.ro

Website: https://natur-house.ro/centru/naturhouse-satu-mare-2/

3. Cabinet de diabet si nutritie Adriana Filimon

Cabinetul Adriana Filimon, specializat in nutritie si diabet, este un loc potrivit pentru persoanele care isi doresc sa isi regleze anumite probleme de sanatate provenite dintr-o alimentatie nesanatoasa, daunatoare pentru organism.

Acest cabinet pune la dispozitia pacientului o serie de mai multe servicii precum:

Consultare specializata pentru pacientul care sufera de urmatoarele boli alimentare:

 • diabet zaharat tip 1 si 2;
 • diabet gestational;
 • dislipidemii;

In cazul in care pacientul se confrunta cu o dereglare in ceea ce priveste numarul de kilograme, se realizeaza managementul greutatii:

 • obezitate / suprapondere;
 • subpondere;
 • consiliere nutritionala individuala;
 • alimentatia copiilor.

Dupa aceea, urmeaza serviciile de nutritie clinica:

 • evaluarea statusului de sanatate si a celui nutritional;
 • masuratori antropometrice (greutate, talie, procent de grasime, indici nutritionali);
 • ancheta alimentara;
 • stabilirea unui plan nutritional individualizat;
 • educatie si consiliere nutritionala;
 • monitorizarea dietei pe termen lung.

Se poate lua legatura cu acest cabinet de nutritie si diabet prin intermediul numarului de telefon:

Telefon: 0741135808

Website: https://www.mediculmeu.com/servicii-medicale/cabinete/satu-mare/adriana-filimon-cabinet-diabet-nutritie.php

In prezent, nutritia a capatat o importanta destul de mare, avand in vedere tendinta catre suraponderabilitate si obezitate, dar si catre subponderabilitate, din cauza unui stil alimentar haotic, slab organizat si din cauza nerespectarii orelor meselor.

Concluziile pacientilor

Tot mai multe persoane se confrunta cu probleme care sunt strans legate de un regim alimentar nesanatos, de aceea, este esential pentru fiecare persoana care-si doreste sa-si imbunatateasca viata, sa apeleze la ajutorul unui nutritionist din Satu Mare. Impactul sau in viata pacientului este unul decisiv, pentru ca este de domeniul sau sa realizeze planuri alimentare adecvate pentru fiecare tip de organism, pentru fiecare tip de preferinta alimentara.

Concluziile noastre

Expertiza unui nutritionist din Satu Mare este definitorie pentru stilul alimentar al pacientilor sai, pentru ca se implica in mod direct in viata alimentara a acestora. Ofera sfaturi si recomandari avizate, corespunzatoare si personalizate pentru fiecare persoana care are nevoie de o schimbare in viata lor. Este adevarat ca sunt multe surse informatice care pot sa ajute pacientul sa-si formeze propriile sale reguli in acest domeniu, insa rolul unui nutritionist profesionist este mult mai complex si nu ar trebui sa fie neglijat.