Meniu

Oftalmologie pediatrica Timisoara

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Un cabinet de oftalmologie pediatrica din Timisoara este una dintre locatiile pe care trebuie sa o vizitezi impreuna cu micutul tau inca din primul an de viata al acestuia. Un astfel de specialist poate identifica si diagnostica probleme precum: miopie, hipermetropie, strabism, astigmatism, glaucom congenital, preintampinand complicatiile pe termen lung, ce pot afecta vederea in mod irevocabil.

Pentru a decide la ce cabinet sa te prezinti, este necesar sa stii care sunt clinicile care dispun de un oftalmolog pentru copii in Timisoara sau de un oftalmolog cu experienta, care are pregatire si pentru cazurile de pacienti de varste foarte mici. In acest articol vei descoperi cinci clinici bine cotate din municipiu, in care poti solicita servicii de oftalmologie pediatrica.

Cat costa consultatia de oftalmologie pediatrica in Timisoara

Preturile pentru o consultatie de oftalmologie pediatrica variaza in Timisoara de la o clinica la alta, dupa cum vei observa si din urmatorul tabel:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Consultatie
Rating
Website
Optica Eugen
Clinica-Verificata
200 Ron
 • Pret Consultatie 200 Ron
 • Servicii complete de ochelari de vedere
 • Ochelari de soare cu dioptri
 • Examene oftalmologice cu aparatura performanta
 • Numeroase modele de rame
 • Bun raport calitate-pret
 • 4 medici oftalmologi
 • Consultatii oftalmologice pentru copii si adulti
Clinica Dr. Berghian
250 Ron
 • Pret Consultatie 250 Ron
 • Consultatii oftalmologice pentru copii si adulti
 • Aparatura de ultima generatie
 • Atmosfera placuta
 • Diverse modele de ochelari de soare sau de vedere
 • Specialisti cu experienta
 • Personal amabil la receptie
Total Clear Vision
150 Ron
 • Pret Consultatie 150 Ron
 • Cabinet nou si modern de oftalmologie
 • Servicii pentru copii si adulti
 • Medic oftalmolog cu experienta
 • Examinari realizate cu rabdare si atentie la detalii
 • Buna comunicare medic-pacient
Opticlass
250 Ron
 • Pret Consultatie 250 Ron
 • Medic primar oftalmolog cu experienta
 • Servicii pentru toate varstele
 • Chirurgia cataractei fara bisturiu
 • Tehnologie de ultima generatie
 • Optica medicala
 • Bun raport calitate-pret
 • Nu se respecta programarile
Prof. Dr. Munteanu
450 Ron
 • Pret Consultatie 450 Ron
 • Aparatura de ultima generatie
 • Oftalmologie pediatrica si oftalmologie pentru adulti
 • Interventii laser si interventii chirurgicale
 • Echipa medicala de elita
 • Nu se respecta programarile
 • Preturi mari
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 5 clinici cu serviciu de oftalmologie pediatrica in Timisoara

Iata care sunt cele 5 clinici care dispun de servicii de oftalmologie pediatrica in municipiul Timisoara!

1. Optica Eugen

Optica Eugen este un magazin de optica medicala din Timisoara cu o traditie inca din anul 1918, fiind primul atelier de ochelari, binocluri si lupe din Timisoara inca de pe vremea Imperiului Austro-Ungar. Optica Eugen ofera servicii complete in materie de ochelari de vedere, realizand  si ochelari cu lupe speciale pentru medicii chirurgi, ochelari pentru sportivi, ochelari de inot sau de soare cu dioptri etc. Pe langa magazinul de ochelari, cu produse de la branduri internationale, mai sunt puse la dispozitie si examene oftalmologice complete, inclusiv pentru copii, cu aparatura profesionala Zeiss. Acestea sunt realizate de patru medici, prin intermediul celui mai avansat computer oftalmologic – Zeiss I Profiler 2 Plus.

Consultatia de oftalmologie pentru copii in Timisoara, la Optica Eugen, costa 200 de lei. 

Pentru multi dintre timisoreni, Optica Eugen este cea mai buna din oras, din mai multe motive: amabilitatea si profesionalismul personalului, executarea impecabila a ochelarilor, lentilele de foarte buna calitate, suport in alegerea ochelarilor potriviti, numeroase modele de rame, aparatura profesionala si un raport avantajos intre calitate si pret. Unul dintre dezavantajele enumerate de clienti ar fi dificultatea de a gasi un loc de parcare in zona.

Vezi parerile pacientilor despre Optica Eugen
Vezi Pareri

2. Clinica Dr. Berghian

Consultatii de oftalmologie pediatrica in Timisoara sunt oferite si in cadrul clinicii Dr. Berghian si cuprind urmatoarele servicii: fund de ochi, tensiune intraoculara, camp vizual computerizat, biometrie, recomandari de ochelari, computer tomograf in coerenta optica etc. Pe langa consultatii, in clinica se mai realizeaza si interventii chirurgicale oftalmologice (glaucom, cataracta, chalazion etc.), dar sunt puse la dispozitie si rame si ochelari de vedere sau ochelari de soare. Dotarile si conditiile din clinica se aliniaza celor europene, iar echipa de doctori oftalmologi este formata din specialisti cu experienta. 

Consultatia de oftalmologie pediatrica are un tarif de 250 de lei.

Despre personalul din aceasta clinica se spune ca este profesionist si se comporta foarte bine cu pacientii, incepand de la receptie si pana in cabinetul medicului oftalmolog, fiecare persoana fiind ascultata cu atentie si tratata cu amabilitate. In plus, oamenii au mai remarcat aici aparatura de ultima generatie, atmosfera placuta, diversitatea modelelor de ochelari de soare sau de vedere. 

3. Total Clear Vision

Poti merge cu cel mic la o consultatie de oftalmologie pediatrica si la Total Clear Vision din Timisoara, un cabinet modern de oftalmologie si optica medicala. O consultatie implica urmatoarele investigatii si servicii: acuitate vizuala, tonometrie non-contact, autorefractometrie cu si fara cicloplegie, biomicroscopie pol anterior, test Schirmer, oftalmoscopie directa. Consultatiile sunt oferite atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, de catre dr. Horatiu Indreiu, un medic oftalmolog cu experienta.

Tariful unei consultatii pentru copii si adulti este de 150 de lei la aceasta clinica de oftalmologie din Timisoara.

Timisorenii care au ajuns in acest cabinet se declara in majoritate foarte multumiti de servicii si de atitudinea amabila si profesionista a medicului oftalmolog. Ei spun ca examinarile se fac cu rabdare si atentie si ca sfaturile si explicatiile au fost pe intelesul lor, astfel incat fiecare pacient sa plece lamurit si multumit de calitatea serviciilor. 

4. Opticlass

Clinica de Oftalmologie Opticlass din Timisoara a fost infiintata in anul 2001, de dr. Augustin Ivanescu, medic primar oftalmolog si asigura si servicii de oftalmologie pediatrica. Obiectivul clinicii este de a oferi diagnostic si tratament medical si chirurgical pentru afectiunile oftalmologice, prin intermediul aparaturii de ultima generatie si al medicilor cu experienta. In anul 2013, clinica s-a extins, iar  pacientii se pot bucura de avantajele tehnologiei de ultima ora in chirurgia refractiva, cum ar fi chirurgia cataractei fara bisturiu si tehnica FemtoLASIK. Tehnologia pentru tomografia in coerenta optica este utilizata si de NASA, pe Statia Spatiala Internationala.

Pretul consultatiei de oftalmologie pediatrica este de 250 de lei.

Personalul clinicii este bine pregatit si atent la nevoile clientilor, dupa cum se arata in numeroase recenzii de pe internet. Controalele se efectueaza cu atentie si fara graba, iar atmosfera este placuta, mai spun timisorenii. Alte lucruri pe care oamenii le apreciaza aici ar fi: preturile decente, curatenia impecabila si atmosfera calma si pozitiva. Sunt insa si persoane care spun ca au fost nemultumite de rezultatele interventiilor chirurgicale la nivelul ochilor sau ca nu se respecta orele programarilor.

5. Centrul Prof. Dr. Munteanu

Pentru servicii de oftalmologie pediatrica te poti adresa, in Timisoara, si Centrului Oftalmologic Prof. Dr. Munteanu, ce a fost deschis in anul 1992. In aceasta locatie sunt puse la dispozitie: consultatii, investigatii, interventii laser nechirurgicale, dar si interventii chirurgicale prin tehnologie de ultima generatie. Echipa medicala este coordonata de prof. univ. dr. habil. Mihnea Munteanu, medic primar oftalmolog si doctor in stiinte medicale, cu o ampla activitate didactica si de cercetare in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara, unde este si sef al departamentului de Oftalmologie. 

Consultatia costa aici de la 450 de lei.

Locatia moderna, aparatura performanta si buna pregatire a echipei medicale sunt lucruri pe care timisorenii le apreciaza foarte mult la aceasta locatie. Si personalul de la receptie este apreciat pentru amabilitatea de care da dovada si pentru promptitudinea cu care isi face meseria. In schimb, sunt si persoane care declara ca au avut mult timp de asteptat peste ora programata pentru a intra la consultatie, dar si ca preturile sunt foarte mari.

Concluziile noastre

Parintii care sunt in cautarea unui cabinet de oftalmologie pediatrica in Timisoara au la dispozitie aceste cinci locatii moderne, in care se afla medici oftalmologi cu experienta si bine cotati pe piata serviciilor medicale din oras.

Un oftalmolog pediatru din Timisoara are un rol crucial in viata copilului, inca de la nastere. Acest specialist poate detecta din timp problemele de vedere ale micutilor: miopie, hipermetropie, strabism etc. Tratamentele pentru infectiile oculare, conjunctivite, ambliopie, glaucom pediatric sau cataracta congenitala sunt esentiale pentru protejarea vederii, iar medicii din clinicile prezentate pot pune la dispozitie cele mai noi si eficiente metode.