Meniu

Operatie cataracta Bucuresti

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Majoritatea pacientilor se intreaba cand este necesara operatia de cataracta in Bucuresti, temandu-se de neplacerile implicate in cadrul unei interventii oculare. Datorita faptului ca tehnologia medicala a evoluat atat de mult, interventiile chirurgicale oculare nu provoaca durere, iar perioada de recuperare este una mult mai redusa in comparatie cu interventiile clasice. Operatia de cataracta devine necesara in momentul in care activitatea de zi cu zi devine din ce in ce mai ingreunata. De regula, cataracta se dezvolta doar la unul dintre ochi si se manifesta prin incetosare. Exista si cazuri in care boala se declanseaza la ambii ochi, insa acestia nu pot fi tratati in acelasi timp. Operatia trebuie sa fie executata pe rand. De regula, pacientii cu varsta de peste 80 de ani sunt predispusi la aceasta afectiune oculara.

Daca tu sau o persoana draga tie sufera de cataracta, te incurajam sa citesti mai departe si sa descoperi care dintre cele cinci unitati medicale din Bucuresti amintite mai jos este de incredere pentru obtinerea rezultatelor dorite. Citeste cu atentie si afla, de asemenea, cat de competenti sunt doctorii din capitala.

Care este pretul operatiei de cataracta in Bucuresti?

Una dintre curiozitatile pacientilor consta in aflarea pretului aplicat pentru operatia de cataracta in Bucuresti, astfel incat acestia sa aiba o informatie clara cu privire la bugetul pe care trebuie sa il pregateasca. Ei bine, pentru a fi la curent cu tarifele actualizate, parcurge tabelul de mai jos pana la final si descopera ce trebuie sa stii:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Operatie cataracta
Rating
Website
Clinica Clario
Clinica-Verificata
2.500 Ron
 • Pretul pentru Operatia de cataracta porneste de la 2.500 Ron
 • Rating ridicat
 • Servicii de calitate
 • Aparaturi de o performanta inalta
 • Investigatii ireprosabile
 • Interventii reusite
 • Buna pregatire si implicare
 • Atmosfera primitoare
 • Rezultate excelente
Vision Clinic
3.000 Ron
 • Pretul pentru Operatia de cataracta porneste de la 3.000 Ron
 • Profesionalism
 • Implicare si pasiune
 • Buna pregatire
 • Aparaturi performante
 • Rezultate ireprosabile
 • Interventii reusite
 • Profesor doctor oftalmolog
 • Experienta vasta
Clinica Infosan
3.600 Ron
 • Pretul pentru Operatia de cataracta porneste de la 3.600 Ron
 • Buna pregatire si implicare
 • Interactiune eficienta medic-pacient
 • Aparaturi moderne
 • Rezultate excelente
 • Atmosfera primitoare
 • Empatie si amabilitate
Clinica Oculus
3.100 Ron
 • Pretul pentru Operatia de cataracta porneste de la 3.100 Ron
 • Tehnologie performanta
 • Aparaturi moderne
 • Interventii chirurgicale ireprosabile
 • Rezultate excelente
 • Experienta vasta
 • Calitate si profesionalism
West Eye Hospital
3.200 Ron
 • Pretul pentru Operatia de cataracta porneste de la 3.200 Ron
 • Tehnologie moderna si avansata
 • Diagnostic precis
 • Rezultate excelente
 • Personal bine pregatit
 • Implicare si profesionalism
 • Nerespectarea programarilor
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 5 clinici specializate in operatia de cataracta in Bucuresti

Ai auzit numai cuvinte de lauda despre clinicile specializate in chirurgia cataractei in Bucuresti, dar vrei sa te informezi punctual despre fiecare in parte, pentru a te asigura ca apelezi la o unitate medicala de incredere? Atunci te invitam sa citesti pana la final pentru a descoperi toate informatiile de care ai nevoie despre fiecare in parte:

1. Clinica Clario

Clinica Clario este specializata in oftalmologie, operatii de cataracta si interventii laser in Bucuresti, pentru recapatarea unei vederi clare in randul pacientilor care se confrunta cu diverse afectiuni oculare. Echipa de medici catre care iti poti indrepta atentia este formata din: dr. Ruxandra Simionescu, medic primar oftalmolog si doctor in stiinte medicale, dr. Liana Duta, medic primar, dr. Silvia Chiotoroiu, medic primar si doctor in stiinte medicale, dr. Raluca Iancu, medic primar, doctor in stiinte medicale. Avand in vedere ca medicii au la dispozitie aparaturi de ultima generatie, actul medical si cel chirurgical sunt desfasurate cu precizie, astfel incat rezultatele obtinute sa fie, de fiecare data, ireprosabile. Sala de operatii inaugurata in anul 2020 dispune de toate echipamentele si aparaturile necesare, astfel incat interventiile chirurgicale sa se desfasoare intr-un mediu sigur si atent controlat.

Pretul pentru operatia de cataracta porneste de la 2.500 lei, iar pachetul de investigatii preoperatorii pentru un ochi este de 300 lei, pentru ambii – 400 lei. 

In cele peste 700 de recenzii postate in mediul online, toti pacientii care au apelat la serviciile clinicii Clario se declara multumiti de actul medical desfasurat de medici. Pentru ca acestia au la dispozitie aparaturi si echipamente de o performanta inalta, investigatiile desfasurate sunt intotdeauna ireprosabile, iar interventiile chirurgicale sunt mereu reusite. De asemenea, echipa de doctori da dovada de o buna pregatire si implicare in actul medical, toata lumea simtind ca se afla pe maini bune. Atmosfera este, de asemenea, primitoare, iar rezultatele obtinute sunt in cazul tuturor excelente.

Vezi parerile pacientilor despre Clinica Clario
Vezi Pareri

2. Vision Clinic

Vision Clinic este o alta optiune din Bucuresti catre care iti poti indrepta atentia daca medicul specialist ti-a recomandat sa faci operatia de cataracta. In urma unei examinari complete a ochiului cu ajutorul aparaturilor performante si echipamentelor de inalta performanta, medicii oftalmologi reusesc sa asigure un diagnostic precis, dar si un plan personalizat de tratament. Operatia de cataracta este desfasurata de prof. dr. Calin Tataru, folosind aparatul de facoemulsificare Stellaris, produs de firma americana Bausch&Lomb. Rezultatele obtinute sunt de fiecare data ireprosabile, avand in vedere fina pregatire a medicului, care a urmat studii de specialitate in medii universitare de prestigiu, cursuri de perfectionare, care a participat la numeroase conferinte si congrese si care a lucrat in unitati spitalicesti de renume. 

Costul operatiei de cataracta variaza intre 3.000 lei/ochi (cu implant de cristalin artificial foldabil, monofocal) si 8.900 lei/ochi (implant de cristalin artificial foldabil, trifocal).

Conform recenziilor pozitive postate in mediul online, pacientii au o uriasa apreciere fata de echipa medicala, care isi desfasoara activitatea cu profesionalism, implicare si pasiune. Prof. dr. Calin Tataru este medicul care se ocupa de operatia de cataracta, dand dovada de o buna pregatire in domeniu si avand la dispozitie unele dintre cele mai performante aparaturi, prin intermediul carora rezultatele obtinute sunt de fiecare data ireprosabile. Toate interventiile chirurgicale puse in aplicare sunt reusite, pacientii bucurandu-se de o vedere imbunatatita.

3. Clinica Infosan

Clinica Infosan, aflata pe locul trei in top, este o unitate medicala oftalmologica din Bucuresti care asigura interventii chirurgicale ireprosabile pentru tratarea cataractei, dar si a altor afectiuni oculare. Echipa de medici specializata in operatiile oftalmologice da dovada de o buna pregatire atat in diagnosticarea corecta a pacientului, cat si in tratarea corespunzatoare a acestuia. Multumita echipamentelor de ultima generatie, dar si aparaturilor performante, actul medical desfasurat este unul ireprosabil atat in aplicarea unor tratamente de calitate, cat si in elaborarea interventiilor chirurgicale oculare. Personalul este coordonat de dr. Andreea Ciubotaru, medic chirurg specializat in chirurgia cataractei la adulti, congenitale si strabismului. A absolvit ca sefa de promotie Facultatea de Medicina in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si a partcipat la numeroase stagii de specializare in oftalmologie pediatrica si chirurgia cataractei la Praga, Graz si München.

Pretul pentru operatia de cataracta cu implant foldabil monofocal hidrofil asferic incepe de la 3.600 lei/ochi si ajunge la 4.500 lei/ochi. Pacientii asigurati pot beneficia de o reducere de 1.200 lei din pretul amintit anterior.

Unitatea oftalmologica a primit peste sase sute de recenzii din partea pacientilor, majoritatea fiind pozitive, datorita faptului ca medicii dau dovada de o buna pregatire si implicare. Interactiunea dintre pacienti si echipa medicala este una excelenta, iar interventiile chirurgicale sunt intotdeauna ireprosabile, multumita aparaturilor moderne si eficiente de care clinica dispune. Rezultatele care se obtin in urma interventiilor sunt de fiecare data laudate, pacientii recapatandu-si vederea clara. De asemenea, atmosfera este una primitoare de fiecare data, doctorii tratandu-i pe toti cu empatie si amabilitate.

4. Clinica Oculus

O alta varianta la care poti apela cu incredere daca vrei sa te programezi pentru operatia de cataracta in Bucuresti este clinica Oculus, o unitate oftalmologica renumita si echipata cu medici profesionisti. Personalul din cadrul departamentului de chirurgie oculara est bine pregatit, astfel incat diagnosticarea sa fie de fiecare data corecta, indiferent cat de complexa este afectiunea de care pacientul sufera. De asemenea, medicii au la dispozitie si aparaturi de ultima generatie care utilizeaza tehnologia Femtol Aser, o tehnologie moderna si performanta, prin intermediul carora rezultatele obtinute sunt intotdeauna ireprosabile. Printre tipurile de interventii de tratare a cataractei merita mentionate si: operatia de cataracta cu cristalin artificial neasferic, simplu, cu filtru UV, asferic si filtru UV, cu filtru galben, cristalin pre-incarcat si filtre de protectie, cristalin monofocal asferic cu focusare marita, trifocal, cristalin „EDOF” (Enhanced Depth Of Focus), cristalin monofocal toric, multi/trifocal toric.

Pretul pentru operatia de cataracta incepe de la 3.100 lei/ochi (cristalin artificial neasferic, simplu) pana la 8.700 lei/ochi (cristalin multi/trifocal toric).

Clinica de oftalmologie este apreciata de pacienti, dovada stand in numarul ridicat de recenzii pozitive postate in mediul online. Avand in vedere ca medicii au la dispozitie o tehnologie performanta si aparaturi moderne, interventiile chirurgicale puse in aplicare sunt intotdeauna ireprosabile si adaptate in functie de necesitatile pacientilor, astfel incat rezultatele obtinute sa fie excelente. De asemenea, trebuie mentionat si faptul ca medicii au o experienta ampla in domeniu, asigurand, de fiecare data, calitate si profesionalism in actul medical.

5. West Eye Hospital

In completarea clinicilor de mai sus iti prezentam si West Eye Hospital din Bucuresti, un spital oftalmologic in cadrul caruia se desfasoara operatii de cataracta la standarde ridicate de calitate. Echipa de medici da dovada de profesionalism si implicare, prioritizand sanatatea oculara a pacientului. Pentru ca au la dispozitie o tehnologie avansata si aparaturi de ultima generatie, investigatiile efectuate sunt precise si rapide, astfel incat diagnosticarea sa fie intotdeauna precisa. De asemenea, acestea au un rol esential in elaborarea ireprosabila a interventiilor chirurgicale, rezultatele obtinute sunt excelente, indiferent de gradul de severitate a afectiunii oculare de care pacientul sufera. Pe langa operatiile de cataracta, medicii sunt specializati si in chirurgia refractiva, glaucomului, strabismului, polului posterior etc.

Pretul pentru operatia de cataracta incepe de la 3.200 lei/ochi (cristalin monofocal).

Spitalul din capitala specializat in oftalmologic si in chirurgia oculara asigura tuturor pacientilor sansa de a-si recapata vederea clara. Printr-o tehnologie moderna si avansata, aparaturile de specialitate pot contribui semnificativ la stabilirea unui diagnostic precis, dar si la efectuarea unor interventii chirurgicale cu rezultate excelente. Personalul este bine pregatit in tratarea afectiunilor oculare, dand dovada de implicare si profesionalism. Cu toate acestea, au fost intampinate nemultumiri cu privire la nerespectarea programarilor.

Concluzii

Vrei sa scapi de privirea incetosata si neclara, asa ca te-ai horarat sa faci, pana la urma, operatia de cataracta in Bucuresti? Atunci clinicile si unitatile oftalmologice prezentate anterior in articol sunt optiunile potrivite la care poti apela cu incredere pentru a beneficia de un act medical ca la carte.