Meniu

Otoplastie pret

Actualizat pe:

Fiind o interventie chirurgicala pe care tot mai multe persoane o solicita, cand vine vorba de otoplastie, pretul si varsta recomandata sunt doua dintre informatiile pe care cei interesati de aceasta operatie doresc sa le stie. Inainte de a aborda detalii privitoare la pretul otoplastiei si varsta la care se recomanda operatia, trebuie sa stii ce este otoplastia si in ce situatii poate fi necesara.

Operatie de otoplastie: pretul si informatiile pe care trebuie sa le stii despre procedura

Cand vine vorba de otoplastie, pretul este unul dintre cele mai cautate detalii pe internet, insa multe persoane vor in egala masura sa stie cum decurge interventia chirurgicala estetica. Operatia de otoplastie este o interventie de remodelare a urechilor, prin care se corecteaza problema urechilor decolate (indepartate de cap). Aceasta malformatie congenitala creeaza un efect vizual inestetic si poate afecta grav increderea de sine.

Deci, aceasta interventie se adreseaza persoanelor care doresc sa corecteze asa-numitele urechi “clapauge”, fiind o operatie prin care se intervine asupra pozitiei si structurii acestora. Daca urechile se afla la o distanta prea mare de cap sau au dimensiuni atipice, este posibil ca fizionomia sa fie afectata. Prin remodelarea cartilajului auricular, se pot obtine rezultate favorabile ca urmare a imbunatatirii pozitiei sau dimensiunii urechii.

In aceasta situatie se gasesc foarte multi copii, dar si adulti. Din acest considerent, se recomanda ca operatia sa fie efectuata din copilarie, mai precis dupa implinirea varstei de 6 ani. Acesta este momentul oportun pentru ca medicii pot colabora cu copilul, dar si pentru ca urechea se apropie de dimensiunile definitive in aceasta perioada, cresterea urechilor fiind aproape incheiata. Chiar daca cea mai indicata perioada pentru a face otoplastie este in copilarie, aceasta operatie se adreseaza inclusiv adultilor.

In ceea ce priveste procedura in sine, operatia de otoplastie se desfasoara sub anestezie si presupune efectuarea unei incizii in spatele urechii, astfel incat medicul sa poata interveni asupra structurii acesteia pentru a remodela cartilajul sau pentru a reduce dimensiunea urechii, astfel incat la final sa fie obtinuta o forma naturala.

Otoplastie: pretul operatiei variaza in functie de complexitate

Daca te intereseaza operatia de otoplastie, pretul este probabil unul dintre criteriile in functie de care alegi o clinica. Din acest motiv, multe persoane vor sa stie un pret estimativ sau un pret de pornire, intrucat unele clinici nu afiseaza pe site pretul operatiei.

Nu este o noutate faptul ca tarifele sunt diferite de la o clinica la alta. Un factor important care influenteaza pretul final este tipul de anestezie, intrucat procedura se poate face atat sub anestezie locala, cat si sub anestezie generala. In general, operatia de otoplastie costa intre 1500-2000 de euro, iar pretul final depinde cel mai mult de complexitatea cazului. La majoritatea clinicilor, in acest pret intra si spitalizarea, dar si controalele postoperatorii.

Asadar, se poate concluziona ca operatia de otoplastie are un pret accesibil in raport cu avantajele pe care le aduce asupra fizionomiei, momentul oportun pentru efectuarea acestei interventii chirurgicale fiind dupa varsta de 6 ani.