Meniu

Radiografie Brasov

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Daca ai primit trimitere de la medicul specialist pentru a efectua o radiografie in Brasov, trebuie sa stii ca ai cateva optiuni in acest municipiu. Mai exact, trei clinici private dotate cu aparatura medicala de ultima generatie si in care isi desfasoara activitatea medici radiologi cu experienta, unii dintre ei avand ani buni de practica medicala in unitati spitalicesti din strainatate.

O radiografie permite vizualizarea structurilor interne ale corpului utilizand raze X. Aceasta investigatie poate dezvalui numeroase informatii despre starea si sanatatea zonelor interne examinate: fracturi osoase, leziuni articulare, boli ale oaselor, afectiuni pulmonare, cardiace, calculi biliari, anomalii congenitale etc. In acest articol sunt prezentate principalele clinici din Brasov in care se realizeaza o gama variata de radiografii.

Cat costa o radiografie in Brasov?

Pretul variaza destul de mult pentru o radiografie efectuata in Brasov. In tabelul de mai jos sunt expuse intervalele de pret pentru investigatiile radiologice efectuate in acest oras.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Radiografie
Rating
Website
RMN Diagnostica
Clinica-Verificata
60-330 Ron
 • Pretul pentru o Radiografie variaza intre 60-330 Ron
 • Numeroase investigatii radiologice si imagistice
 • Radiografii de diverse tipuri
 • Aparat performant pentru efectuarea radiografiilor
 • Echipa numeroasa de medici primari si specialisti radiologi
 • Unele investigatii sunt decontate de CAS (RMN si CT)
 • Nu se respecta programarile
Regina Maria
185-625 Ron
 • Pretul pentru o Radiografie variaza intre 185-625 Ron
 • Medici radiologi supraspecializati
 • Numeroase tipuri de radiografii
 • Echipamente medicale avansate
 • Personal bine instruit
 • Spital modern
 • Nu se respecta programarile
 • Tarife mari
Clinica Sante Vie
100-300 Ron
 • Pretul pentru o Radiografie variaza intre 100-300 Ron
 • Servicii medicale pentru adulti si copii
 • Oferta variata de radiografii
 • Radiografii decontate de CAS sau contra cost
 • Medici cu experienta
 • Aparatura medicala moderna
 • Nu se respecta programarile
 • Apelurile telefonice sunt preluate cu dificultate
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clinici unde se efectueaza radiografie in Brasov

In 3 centre medicale private din Brasov se efectueaza radiografie pentru diverse zone ale corpului. Iata care sunt acestea si prin ce se remarca pe piata serviciilor medicale din localitate!

1. RMN Diagnostica

Pentru a efectua o radiografie in Brasov, te poti adresa centrului de imagistica RMN Diagnostica. In cadrul acestuia se pot realiza diverse tipuri de radiografii: abdominale, de articulatii, de membre, centura scapulara, coloana vertebrala, craniana, de cot, de genunchi, de sold, piramida nazala, stern, torace. Radiografiile se executa cu un aparat nou de radiologie Multix Impact, care protejeaza de radiatiile inutile si permite investigatii nedureroase pentru copii si adulti. O echipa numeroasa de medici primari si specialisti radiologie si imagistica medicala isi desfasoara activitatea in acest centru, iar pe langa radiografii, mai sunt disponibile si alte examinari de ultima generatie, cum sunt investigatiile RMN, CT, osteodensitometrie si ecografii. Unele dintre acestea (RMN si CT) se efecteaza si in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS).

Pretul radiografiilor variaza la RMN Diagnostica intre 60 si 330 de lei, in functie de zona examinata.

Brasovenii care au beneficiat de diverse servicii puse la dispozitie de acest centru medical au, in majoritate, o parere buna despre: medicii care au o pregatire solida si dau dovada de profesionalism si implicare, diversitatea investigatiilor imagistice, faptul ca unele dintre acestea sunt decontate, precum si despre aparatura performanta utilizata in efectuarea acestor examinari. Sunt insa si persoane care au fost nemultumite de personalul de la receptie sau de faptul ca nu au fost respectate orele de programare, in cazul lor.

Vezi parerile pacientilor despre RMN Diagnostica
Vezi Pareri

2. Regina Maria

In Centrul de Imagistica al Spitalului Regina Maria din Brasov se efectueaza si radiografii. Sunt mai multe examinari de acest tip care se realizeaza: abdominale, de antepicior, de antebrat, de articulatii, craniene, de calcaneu, centura pelvina, cardio-pulmonara, clavicula, coapse, coloana vertebrala, de colon, cot, brat, genunchi, gamba, glezna, hemitorace, mandibula, mastoide, orbite, omoplat, picior si multe altele. Radiografiile sunt interpretate de doi medici: dr. Daniela Elena Boricean si dr. Lavinia Caplan, medici primari radiologie si imagistica medicala. In acest centru functioneaza echipamente de ultima generatie si o echipa medicala alcatuita din cadre medicale supraspecializate in proceduri imagistice avansate care au beneficiat de pregatire si experienta in unitati spitalicesti din: Elvetia, Germania, Austria, Italia, Spania, Turcia.

Pretul unei radiografii este cuprins intre 185 si 625 de lei.

Opiniile oamenilor sunt destul de impartite cand vine vorba despre evaluarea activitatii acestei unitati medicale private din Brasov. Unii pacienti au notat ca au avut parte de o experienta placuta, datorita medicilor profesionisti si amabili, personalului bine instruit si au remarcat totodata conditiile deosebite din spital, precum si echipamentele medicale performant din departamentul de imagistica. Nemultumirile oamenilor sunt legate, in principal, de nerespectarea programarilor, de timpul prelungit de asteptare, precum si de tarifele considerate prea mari, la unele servicii.  

3. Clinica Sante Vie

Daca vrei sa efectuezi o radiografie gratuita in Brasov, poti face o programare la Clinica Sante Vie. Aceasta este in contract cu CAS Brasov si ofera servicii in regim compensat pentru: analize de laborator, ecografii generale abdominale, radiografii si computer tomograf. Sunt mai multe tipuri de radiografii care se executa in cadrul clinicii, printre care: pulmonara, de coloana vertebrala, umar, cor, antebrat, stern, mana, bazin, femur, genunchi, glezna, clavicula, toracica. Clinica Sante Vie dispune de echipamente moderne, care permit rezultate sigure si rapide, cum este aparatul digital de radiologie Fujifilm FDR Smart X, cu o calitate ridicata a imaginilor obtinute, pentru un diagnostic precis. Personalul medical al clinicii este format din cadre specializate si cu experienta. Pe langa departamentul de imagistica, la Santa Vie mai sunt si alte servicii medicale, pentru copii si adulti, printre care: cardiologie, endocrinologie, ginecologie, medicina interna, neurologie, oftalmologie.

Tarifele pentru o radiografie sunt cuprinse intre 100 si 300 de lei.

Si in privinta acestei clinici sunt opinii apreciative si depreciative, in legatura cu serviciile oferite. Pacientii au notat ca au intalnit medici foarte bine pregatiti, care i-au ascultat cu rabdare si le-au oferit toate explicatiile necesare, alaturi de diagnostice si tratamente corecte. Echipamentele medicale utilizate au fost evaluate ca fiind de calitate superioara, iar conditiile sunt apreciate ca fiind moderne si confortabile. Au fost subliniate insa si unele nemultumiri, cum ar fi nerespectarea programarilor sau faptul ca nu se raspunde la telefonul clinicii.

Concluziile noastre

Pentru efectuarea unei radiografii in Brasov, sunt trei centre medicale la care te poti programa. In aceste unitati se efectueaza investigatii variate, utilizandu-se echipamente medicale moderne, cu doze reduse de iradiere si care scurteaza timpul de expunere.

Radiografiile sunt recomandate in diverse situatii si probleme medicale: fracturi osoase, luxatii, artrita, infectii osoase, evaluarea plamanilor, investigarea durerilor abdominale, leziuni traumatice, evaluarea sanatatii articulatiilor si oaselor. Oricare ar fi problema medicala care te deranjeaza, in centrele de imagistica din Brasov vei putea afla raspunsul la intrebari, gratie investigatiilor performante si medicilor cu experienta.