Meniu

Radiografie coloana Iasi

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Pentru a efectua o radiografie la coloana in Iasi, in sectorul medical privat, ai la dispozitie cinci clinici de top, in care sunt echipamente de ultima generatie. Poti descoperi care sunt aceste clinici, ce aparatura de radiologie utilizeaza (clasica sau digitala), care sunt medicii ce interpreteaza aceste rezultate si ce tarife au investigatiile.

Radiografia de coloana este utila in diagnosticarea si evaluarea a numeroase afectiuni si probleme, pentru ca ofera imagini detaliate ale oaselor, articulatiilor si structurilor moi. Aceste imagini ii ajuta pe medici sa identifice probleme precum: deformari ale coloanei, leziuni sau fracturi, afectiuni degenerative, tumori sau inflamatii la tesuturile moi si multe altele. 

Cat costa sa faci o radiografie de coloana in Iasi

Pentru o radiografie de coloana in Iasi, tarifele variaza destul de mult. Consulta tabelul de mai jos pentru a afla ce buget trebuie sa aloci in acest scop.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Radiografie coloana
Rating
Website
Arhimed
Clinica-Verificata
100 Ron
 • Pretul pentru o Radiografie de coloana porneste de la 100 Ron
 • Medici cu experienta in radiologie
 • Echipament ultramodern de radiologie
 • Radiografii cu doze de iradiere adaptate fiecarei persoane
 • Radiografii pentru toata coloana vertebrala
 • Buna organizare a activitatii
 • Tarife accesibile
 • Curatenie si mediu placut
Scanexpert
150 Ron
 • Pretul pentru o Radiografie de coloana porneste de la 150 Ron
 • Medici cu experienta in radiologie si imagistica
 • Echipamente ultramoderne de radiologie
 • Doze reduse de iradiere
 • Examinari imagistice in regim de urgenta
 • Radiografii pentru toate partile corpului
 • Bun raport calitate-pret
 • Nu se respecta orele de programare
Dr. Iulia Panaite
100 Ron
 • Pret Radiografie coloana 100 Ron
 • Medic cu experienta in radiologie
 • Aparate moderne de ecografie si radiografie
 • Servicii de radiologie decontate de CAS sau contra cost
 • Radiografii de coloana, de craniu, pulmonare si de schelet
 • Ecografii Doppler si alte tipuri de ecografii
 • Comunicarea cu pacientii necesita imbunatatiri
Regina Maria
165 Ron
 • Pret Radiografie coloana 165 Ron
 • Numerosi medici specializati in radiografie si imagistica
 • Radiologie digitala
 • Radiografii de coloana
 • Echipamente moderne si performante
 • Personal bine instruit
 • Aglomeratie la receptie
Euro Medi Center
70 Ron
 • Pret Radiografie coloana 70 Ron
 • 3 medici primari specializati in radiologie si imagistica
 • Ecografii si radiografii
 • Preturi accesibile
 • Specialitati medicale in contract cu CJAS
 • Nu se respecta programarile
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

5 clinici in care poti efectua o radiografie de coloana in Iasi

In Iasi sunt 5 clinici private in care se poate efectua o radiografie de coloana. Afla, in continuare, informatii utile despre ele si despre serviciile de radiologie pe care le ofera!

1. Arhimed

Daca ai nevoie de o radiografie de coloana in Iasi, o prima optiune pe care poti sa o ai in vedere este Arhimed. Dr. Oana Arhire este medic coordonator radiologie, ecografie, mamografie, Dexa, CT, compozitie corporala si IRM. Arhimed a investit intr-o instalatie performanta de radiografie, de la Siemens, pentru a putea efectua radiografii de inalta calitate. Cu ajutorul acestui aparat se pot efectua radiografii osoase, toracice, articulare, abdominale si de coloana cu doze de radiatii adaptate varstei si taliei pacientului, evitandu-se astfel iradierea suplimentara. Aceasta instalatie dispune de softuri care permit compunerea intr-o singura imagine a intregii coloane (full spine). Acest tip de radiografie este utila pentru aprecierea deviatiilor de curbura (cifoze, scolioze, lordoze) si pentru masurarea precisa a unghiurilor anormale. Pentru efectuarea radiografiilor, nu este nevoie de programare, dar este nevoie de trimitere de la medic. 

Pretul unei radiografii de coloana este cuprins intre 100 si 200 de lei.

Pacientii clinicii Arhimed au notat in mediul online numeroase aprecieri in special la adresa echipei medicale de aici. Ei spun ca au intalnit cadre medicale profesioniste, cu empatie si cu abilitati de comunicare, care i-au facut sa aiba incredere ca sunt pe maini bune si sa le faca experienta placuta. Echipamentele medicale de ultima generatie, curatenia, buna organizare a activitatii si preturile accesibile sunt alte aspecte pozitive pe care le-au notat iesenii in recenzii. 

Vezi parerile pacientilor despre Arhimed
Vezi Pareri

2. Scanexpert

Si la Scanexpert, in Iasi, poti efectua o radiografie de coloana. Investigatiile Rx sunt realizate cu un aparat ultramodern RX Siemens Multix Impact, cu un design modern si un ecran tactil ce se afla deasupra tubului, pentru a sprijini relatia si comunicarea dintre personal si pacienti. In clinica se pot efectua urmatoarele tipuri de radiografii la coloana: radiografie coloana cervicala (fata si profil), radiografie coloana dorsala (fata si profil), radiografie coloana dorso-lombara (fata si profil) si radiografie coloana cervico-dorso-lombara (fata si profil). Scanexpert este un nume de referinta in serviciile paraclinice  de radiologie si imagistica. In cele 9 centre Scanexpert din Iasi si din tara se pot efectua radiografii pentru toate zonele corpului (articulatii, craniu, sinusuri, stern, hemitorace, picior, brat, coloana etc.), cat si alte investigatii deosebit de utile pentru stabilirea unui diagnostic exact: RMN, CT, ecografie, mamografie. 

O radiografie de coloana costa aici intre 150 si 230 de lei. 

Personalul centrelor Scanexpert din Iasi este apreciat pentru profesionalism, implicare, empatie si pentru faptul ca reusesc sa le inspire tuturor pacientilor un sentiment de confort emotional si de siguranta. Curatenia, igiena, aparatura performanta de radiologie si imagistica, precum si primirea rapida a rezultatelor la investigatii sunt lucruri pentru care Scanexpert Iasi primeste aprecieri in recenziile din mediul online. In schimb, sunt si persoane care spun ca nu se respecta programarile, iar timpul de asteptare poate depasi doua ore, in unele cazuri. 

3. Dr. Iulia Vanda Panaite

Cabinetul medical individual Dr. Iulia Vanda Panaite ofera acces la numeroase investigatii imagistice, precum ecografii si radiografii de coloana. Toate aceste servicii sunt oferite in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, in limita fondului disponibil, dar si contra cost. Pe langa radiografiile de coloana, la acest cabinet de radiologie si imagistica din Iasi se mai realizeaza inca trei tipuri de radiografii: craniu, schelet si pulmonare, dar si o gama variata de ecografii: de la ecografiile abdominale, mamare si tiroidiene, la ecografii Doppler, de vene, artere, glande salivare si parti moi. Acest cabinet a fost infiintat in anul 2007 si se bazeaza atat pe servicii de diagnostic si tratament, cat si pe consiliere medicala si spirituala pentru depasirea problemelor de sanatate.

O radiografie de coloana are un tarif de 100 de lei.

Pacientii din Iasi care au apelat la serviciile acestui cabinet de radiologie apreciaza experienta si pregatirea medicului, dar au opinii contradictorii in ceea ce priveste comunicarea cu acesta. In timp ce unii pacienti sustin ca au remarcat profesionalismul si amabilitatea medicului, altii reclama atat comunicarea prin telefon, cat si comunicarea fata in fata ca fiind destul de dificile.

4. Regina Maria

Centrul de Imagistica Iasi „Regina Maria” ofera si posibilitatea de a efectua o radiografie de coloana. Echipa medicala din acest centru este coordonata de prof. univ. dr. Denisa Haba, medic primar radiologie – imagistica medicala si doctor in stiinte medicale. Dr. Haba are competente in senologie, IRM si imagistica dento-maxilo-faciala si CBCT. Medicul a urmat numeroase specializari si cursuri in diverse tari, printre care: Franta, Italia si Belgia. Aparatura utilizata la departamentul de radiologie este digitala, ceea ce inseamna ca imaginile radiologice sunt capturate si procesate pe suport digital, reducandu-se timpul de expunere si obtinandu-se o calitate mai buna a imaginilor. Pe langa radiografii de coloana si alte tipuri de radiografii, in acest centru se mai efectueaza si: RMN de coloana vertebrala, RMN de cap, de san, de abdomen, precum si computer tomograf.

Pretul unei radiografii de coloana este de 165 de lei.

Sunt opinii diverse in ceea ce priveste serviciile oferite de aceasta unitate medicala privata din Iasi. Multi oameni sunt nemultumiti de faptul ca nu prind un loc la unele cabinete decat peste multe zile sau ca parcarea este plina de fiecare data, fiind foarte dificil sa gasesti un loc de parcare in apropiere, dar si ca preturile sunt mai mari decat in alte clinici. Opiniile apreciative vizeaza calitatea si pregatirea medicilor, diversitatea serviciilor, echipamentele medicale performante si moderne.

5. Euro Medi Center

Te poti programa la o radiografie de coloana in municipiul Iasi si la centrul privat de diagnostic si tratament ambulator Euro Medi Center, unde exista un departament de ecografie si radiologie, la Centrul Catharsis. La acest departament sunt trei medici primari de radiologie si imagistica medicala: conf. univ. dr. Corina Ursulescu, dr. Felicia Crumpei si dr. Gabriela Cascaval. O varietate de investigatii radiologice se pot efectua in aceasta locatie: radiografii, ecografii de tiroida, de sarcina, mamare, abdominale, pelvine sau de parti moi, mamografii sau ecografii Doppler. Euro Medi Center dispune de 14 cabinete medicale, dotate cu echipamente moderne, multe dintre specialitati fiind in contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi. 

Pretul unei radiografii de coloana este de 70 de lei in acest centru medical.

Cei care au trecut cel putin o data pragul acestei clinici au opinii impartite in legatura cu serviciile accesate. Unii ieseni sunt de parere ca medicii sunt profesionisti si implicati si ca diversitatea serviciilor pe care le ofera este de laudat. In schimb, sunt si persoane nemultumite de diverse aspecte: nerespectarea programarilor, timpul mare de asteptare, faptul ca nu se raspunde la telefonul clinicii.

Concluziile noastre

Daca ai nevoie de o radiografie partiala sau totala la coloana, in Iasi o poti efectua in clinici private dotate cu aparatura medicala moderna si performanta, cu doze reduse de iradiere.

In cele cinci clinici sunt medici specializati in radiologie si imagistica, unii dintre acestia fiind cadre universitare si participand frecvent la congrese de specialitate si la cursuri de specializare, pentru a se pune la curent cu ce este nou in domeniu.