Meniu

Radiografie coloana Oradea

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Investigatiile imagistice au un rol foarte important in diagnosticul si tratamentul mai multor afectiuni, iar o radiografie de coloana in Oradea este un exemplu in acest sens. O astfel de metoda ofera o perspectiva clara si detaliata asupra structurii vertebrale si a eventualelor leziuni sau anomalii, permitand medicilor sa stabileasca un diagnostic exact si un plan de tratament eficient.

In acest articol, vei patrunde in universul clinicilor private din Oradea care au in portofoliul de servicii si radiografia de coloana. Ai ocazia sa afli astfel daca aceste clinici au tehnologie de varf in domeniu sau medici specializati in radiologie si imagistica. In plus, vei descoperi si care este costul pentru aceasta investigatie pe care o solicita atat medicul neurolog, cat si medicul ortoped, chirurg sau cel reumatolog, dupa caz.

Cat costa o radiografie de coloana in Oradea

Pretul pentru o radiografie de coloana variaza in Oradea in functie de mai multi factori: cat de performante sunt echipamentele utilizate, complexitatea cazului sau daca este vorba despre o radiografie pe regiuni de coloana (cervicala, lombara, sacrata) sau de o radiografie totala sau stitching. In acest tabel poti vizualiza tarifele percepute pentru aceasta investigatie efectuata in centrele de radiologie din municipiu.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Radiografie coloana
Rating
Website
Clinica Raze
Clinica-Verificata
80-200 Ron
 • Pretul pentru o Radiografie de coloana variaza intre 80-200 Ron
 • Radiografii efectuate cu aparat digital de ultima generatie
 • Medici radiologi cu experienta
 • Servicii medicale pentru toate varstele
 • Radiografii de coloana partiale sau totale (stitching)
 • Radiografii cu doze reduse de iradiere
 • Diverse investigatii radiologice si imagistice
 • Nu se respecta programarile
Euclid Hospital
120-180 Ron
 • Pretul pentru o Radiografie de coloana variaza intre 120-180 Ron
 • Numeroase specialitati medicale
 • Radiografii digitale
 • Aparatura de ultima generatie
 • Conditii moderne si curatenie
 • Diverse tipuri de radiografii
 • Nu se respecta programarile
Spital Pelican
110-130 Ron
 • Pretul pentru o Radiografie de coloana variaza intre 110-130 Ron
 • Servicii medicale diversificate
 • Radiografii, RMN, CT, ecografii, mamografii, DEXA
 • 4 medici specializati in radiologie si imagistica medicala
 • Aparatura performanta
 • Spital modern si curat
 • Programari nerespectate
 • Comunicarea cu pacientii necesita imbunatatiri
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Unde se poate face o radiografie de coloana in Oradea

Sunt trei clinici si spitale private in Oradea unde poti solicita o radiografie de coloana. Afla informatii relevante despre ele din clasamentul de mai jos!

1. Clinica Raze

Pentru o radiografie de coloana, o prima optiune o reprezinta Clinica Raze. In acest centru medical exista un departament de imagistica, in cadrul caruia se afla servicii de: radiologie, computer tomograf (CT), osteodensitometrie si ecografie. Radiografiile sunt realizate cu un aparat montat pe podea si cu componente modulare de raze X si detectoare wireless, prin care se ofera o calitate ridicata a imaginii cu o doza redusa de iradiere. Doi medici primari, specializati in radiologie si imagistica medicala isi desfasoara activitatea la Clinica Raze din Oradea: dr. Maria Caranfil si dr. Dumitru Dragnea. Radiografiile de coloana se pot face atat pe portiuni (coloana cervicala, coloana lombosacrata, coloana toracala), dar se pot efectua si radiografii stitching, care constau in furnizarea unei imagini compuse si complete a regiunii de interes. 

Pretul radiografiei de coloana este cuprins intre 80 si 200 de lei.

Oradenii au notat mai multe lucruri pe care le-au apreciat in vizitele lor in aceasta clinica: medicii cu experienta, oferta variata de servicii medicale si de imagistica, curatenia, conditiile moderne. Pentru unii dintre pacienti, experienta a fost umbrita de nerespectarea orelor de programare si de timpul ridicat de asteptare. 

Vezi parerile pacientilor despre Clinica Raze
Vezi Pareri

2. Euclid Hospital

La Euclid Hospital & Medical Center, se efectueaza radiografii digitale, atat de coloana, cat si pentru alte parti ale corpului (dinti, oase, plamani, sani, trompe uterine). Investigatiile se realizeaza cu doze minime de radiatii, comparativ cu radiografiile clasice, pacientii avand posibilitatea sa plece acasa cu filmul pe CD. Euclid Hospital este prima clinica privata de ginecologie si obstetrica din Oradea, fiind inaugurata in 2012, cand cuprindea si neonatologie si ATI. In prezent, cuprinde numeroase specialitati, pe langa cele care au consacrat-o si pe langa cele de imagistica: gastroenterologie, endocrinologie, fiziokinetoterapie, laborator de analize medicale, urologie etc. 

Tarifele pentru investigatiile radiografice pentru coloana sunt cuprinse intre 120 si 180 de lei.

La Euclid  Hospital, condițiile de cazare sunt apreciate ca fiind moderne și confortabile. Oradenii mai spun ca medicii de aici sunt bine pregatiti, iar personalul este empatic si amabil. Tot la capitolul aprecieri au mai fost mentionate echipamentele de ultima generatie si curatenia. Sunt si persoane care au notat impresii mai putin placute, cum ar fi tarifele mai mari decat in alte clinicii private si faptul ca nu se respecta programarile.

3. Spital Pelican

Si in Laboratorul Clinic de Radiologie si Imagistica Medicala de la Spitalul Pelican din Oradea se realizeaza radiografie de coloana. Acest centru reprezinta nucleul tuturor specialitatilor medicale, oferind investigatii si interpretari precise. Serviciile sunt puse la dispozitie atat persoanelor asigurate, cat si celor neasigurate. Investigatiile ce se realizeaza aici sunt variate si acopera tot necesarul pentru diagnosticarea sau monitorizarea a numeroase afectiuni: RMN, CT, ecografii, mamografii, osteodensitometrie. Patru medici specializati in radiologie si imagistica medicala activeaza la acest departament, printre ei numarandu-se lect. univ. dr. Adriana Cacuci (sef compartiment) si asist. univ. dr. Alina Osiceanu.

O radiografie de coloana costa aici intre 110 si 130 de lei.

In review-urile din mediul online, pacientii din Oradea au subliniat mai multe aspecte pe care le-au semnalat in urma vizitei la Spitalul Pelican: medicii sunt bine pregatiti si dau dovada de amabilitate, serviciile medicale sunt variate, fiind utile pentru persoanele de toate varstele, iar aparatura este performanta si moderna. Pe langa acestea, oradenii au mai semnalat si ca nu se respecta programarile sau ca personalul de la receptie are nevoie de o mai buna instruire in ceea ce priveste comunicarea cu pacientii.

Concluziile noastre

Pentru o radiografie de coloana in Oradea, in aceste trei clinici si spitale private sunt oferite cele mai bune conditii. In primul rand, sunt medici cu experienta vasta in radiologie, iar in al doilea rand aparatura de ultima generatie ofera imagini clare pentru un diagnostic corect.

Radiografiile de coloana sunt solicitate, de regula, de catre medici pentru a evalua in mod corect diverse probleme ale pacientilor: durerile de spate, fracturile, leziunile, compresia nervoasa si altele. Aceasta investigatie este deosebit de utila, pentru ca permite vizualizarea coloanei si a eventualelor modificari ale acesteia.