Meniu

Radiografie pulmonara Brasov

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Metoda esentiala in screeningul cancerului de plamani si in diagnosticarea afectiunilor aparatului respirator inferior, o radiografie pulmonara in Brasov se poate efectua in cadrul unor clinici medicale dotate cu laboratoare de imagistica si deservite de personal specializat. Daca ti-a fost recomandata investigatia cu raze X si nu stii inca unde poti merge pentru a o efectua, articolul de fata iti sta la dispozitie cu informatii utile in identificarea centrelor de radiologie catre care sa te adresezi. 

Citeste textul pana la capat pentru a descoperi cele mai bune optiuni din Brasov, in ceea ce priveste realizarea unei radiografii pulmonare.

Cat costa o radiografie pulmonara in Brasov?

Desi nu este cel mai important aspect al examinarii, tariful perceput pentru o radiografie pulmonara in Brasov poate face diferenta intre clinici, in ceea ce priveste criteriile de selectie pe care le utilizeaza pacientii. In tabelul de mai jos vei gasi numele centrelor de imagistica spre care ai putea sa te indrepti pentru investigatie, precum si preturile practicate de fiecare dintre ele pentru o radiografie la plamani. 

Top Clinici
Top Clinici
Pret Radiografie pulmonara
Rating
Website
RMN Diagnostica
Clinica-Verificata
180 Ron
 • Pret Radiografie pulmonara 180 Ron
 • Servicii de calitate
 • Medici profesionisti
 • Amabilitate si rabdare in abordarea pacientilor
 • Posibilitatea decontarii consultatiilor si investigatiilor prin CAS
 • Lipsa de solicitudine a personalului de la receptie
 • Timp mare de asteptare
Regina Maria
185 Ron
 • Pret Radiografie pulmonara 185 Ron
 • Calitatea actului medical
 • Profesionalismul medicilor
 • Servicii integrate
 • Investigatii de acuratete
 • Aparatura de ultima generatie
 • Nerespectarea orelor de programare
 • Lipsa de solicitudine a personalului de la front desk
Clinica Sante Vie
170 Ron
 • Pret Radiografie pulmonara 170 Ron
 • Act medical profesionist si temeinic
 • Medici competenti si experimentati
 • Aparatura performanta
 • Investigatii diverse
 • Acuratetea diagnosticului imagistic
 • Lipsa de punctualitatea in gestionarea programarilor
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clasamentul clinicilor in care poti face radiografie pulmonara in Brasov

Inainte de a merge la una dintre clinicile mentionate, pentru o radiografie pulmonara in Brasov, ai nevoie de mai multe informatii din activitatea lor, pentru a putea sa te decizi, avand convingerea ca este cea mai buna alegere pentru sanatatea ta si acuratetea diagnosticului imagistic. In sectiunea urmatoare a articolului vei gasi amanunte despre calitatea serviciilor, despre dotarile cu aparatura, despre competentele personalului medical si despre opiniile pacientilor care au accesat in centrele medicale din top, consultatii, investigatii si tratamente.

1. RMN Diagnostica

RMN Diagnostica este o retea medicala privata, cu centre in Sibiu, Brasov si Fagaras, in care functioneaza cabinete in 40 de ramuri medicale si aparatura pentru investigatii performante de imagistica: o gama larga de examinari radiologice – radiografie cap, radiografie coloana, radiografie pulmonara, radiografie membre, radiografie abdominala, rezonanta magnetica nucleara, computer tomograf, ecografie si osteodensitometrie Dexa. Noul aparat de radiologie Multix Impact, disponibil in clinica din Brasov, este dotat cu o cameră de pozitionare si un detector CSL care protejeaza pacientii de radiatiile inutile. Ecranul tactil montat pe tub permite personalului sa ramana mai mult timp alaturi de pacienti la examinare. Centrul de imagistica RMN Diagnostica este deservit de un colectiv alcatuit din 23 de medici primari si specialisti in radiologie si imagistica medicala.

Tarifele pot fi vizualizate pe site-ul web al clinicii. Pentru o radiografie o radiografie de torace in ansamblu, fata si profil, pretul este de 180 de lei.

In ceea ce priveste gradul de multumire pentru prestatiile clinicii, pacientii apreciaza calitatea buna a serviciilor, profesionalismul medicilor, amabilitatea si rabdarea cu care acestia au dat explicatii legate de diagnostic, precum si posibilitatea decontarii unor dintre consultatii si investigatii prin CAS. Pe de alta parte, comportamentul lipsit de solicitudine al personalului de la receptie, timpul mare de asteptare si intarzierile la comunicarea rezultatelor investigatiilor sunt probleme care au cauzat nemultumiri in randul persoanelor tratate aici.

Vezi parerile pacientilor despre RMN Diagnostica
Vezi Pareri

2. Regina Maria

La Centrul de Imagistica din cadrul Spitalului Regina Maria din Brasov, pacientii au acces la o paleta vasta de investigatii de radiologie digitala: histerosalpingografie cu substanta de contrast, irigoscopie, ortoleg, ortospine, radiografie abdominala, radiografie pulmonara, radiografie de articulatii, radiografie colon, radiografie de membre, radiografie craniana, radiografie tract urinar si radioscopie, alaturi de alte examinari imagistice complexe – RMN si CT. Poti solicita realizarea si interpretarea unei radiografii cardio-pulmonare fata si profil la unul dintre medicii: dr. Daniela Elena Boricean, medic primar radiologie – imagistica medicala, sau dr. Lavinia Caplan, medic primar radiologie si imagistica medicala. Spitalul Regina Maria din Brasov face parte din cunoscuta retea medicala privata, care detine in tara noastra peste 30 de centre medicale proprii in Bucuresti si marile orase.

Preturile pot fi consultate pe site-ul web. Radiografia pulmonara te va costa aici 185 de lei.

Parerile pacientilor fata de activitatea Spitalului Regina Maria sunt impartite, in functie de experientele celor care au lasat recenzii in mediul online. Ca aspecte pozitive, se remarca o calitate buna a actului medical, profesionalismul medicilor, serviciile integrate in acelasi centru, investigatiile de acuratete si aparatura de ultima generatie. Nemultumirile exprimate au drept cauze nerespectarea programarilor, o comunicare deficitara cu personalul de la receptie si o lipsa de amabilitate a receptionerelor in raport cu pacientii.

3. Clinica Sante Vie

O optiune de top in vederea efectuarii de radiografie pulmonara este si Clinica Sante Vie din Brasov. Aceasta pune la dispozitia pacientilor un centru de imagistica la standarde inalte in care se pot face examinari cu tehnologie performanta: radiologie, CT, ecografie, ecografie Doppler, mamografie si elastografie. Investigatiile radiologice includ, alaturi de radiografia pulmonara, radiografia de coloana, radiografia de membre, radiografie stern, radiografie grilaj costal, radiografie bazin, radiografie toracica si radiografie clavicula. Se pot efectua in baza unui bilet de trimitere, in conditiile relatiei contractuale a clinicii cu Casa de Asigurari de Sanatate. Pentru radiologie se utilizeaza aparatul Fujifilm FDR Smart X, cel mai nou dispozitiv de radiologie digital dezvoltat de companie, cu o calitate ridicata a imaginilor si un grad de iradiere minim, astfel incat reexpunerea rapida sa fie posibila. Clinica Sante Vie se adreseaza brasovenilor cu servicii medicale diversificate, laboratoare de analize,  cabinete medicale in 20 de specializari, radiologie, fizioterapie, salina si spitalizare.

Pentru o radiografie pulmonara, tariful clinicii este de 170 de lei.

Motivele pentru care pacientii aleg si revin la Clinica Sante Vie sunt legate de actul medical profesionist si temeinic, de competentele si experienta medicilor, de aparatura performanta, de diversitatea investigatiilor disponibile, precum si de acuratetea diagnosticului imagistic. Pe de alta parte, exista nemultumiri legate de lipsa de punctualitate in gestionarea programarilor si de aglomeratia de la receptie, unde preluarea pacientilor se desfasoara cu dificultate.

Concluzii

O radiografie pulmonara in Brasov se poate efectua la cele mai inalte standarde de calitate imagistica in clinicile si centrele de radiologie de top din oras, dotate cu aparatura de ultima generatie. Vei gasi aici personal calificat la examinari, medici radiologici profesionisti si experimentati, precum si o mare varietate de investigatii, prin care poti obtine un diagnostic precis si un tratament adecvat. Ai atat posibilitatea de a solicita servicii cu plata, cat si posibilitatea decontarii prin CAS, pe baza biletului de trimitere.

Cu ajutorul informatiilor din articolul pe care tocmai l-ai terminat de citit, cu siguranta iti va fi mult mai usor sa te orientezi pe piata de sanatate privata din Brasov si sa alegi unde sa faci radiografia pulmonara de care ai nevoie.