Meniu

Radiografie pulmonara Constanta

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Indiferent de ce tip de radiografie pulmonara in Constanta ai nevoie pentru a investiga sau monitoriza o afectiune la nivelul plamanilor, in acest oras sunt cateva clinici private la care te poti programa cu incredere. 

In cadrul clinicilor si spitalelor private din Constanta se realizeaza, in general, doua tipuri de  radiografie pulmonara: radiografia fata sau anterioara, in care pacientul este pozitionat in fata unei placi cu raze X, iar imaginea este captata de la spatele sau, precum si radiografia de profil, in care pacientul este pozitionat lateral, iar imaginea este captata din partea laterala a corpului, pentru a vizualiza structurile pulmonare si a detecta anumite anomalii ce pot sa nu fie observate la radiografia frontala.

Cat costa o radiografie pulmonara Constanta

Pentru o radiografie pulmonara, preturile pot sa varieze in Constanta, din diverse motive: echipamentele utilizate, complexitatea cazurilor, tipul radiografiei. In tabelul de mai jos poti analiza tarifele percepute de clinicile si spitalele private din municipiu pentru aceasta investigatie.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Radiografie pulmonara
Rating
Website
Medicover
Clinica-Verificata
92 Ron
 • Pretul pentru o Radiografie pulmonara porneste de la 92 Ron
 • Medici cu experienta
 • Servicii de radiologie pentru copii si adulti
 • Radiografii pulmonare si alte tipuri de radiografii
 • Aparatura performanta
 • Radiografii, RMN, CT – decontate de CAS
 • Curatenie si atmosfera placuta
 • Numeroase specialitati medicale
 • Nu se respecta programarile
Clinica Doctor Med
85 Ron
 • Pretul pentru o Radiografie pulmonara porneste de la 85 Ron
 • Numeroase specialitati medicale
 • Servicii de imagistica in contract cu CAS
 • Aparatura de radiologie performanta
 • Radiografii pulmonare si alte tipuri de radiografii
 • Doi medici specializati in radiologie si imagistica medicala
 • Nu este nevoie de programare pentru radiografie pulmonara
 • Timp de asteptare mare
Heka Hospital
120 Ron
 • Pret Radiografie pulmonara 120 Ron
 • Numeroase specialitati medicale si chirurgicale
 • Compartiment de primiri urgente 24/7
 • Aparatura moderna si performanta
 • Radiografii pulmonare si alte tipuri de radiografii
 • Trei medici specializati in radiologie si imagistica medicala
 • Apelurile telefonice sunt preluate cu dificultate
 • Nu se respecta programarile
Regina Maria
165 Ron
 • Pret Radiografie pulmonara 165 Ron
 • Echipamente de radiologie de ultima generatie
 • Radiografii digitale
 • 6 medici specializati in radiologie si imagistica medicala
 • Diverse investigatii radiologice si imagistice
 • Dotari moderne
 • Nu se respecta programarile
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clinici in care se poate efectua o radiografie pulmonara in Constanta

Am identificat patru institutii medicale private in Constanta dotate cu centre de radiologie in care se efectueaza radiografie pulmonara. In continuare, poti afla informatii utile despre ele, pentru a decide la care dintre centre sa te programezi pentru o radiografie.

1. Medicover

In cadrul Centrului Medical Iowemed Medicover din Constanta functioneaza un departament de radiologie, unde se executa si radiografie pulmonara. Sunt trei medici care activeaza in aceasta specialitate, si anume: dr. Rosana-Mihaela Manea, dr. Sabina Sahi, dr. Andra-Sorina Boldea. Serviciile de radiologie se adreseaza si copiilor, si adultilor, dr. Boldea avand competenta si in radio-pediatrie. Pentru investigarea plamanilor, se fac radiografii cardio-pulmonare fata, fata si profil sau doar profil. Pe langa aceste investigatii, in acelasi centru se mai efectueaza si alte tipuri de radiografii: de craniu, de bazin, de coloana vertebrala, de genunchi, de mana etc. Din 2023, investigatiile precum: RMN, CT si radiografii se pot efectua si decontat de catre CAS. Iowemed a fost infiintat in 1995 si cuprinde doua centre medicale, unul in Constanta si unul in Navodari. In 2017, a fost preluat de Medicover, iar serviciile centrului s-au diversificat, fiind dotat cu aparatura la standarde europene. 

Pretul unei radiografii pulmonare este de 92 – 110 lei.

Despre serviciile acestei clinici,  constantenii au numeroase opinii. Unii dintre ei sustin ca s-au bucurat ca au beneficiat de servicii prompte si de calitate, de expertiza unor medici bine pregatiti si de o curatenie desavarsita. Sunt insa si persoane care au notat in recenzii ca nu se respecta programarile si ca sunt nemultumite ca foarte rar se prinde un loc pentru investigatiile decontate de CAS.

Vezi parerile pacientilor despre Medicover
Vezi Pareri

2. Clinica Doctor Med

Pentru o radiografie pulmonara in Constanta, te poti programa si la Clinica Doctor Med. La specialitatea de radiologie si imagistica sunt utilizate echipamente performante, inclusiv in ceea ce priveste efectuarea radiografiilor. In acest caz, se foloseste un aparat de radiologie digitala fixa, Shimadzu, o camera de pozitionare si un detector care protejeaza pacientii de radiatiile inutile. Pentru a efectua aici o radiografie pulmonara nu este nevoie de programare. In plus, toti pacientii care efectueaza o astfel de radiografie primesc si interpretarea investigatiei, efectuata de unul dintre cei doi medici: dr. Mircea Grigorian – medic primar radiologie si imagistica medicala si dr. Miruna Oana Stan – medic specialist radiologie si imagistica medicala.

Tariful radiografiei pulmonare este cuprins intre 85-120 de lei.

Despre Clinica Doctor Med pacientii spun ca este una in care personalul este atent si bine instruit si ca se preocupa in mod real de nevoile si de problemele lor. Locatia este considerata a fi eleganta si curata, iar serviciile sunt apreciate pentru diversitate. Sunt insa si constanteni care s-au declarat nemultumiti de anumite aspecte organizatorice, cum ar fi ca nu se respecta programarile si ca timpul de asteptare poate fi si de doua ore.

3. Heka Hospital

Si la Heka Hospital Constanta exista un laborator de radiologie si imagistica medicala, in incinta caruia se efectueaza radiografii pulmonare. Sunt trei medici specializati in radiologie si imagistica medicala la acest spital privat: dr. Ciresica Ungureanu, medic specialist si coordonatoarea departamentului,  dr. Adriana Iordan, medic primar, si dr. Valentina Rusu, medic specialist. Pe langa radiografiile toraco-pulmonare, la Heka se mai realizeaza si alte tipuri de radiografii: de bazin, de coloana vertebrala, craniana, de membre etc, dar si CT si ecografii. Heka Hospital cuprinde numeroase specialitati medicale si chirurgicale si dispune si de un compartiment de primiri urgente 24/7, precum si spitalizare de zi sau continua.

Pretul unei radiografii toraco-pulmonare este de 120 de lei la Heka Hospital Constanta.

Opiniile sunt impartite in ceea ce priveste serviciile oferite in acest spital. O buna parte dintre pacienti declara ca sunt multumiti de modul cum au interactionat cu personalul de la receptie, de promptitudinea, eficienta si calitatea actului medical, precum si de conditiile din acest spital. Alti constanteni spun ca au ramas cu o impresie neplacuta, din cauza ca nu se raspunde la telefonul clinicii si ca nu se respecta orele de programare. 

4. Regina Maria

O radiografie pulmonara poate fi efectuata in Constanta si la Policlinica Pozimed Regina Maria, in cadrul centrului de imagistica. Echipamentele de radiologie utilizate sunt de ultima generatie si permit efectuarea de radiografii digitale pentru mai multe zone ale corpului: torace, craniu, coloana vertebrala, abdomen, membre, articulatii, colon, genunchi etc. Sunt mai multi medici care interpreteaza rezultatele examenelor radiologice cardio-pulmonare in acest centru, printre care conf. univ. dr. Steliana Popescu, ale carei arii de interes, sunt, pe langa radiografii, investigatiile RMN si cele ecografice. Dr. Popescu a absolvit numeroase cursuri postuniversitare si este membru in Societatea de Radiologie Imagistica Medicala, in Societe Francaise de Radiologie si in Societatea de Rezonanta Magnetica in Medicina din Romania. 

O radiografie pulmonara costa aici 165 de lei.

Despre serviciile puse la dispozitie de aceasta clinica privata din Constanta, pacientii au diferite opinii. Unii spun ca au asteptat mult peste intervalul de zile estimat pentru primirea rezultatelor imagistice sau ca timpul de asteptare se prelungeste, pe holurile clinicii, la peste 60 de minute. Sunt insa si persoane care au notat impresii pozitive: diversitatea specialitatilor medicale, medici cu experienta si cu o pregatire solida, dotari moderne.

Concluziile noastre

Pentru a beneficia de o radiografie pulmonara in Constanta, sunt mai multe clinici dintre care poti alege. In fiecare dintre aceste centre medicale sunt dotari moderne si echipamente de radiologie care permit efectuarea investigatiilor in siguranta pentru pacienti, cu doze reduse de iradiere, fie ca sunt adulti, fie ca sunt copii. 

Radiografia pulmonara este un instrument esential in diagnosticarea si monitorizarea a numeroase afectiuni la nivelul plamanilor: pneumonie, tuberculoza, tumori pulmonare, boli obstructive cronice, traumatisme pulmonare, edem pulmonar. In Constanta, radiografiile efectuate sunt de regula digitale, oferind imagini de o calitate superioara, in comparatie cu cele conventionale.