Meniu

Radiografie pulmonara Pitesti

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Ai primit bilet de trimitere de la un medic specialist sau de la medicul de familie pentru a efectua o radiografie pulmonara in Pitesti? Poti lua in considerare spitalele si clinicile private pe care le vom prezenta in continuare. In aceste unitati sunt echipamente performante, cu care se realizeaza radiografii de plamani in deplina siguranta pentru pacienti, cu doze mici de iradiere.

Radiografia pulmonara este utila in diagnosticarea si monitorizarea unui numar mare de afectiuni pulmonare sau ale cavitatii toracice: tuberculoza, pneumonie, tumori pulmonare, bronsita cronica si emfizem, edem pulmonar, traumatisme toracice sau sarcoidoza. Citeste in continuare pentru a afla in ce clinica privata poti beneficia de o radiografie pulmonara la Pitesti.

Cat costa o radiografie pulmonara in Pitesti

O radiografie pulmonara poate avea diverse tarife in Pitesti, in functie de clinica, de echipamentele utilizate sau de alti factori. In tabelul de mai jos poti vedea cum variaza aceste preturi de la o clinica la alta.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Radiografie pulmonara
Rating
Website
S. Sf. Nicolae
Clinica-Verificata
45 Ron
 • Pret Radiografie pulmonara 45 Ron
 • Medici cu experienta
 • Echipamente de ultima generatie
 • Radiografii pulmonare si alte tipuri de radiografii
 • Consultatii si laborator de analize
 • Sali de tratament curate si bine dotate
 • Numeroase investigatii imagistice
 • Nerespectarea programarilor
Muntenia Hospital
130 Ron
 • Pret Radiografie pulmonara 130 Ron
 • Echipa medicala numeroasa la radiologie si imagistica
 • Radiografii pulmonare si alte tipuri de radiografii
 • Echipamente radiologice de ultima generatie
 • Servicii de radiologie si imagistica decontate de CJAS sau contra cost
 • Numeroase specialitati medicale si chirurgicale
 • Curatenie
 • Nu se respecta programarile
Medscan
100 Ron
 • Pretul pentru o Radiografie pulmonara porneste de la 100 Ron
 • Radiografii generale, radiografii dentare si DEXA
 • Servicii in contract cu CAS sau contra cost
 • Aparatura moderna
 • Rezultatele se transmit rapid
 • Parcare privata
 • Timp minim de asteptare
Spitalul Dr. Irimia
130 Ron
 • Pret Radiografie pulmonara 130 Ron
 • Sistem digital performant de radiologie
 • Radiografii pulmonare cu un nivel scazut de radiatii si imagini de calitate
 • Medic primar cu experienta, la departamentul de radiologie si imagistica
 • Oferta variata de servicii medicale
 • Numeroase investigatii imagistice
 • Nu se respecta programarile
 • Aglomeratie
Clinica SCM Necula
120 Ron
 • Pret Radiografie pulmonara 120 Ron
 • Investigatii radiologice decontate de CAS sau contra cost
 • Doi medici cu experienta in radiologie
 • Programari rapide
 • Radiografii si ecografii
 • Laborator de analize medicale
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 5 clinici unde poti face radiografie pulmonara in Pitesti

Sunt 5 clinici si spitale private de notorietate in Pitesti la care te poti prezenta pentru o radiografie pulmonara. Iata care sunt acestea si ce medici pot interpreta rezultatele radiografiilor!

1. Spitalul Sfantul Nicolae

Spitalul Sfantul Nicolae din Pitesti este recunoscut pentru centrul performant de radioterapie, dar dispune si de un departament de radiologie si imagistica  in care se efectueaza radiografie pulmonara si alte tipuri de radiografii. Echipamentele de radiologie si imagistica sunt performante si variate, putandu-se efectua aici atat radiografii, cat si: tomografii computerizate, osteodensitometrie, ecografii, electrocardiograma, spirometrie si oscilometrie. Spitalul Sfantul Nicolae din Pitesti are o gama variata de servicii medicale si a fost fondat in anul 2008. Aici vei gasi: laborator de analize, un departament de radiologie si imagistica, un centru de radioterapie, spitalizare de zi sau continua, ambulator, recuperare medicala si oncologie.

Pretul unei radiografii pulmonare este aici de 45 de lei.

Serviciile acestui spital privat sunt apreciate de pacientii din intreg judetul Arges. Acestia spun ca au intalnit medici profesionisti si dedicati. Aparatura de ultima generatie s-a dovedit a fi de mare ajutor pentru pacienti, care au putut descoperi unele afectiuni in stadii incipiente si sa le trateze cu succes. De asemenea, pacientii mai spun ca salile de tratament sunt curate si bine dotate. Sunt insa si persoane nemultumite ca preturile comunicate prin telefon nu coincid cu cele de la fata locului sau ca uneori nu se respecta programarile.

Vezi parerile pacientilor despre Spitalul Sfantul Nicolae
Vezi Pareri

2. Nord Muntenia Hospital

Din lista variata de servicii a Nord Muntenia Hospital fac parte si investigatiile de radiologie si imagistica, printre care si radiografiile pulmonare. Investigatiile se realizeaza in cadrul Platoului de imagistica al spitalului, unde mai sunt puse la dispozitie si alte investigatii, pe langa radiografii, cum ar fi DEXA, mamografie, RMN, CT, ecografie. Spitalul este dotat cu  echipamente de ultima generatie pentru efectuarea acestor investigatii. De exemplu, radiografiile pulmonare se efectueaza cu un echipament de radiologie XR 6000, cu niveluri minime de iradiere. Serviciile sunt furnizate atat in sistem decontat de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Arges, cat si contra cost. Echipa medicala de la acest departament este alcatuita din opt medici primari si specialisti radiologie si imagistica medicala, care au competente pentru: RMN, CT, senologie, osteodensitometrie, ecografie. Atat radiografiile pulmonare, cat si toate celelalte investigatii imagistice se realizeaza cu programare.

Tariful unei radiografii pulmonare este de 130 de lei. 

Opiniile exprimate in mediul online in legatura cu serviciile oferite de acest spital privat sunt variate. Unii pitesteni au notat ca au fost tratati foarte bine, cu profesionalism si implicare din partea medicilor si ca totul a decurs rapid la receptie. Ei au mai apreciat si curatenia si igiena din unitatea medicala, diversitatea specialitatilor medicale si chirurgicale. Altii spun insa ca au avut de asteptat si doua ore pentru a intra in cabinetul in care aveau programare sau ca locurile de parcare sunt insuficiente pentru numarul mare de pacienti.

3. Medscan

Poti efectua o radiografie pulmonara in Pitesti si la centrul de investigatii medicale Medscan. In cadrul acestui centru, poti beneficia atat de radiografii generale, cat si de radiografii dentare sau de analiza DEXA. Vestea si mai buna este ca radiografiile pot fi decontate de CAS, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Radiografiile sunt realizate cu echipamente digitale, in care filmul radiologic este inlocuit cu un sensor electronic, iar imaginea este transmisa catre un computer, al carui soft prelucreaza imaginea pana la cele mai mici detalii. Acest echipament implica o doza de iradiere cu pana la 80% mai mica decat in cazul aparaturii clasice. Tot la Medscan se efectueaza, de curand, si radiografii stitching, pentru o evaluare precisa a coloanei vertebrale si a membrelor inferioare.

O radiografie pulmonara costa 100 de lei (o incidenta) sau 140 de lei (2 incidente).  

Pitestenii spun ca personalul din acest centru este foarte amabil si ca rezultatele investigatiilor  sunt transmise cu rapiditate. De asemenea, oamenii mai apreciaza si ca investigatiile se pot efectua prin contract cu CAS, ca echipamentele utilizate sunt de ultima generatie, dar si ca timpul de asteptare din centru este scazut.

4. Spitalul Dr. Irimia

In Clinica Self Control a Spitalului Dr. Irimia din Pitesti exista un compartiment de imagistica, unde se realizeaza si radiografie pulmonara. Pentru efectuarea radiografiilor se utilizeaza un sistem performant de radiologie, complet digital. Cu ajutorul acestuia se pot examina atat plamanii si inima, cat si sistemul osteoarticular, craniul si coloana vertebrala, dar se pot efectua si radiografii speciale, de tip orthospine (pentru coloana vertebrala), sau ortoleg (pentru picioare). Acest echipament implica utilizarea unui nivel scazut de radiatii si un timp redus pentru obtinerea rezultatului investigatiei, insa cel mai mare avantaj il reprezinta calitatea imaginii radiologice, care poate fi prelucrata digital pentru un diagnostic precis. Rezultatele radiografiilor sunt interpretate de dr. Cecilia Bobirla, medic primar radiologie.

Costul unei radiografii pulmonare este de 130 de lei.

Medicii de la Spitalul Dr. Irimia din Pitesti sunt apreciati pentru profesionalism si implicare in rezolvarea problemelor pacientilor, precum si pentru comunicarea cu acestia. Argesenii mai spun si ca diversitatea serviciilor este de apreciat aici, avand in vedere ca se efectueaza in aceeasi locatie si analize de sange, si investigatii imagistice, si consultatii. Sunt insa si pacienti care spun ca nu se respecta programarile si ca timpul de asteptare este destul de mare, mai ales dimineata, cand este aglomeratie.

5. Clinica SCM Necula

Printre serviciile oferite de clinica Dr. Necula din Pitesti se afla si radiografia pulmonara. In clinica se mai efectueaza insa si alte tipuri de radiografii: de coloana, membre, craniu, sinusuri, piramida nazala, renovezicala, dar si ecografii: de sani, tiroida, pelvina sau generala. Investigatiile radiologice se realizeaza si pe baza de bilet de trimitere, dar si contra cost. In aceasta clinica functioneaza atat departamentul de imagistica si radiologie, cat si un laborator de analize medicale, servicii de stomatologie, medicina generala si planificare familiala. In cadrul cabinetului de radiologie si imagistica se afla doi medici: dr. Monica Stan si dr. Gabriel Dumitru. 

Pentru o radiografie pulmonara, tariful este de 120 de lei.

Pacientii acestei clinici apreciaza personalul medical pentru profesionalism si atentia la detalii. Faptul ca unele servicii sunt oferite in regim decontat este un mare plus pentru pitestenii care pot beneficia gratuit de investigatiile utile pentru stabilirea unui diagnostic sau pentru monitorizarea unor afectiuni.

Concluziile noastre

Avand in vedere multitudinea de clinici si spitale private in care se poate efectua o radiografie pulmonara, se poate spune ca in Pitesti exista varietate in cazul serviciilor radiologice. Mai mult decat atat, in multe clinici sunt echipamente de ultima generatie, cum este aparatura radiologica digitala, care presupune un timp mai mic de expunere si doze mici de iradiere. Pentru o radiografie la plamani in aceste centre, este necesar sa faci o programare si sa ai un bilet de trimitere.