Meniu

Medicina sportiva Craiova

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Ramura medicala care se ocupa cu imbunatatirea performantelor fizice, cu prevenirea accidentelor, cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor si traumelor suferite de sportivi si cu recuperarea medicala a acestora, medicina sportiva in Craiova este disponibila in centre de top cu servicii la standarde inalte de calitate, pe care pot conta toti cei pasionati de exercitiul fizic si antrenamente. Daca nu stii unde sa mergi pentru o monitorizare adecvata a starii de sanatate legata de activitatea sportiva, in articolul de fata vei afla informatii utile care te vor ajuta sa te orientezi pe piata serviciilor private specializate in acest domeniu medical.

Citeste cu atentie textul si vei sti, la finalul acestuia, care este centrul din Craiova care te poate sustine cel mai adecvat sa iti rezolvi problema in ceea ce priveste practicarea sportului preferat.

Cat costa o consultatie de medicina sportiva in Craiova?

Ai nevoie de servicii de medicina sportiva in Craiova si primul pas este sa obtii o consultatie la un medic bun, specializat in problemele de sanatate ale sportivilor. In tabelul de mai jos vei gasi numele centrelor de medicina sportiva din oras si tarifele practicate pentru consultatii.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Consultatie
Rating
Website
Prokinetic
Clinica-Verificata
200 Ron
 • Pret Consultatie 200 Ron
 • Servicii de calitate
 • Centru modern, bine dotat
 • Varietate de proceduri
 • Rezultate bune ale tratamentelor
 • Personal profesionist si atent la nevoile pacientilor
S. Buna Vestire
150 Ron
 • Pret Consultatie 150 Ron
 • Servicii la standarde europene
 • Profesionisti de nota 10
 • Proceduri de tratament de calitate
 • Efecte benefice ale terapiilor
 • Lipsa locurilor de parcare
Policlinica Elga
150 Ron
 • Pretul Consultatiei porneste de la 150 Ron
 • Servicii de calitate
 • Medici profesionisti
 • Standarde ridicate la recuperare medicala
 • Timp de asteptare mare
 • Aspectul invechit al clinicii
Policlinica Vlaescu
150 Ron
 • Pret Consultatie 150 Ron
 • Medici profesionisti, cu experienta
 • Empatie fata de pacienti
 • Lipsa de punctualitate in onorarea programarilor
 • Amplasarea radiologiei la etaj, intr-o cladire fara lift
Mogos Med
200 Ron
 • Pretul Consultatiei porneste de la 200 Ron
 • Servicii de calitate
 • Medici profesionisti, cu experienta si pregatire temeinica
 • Respect fata de pacienti
 • Interventii chirurgicale reusite
 • Deficiente in gestionarea programarilor
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Clasamentul clinicilor cu servicii de medicina sportiva din Craiova

Tu esti persoana care poate spune cel mai bine care iti sunt nevoile si exigentele in ceea ce priveste rezolvarea problemelor de sanatate legate de practicarea sportului si, prin urmare, vei avea propriile criterii de evaluare in ceea ce priveste serviciile de medicina sportiva din Craiova. In sectiunea urmatoare a articolului vei gasi informatii care te vor ajuta sa te hotarasti care este centrul catre care ar trebui sa te indrepti. Vei afla detalii despre calitatea serviciilor, despre dotarile cu aparatura ale clinicilor din clasament, despre calificarile personalului si despre opiniile pacientilor care le-au trecut pragul.

1. Prokinetic

Infiintat in Craiova in anul 2010, centrul Prokinetic este un centru de recuperare medicala si medicina sportiva in care activeaza o echipa alcatuita din doi medici si peste 30 de terapeuti cu experienta. Clinica se adreseaza pacientilor de toate varstele, adulti si copii, cu probleme ale aparatului locomotor si pune la dispozitia acestora servicii de kinetoterapie individualizata (programe profilactice, post-traumatice, postoperatorii), osteopatie, reeducare posturala globala, streching Global Activ, traumatologie sportiva, masaj terapeutic, terapia Yumeiho, drenaj limfatic manual, gimnastica pre si postnatala, elongatii vertebrale, kinesiotaping, hidrokinetoterapie, Tecar, crioterapie si fizioterapie. Pe o suprafata de 1000 de metri patrati se desfasoara spatii de recuperare, o sala dedicata recuperarii agilitatii, echilibrului si coordonarii, o sala pentru proceduri de recuperare a fortei musculare, o sala dedicata copiilor si o sala cu piscina pentru hidrokinetoterapie.

Pentru o consultatie de medicina sportiva la acest centru din Craiova, vei plati suma de 200 de lei.

Sportivii si pacientii care au apelat la Prokinetic apreciaza ca serviciile sunt de calitate, ca centrul este foarte bine dotat, modern si ca ofera o varietate de proceduri eficiente de recuperare. Despre personal se spune ca este profesionist, amabil si atent la nevoile pacientului.

Vezi parerile pacientilor despre Prokinetic
Vezi Pareri

2. Spital de Recuperare Buna Vestire

Pentru servicii de medicina sportiva si o mare varietate de proceduri de recuperare, te poti indrepta in Craiova catre Spitalul de Recuperare Buna Vestire, una dintre putinele unitati medicale de acest tip acreditate de ANMCS in categoria a II-a, cu recomandari (a doua pozitie in ierarhia nationala a acreditarilor). Serviciile prestate aici includ terapia shockwave sau terapia durerii, terapia cu ozon – ozonoterapie, hidrotermoterapie, termoterapie si parafina, magnetoterapia, terapia cu lumina polarizata, tratamentul cu namol de Techirghiol si Amara, terapia cu aerosoli, electroterapia si laserterapia, salinoterapia, masaj terapeutic, kinetoterapie individuala si de grup, hidrokinetoterapia la bazin, drenaj limfatic, bai si mofete, recuperare post Covid. Cei sase medici ai spitalului sunt specializati in recuperare medicala.

Tarifele clinicii pot fi vizualizate pe site-ul web. Pretul consultatiei este de 150 de lei in acest spital.

Pacientii Spitalului Buna Vestire spun ca au gasit aici servicii medicale la standarde europene, o echipa de profesionisti de nota 10, proceduri bune de tratament si efecte benefice ale acestora. Un aspect care ar trebui imbunatatit este legat de lipsa locurilor de parcare.

3. Policlinica Elga

Medicina sportiva este reprezentata la Policlinica Elga din Craiova prin sectia de Ortopedie-Traumatologie si serviciile de reabilitare medicala prin fizioterapie. In functie de problema de sanatate, te poti adresa aici unuia dintre medicii de la Recuperare medicala, in contract cu CAS Dolj, asist. univ. dr. Ana-Maria Bumbea, medic primar reabilitare medicala, medic specialist reumatologie, competenta in ecografie generala, dr. Larisa-Madalina Baloi, medic specialist reabilitare medicala, sau medicilor ortopezi prof. univ. dr. Dan Grecu, medic primar ortopedie-traumatologie, si dr. Geanina-Cristina Bedelici, medic specialist ortoped in contract cu CAS. La Policlinica Elga se efectueaza proceduri de masaj terapeutic, kinetoretapie, fizioterapie (unde scurte, electroterapie, magnetoterapie, ultrasunete, terapie cu parafina, laserterapie), Tecar si Shock Wave. Policlinica Elga functioneaza din anul 1997, cu peste 25 de specializari medicale, analize medicale, imagistica, medicina muncii si eliberare fise medicale. 

Pentru o consultatie de medicina muncii, medicii percep suma de 150 de lei. La profesor universitar, pretul este de 300 de lei.

Parerile pacientilor sunt impartite in ceea ce priveste activitatea Policlinicii Elga. Majoritatea acestora considera ca serviciile sunt de calitate si la multe dintre cabinete, medicii sunt profesionisti. Sunt aprecieri pozitive despre recuperarea medicala si procedurile specializate de aici. Pe de alta parte, multi pacienti acuza ineficienta sistemului de programari, timpul de asteptare mare si aspectul invechit al clinicii.

4. Policlinica Dr. Vlaescu

Pentru traume ale aparatului locomotor si probleme de medicina sportiva, cabinetul de ortopedie si traumatologie al Policlinicii Dr. Vlaescu sta la dispozitia pacientilor cu servicii de diagnostic si tratament pentru afectiunile aparatului locomotor, luxatii, rupturi musculare sau de tendon, fracturi. Clinica dispune si de servicii de imagistica performante (radiografie, examen computer tomograf, osteodensitometrie) pentru investigatii amanuntite in sfera ortopediei. La cabinetul specializat activeaza dr. Dan Rusu, medic primar ortoped, dr. Bogdan Capitanescu, medic primar, si dr. Ovidiu Marginean, medic primar ortopedie. Policlinica Centrala Dr. Vlaescu a fost infiintata in primavara anului 2002 de sotii Doina Vlaescu, medic primar ORL, si Florin Vlaescu. Are astazi in componenta cabinete de ORL, ortopedie, medicina interna, psihiatrie, medicina muncii, analize medicale, ecografie, radiologie si fise medicale.

Tariful pentru o consultatie la ortopedie este de 150 de lei.

Pacientii din Dolj apreciaza ca la aceasta clinica au intalnit medici profesionisti, cu experienta si empatie. Pe de alta parte, aspectele organizatorice par sa constituie puncte slabe ale Policlinicii Centrale. Sunt acuzate lipsa de punctualitate in onorarea programarilor si amplasarea sectiei de radiologie la etaj, in absenta unui lift, ceea ce face dificila deplasarea persoanelor cu probleme locomotorii.

5. Mogos Med

Pentru tratamentul chirurgical al afectiunilor din sfera medicinei sportive, pot apela la sectia de Chirurgie Ortopedica a Centrului Medical Mogos Med, unde vei gasi trei profesionisti dedicati: prof. dr. Dan Grecu, medic primar, dr. Claudiu Stefan Prica, si dr. Cristian Bica, medici specialisti in Ortopedie si Traumatologie. Clinica din Craiova a fost infiintata in 2003 de o familie in care medicina este o traditie incepand cu perioada interbelica. Fondatorul unitatii medicale este prof. dr. Dan Mogos, medic primar chirurg, profesor universitar la UMF Craiova, seful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Universitar CF Craiova. Clinica se recomanda prin aparatura performanta, gratie unei investitii din 2010 prin fonduri europene, o gama variata de servicii in diverse specialitati medicale si personal bine pregatit.

Paleta completa de servicii se regaseste pe site-ul web, impreuna cu tarifele corespunzatoare. Pretul pentru o consultatie la ortopedie este de 200 sau 250 de lei, in functie de medic.

Pacientii si-au exprimat multumirea pentru serviciile clinicii, pe care le considera de calitate. Ei consemneaza ca aici au beneficiat de consultatii si tratamente la medici profesionisti, cu experienta si pregatire temeinica, respect fata de pacienti, iar interventiile chirurgicale au fost reusite. Exista si nemultumiri legate de administrarea programarilor de catre personalul de la receptie si de preturile ridicate.

Concluzii

Municipiul resedinta de judet al Doljului este un oras cu o traditie bogata in activitatea sportiva si nu este de mirare ca pacientii se pot adresa pentru probleme de medicina sportiva in Craiova unor clinici cu servicii de top in recuperare medicala, ortopedie si traumatologie, chirurgie ortopedica. Orasul dispune de centre medicale in care se realizeaza proceduri eficiente de fizioterapie, kinetoterapie, terapii manuale moderne si de medici profesionisti, cu reputatie ireprosabila in domeniu, pentru probleme de reabilitare a functiilor motorii si tratamentul leziunilor aparute in practicarea sportului de performanta sau al sportului ocazional.