Oamenii care doresc sa apeleze la un tratament alternativ pentru rezolvarea sau ameliorarea a diferite probleme sau afectiuni medicale pot apela la terapia cu ozon, in ceea ce priveste ozonoterapia, contraindicatiile fiind foarte putine.
Terapia cu ozon are ca obiectiv imbunatatirea oxigenarii de la nivelul tesuturilor. Din acest motiv astfel de proceduri sunt folosite atat pentru tratarea sau ameliorarea a numeroase afectiuni medicale, foarte diferite, care au rolul de a imbunatati starea generala de sanatate.
Ozonoterapia: contraindicatiile sunt importante, dar care sunt metodele de tratament?
Principiul pe care functioneaza terapia cu ozon este faptul ca orice problema medicala are la baza o oxigenare insuficienta a celulelor, motiv pentru care aspecte negative pe care le are ozonoterapia, contraindicatiile acesteia, sunt reduse.
La modul general, terapia cu ozon presupune administrarea unei anumite cantitati de ozon medicinal – o combinatie de ozon si oxigen – astfel incat acesta sa poata ajunge la nivelul celulelor si tesuturilor din regiunea vizata. Acest tip de terapie alternativ este una cu o vasta istorie in spate, fiind folosita in medicina de mai mult de 100 de ani.
Modurile in care se administreaza ozonul medicinal sunt diverse, in functie de afectiunea care se doreste sa fie tratata. Principalele metode folosite sunt injectarea ozonului intravenos sau intramuscular, dar la fel de eficient poate fi tratamentul cu ozon medicinal aplicat direct pe tesut, introdus vagina sau rectal, ori intermediul autohemoterapiei.
Autohemoterapia reprezinta principala tehnica de terapie cu ozon, care are rolul de a ozonifica si oxigena intregul sistem sangvin.
De asemenea, s-au efectuat teste cu ozonoterapie in foarte multe specializari medicale si pentru afectiuni diverse, unele dintre ele grave, ajungand astazi la performanta ca terapia cu ozon sa fie benefica in tratarea a minimum 114 afectiuni medicale.
Aspecte importante privind ozonoterapia – contraindicatii, efecte secundare, beneficii
In ceea ce priveste insa un alt aspect legat de modul in care functioneaza ozonoterapia, contraindicatiile sunt si ele important de mentionat, pentru ca oamenii sa stie daca pot sau nu sa apeleze la un astfel de tratament alternativ.
Tinand cont ca aceasta terapie foloseste o substanta care este necesara organismului uman, efectele secundare adverse sunt aproape inexistente. In schimb, legat de ozonoterapie, contraindicatii exista, insa acestea sunt foarte putine si vizeaza anumite afectiuni medicale care nu sunt compatibile cu procedura de autohemoterapie.
Afectiunile in care nu este recomandata terapia cu ozon sunt hipertiroidism, sarcina, hipertensiune arteriala, trombocitopenie, accident vascular hemoragic, infarct miocardic recent sau deficit de G-6-PD (glucoza 6 fosfat dehidrogenaza).
In plus, beneficiile pe care le ofera ozonoterapia sunt foarte multe si importante pentru starea de sanatate a oamenilor. Dintre acestea merita amintite ozonificarea intregului sistem circulator sangvin, intarirea sistemului imunitar, neutralizarea toxinelor, fungilor, virusurilor si bacteriilor din organism, avand totodata o influenta pozitiva asupra calitatii somnului.
Prin urmare, toti cei care au nevoie de un tratament alternativ pot cauta medicii specializati in terapia cu ozon, mai ales ca la ozonoterapie, contraindicatiile sunt putine. Astfel isi pot imbunatatii atat starea generala de sanatate, cat si calitatea intregii vieti.