Meniu

ozonoterapie genunchi

Actualizat pe:

Tratamentul de ozonoterapie genunchi a devenit foarte practicat in anul 2022. In ciuda acestui fapt, foarte multi oameni nu au habar in ce consta si pentru ce se utilizeaza. Prin urmare, articolul de fata isi propune sa aduca in discutie doar aspectele generale si de interes.

Pentru ce se utilizeaza tratamentul de ozonoterapie genunchi?

Tratamentul de ozonoterapie genunchi isi gaseste utilizare in combaterea unei boli cronice degenerative, cunoscuta sub denumirea de gonartroza. Aceasta se manifesta prin dureri si miscari limitate la nivelul genunchilor.

Cele mai multe cazuri au fost inregistrate printre randurile femeilor. Varsta medie, la care boala tinde sa apara, este de 50 de ani. Principalele cauze, responsabile pentru aparitia sa, sunt:

  • procesul de imbatranire;
  • mostenirea ereditara;
  • obezitatea sau greutatea prea mare;
  • depunerea de efort fizic suprasolicitant si constant, pe o perioada lunga de timp.

Printre cele mai des intalnite simptome se numara:

  • prezenta unei dureri constante la nivelul genunchilor in timpul mersului;
  • aparitia durerii in timpul urcarii sau coborarii unor scari;
  • prezenta unei dureri constante atunci cand persoana se afla in repaus;
  • durere usoara spre intensa atunci cand sunt apasate articulatiile.
  • cateodata, in articulatie se poate identifica lichid.

In stadii avansate, genunchiul va capata un aspect marit si umflat. In fazele finale, muschii se vor atrofia, miscarea devenind durearoasa. Pe deasupra, ea va fi realizata cu mare dificultate.

Ce beneficii pot fi obtinute de pe urma unui tratament de ozonoterapie genunchi?

In urma rezultatelor obtinute, s-a observat ca tratamentul de ozonoterapie genunchi este cel mai benefic pentru combaterea acestei boli. Totusi, un suferind de gonartroza, cel mai probabil, va dori sa cunoasca modul prin care acest procedeu ii poate veni in ajutor. Prin urmare, in randurile urmatoare au fost selectionate principalele avantaje pe care ozonoterapia le poate aduce.

In primul rand, ozonul utilizat va reusi sa redea articulatiilor posibilitatea de a-si relua functiile biologice. Prin urmare, durerile aparute se vor disipa treptat, iar pacientul va putea sa se miste din ce in ce mai usor.

In al doilea rand, ozonul va permite un proces de reparare perfect natural. Suprafata articulatiilor va fi restaurata fara posibilitatea aparitiei unor potentiale efecte secundare.

In cel de-al treilea rand, trebuie mentionat si faptul ca tratamentul este cat se poate de nedureros. Pacientul va fi tratat in conditii cat mai optime, astfel incat nu va resimti durere pe tot parcursul procesului.

Cat costa un tratament de ozonoterapie genunchi

Daca esti interesat de un tratament de ozonoterapie genunchi, cel mai probabil vei fi interesat si de pretul aferent. Acesta difera in functie de serviciile dorite.

In ceea ce priveste pretul considerat average pentru o ozonoterapie genunchi, 50-100 euro per sedinta reprezinta suma cea mai intalnita. Numarul de sedinte poate varia, in functie de complexitatea problemei.

Pe piata pot fi gasite si anumite tratamente de ozonoterapie cu pret 100 euro fixat. De regula, aceste clinici obisnuiesc sa ofere doar tratamente de top, de aici si pretul aferent mai mare.

In concluzie, un astfel de tratament este benefic pentru toate persoanele care sufera de gonartroza.