Meniu

Silicoane fund

Actualizat pe:

Popularitatea implanturilor cu silicon este foarte mare si cum efectele sunt adesea multumitoare pentru paciente, acestea apeleaza uneori la marirea feselor prin interventia de inserare a silicoanelor in fund. In acest fel poate fi obtinut un fund bombat, dupa care multe femei ofteaza.
Totusi, numarul celor care apeleaza la aceasta interventie estetica este mai mic decat in cazul maririi sanilor cu implanturi de silicon, desi aceasta se adreseaza atat femeilor, cat si barbatilor.

Cine si cand are nevoie de silicoane in fund?

In general, la operatia cu silicoane in fund apeleaza femeile care nu sunt multumite de aspectul estetic al fundului lor. Acesta poate fi plat, lasat sau in neconcordanta cu restul corpului.
Prin urmare, unul dintre principalele situatii in care se intervine asupra feselor, pentru a le modifica forma sau dimensiunea, este in cazul celor care au o constitutie corporala neechilibrata, in care fundul este fie plat si deloc senzual, fie are o dimensiune care nu se potriveste cu proportiile corpului.
De asemenea, pentru femeile care au suferit variatii mari de greutate sau cele care, in urma unui accident, s-au ales cu o vatamare grava a muschilor fesieri, operatia cu implant de silicon in fese este o solutie pentru obtinerea formelor la care viseaza.
Pentru a beneficia insa de o astfel de operatie estetica, pacientele trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani, pentru ca ciclul de crestere sa se fi incheiat, sa aiba o stare generala de sanatate buna si sa aiba asteptari realiste in ceea ce priveste rezultatele interventiei.

In ce consta interventia de introducere silicoane in fund?

Prima si cea mai importanta informatie legata de operatia estetica pentru augumentare posterioara cu silicoane in fund este ca aceasta se realizeaza numai sub anestezie generala, mai ales ca durata operatie este de aproximativ 2 ore.
Desi marirea feselor se poate face prin doua metode – cu implant de silicon sau cu injectarea de grasime proprie (lipofilig fese) – cea mai des solicitata este cea cu implanturi. Si in acest caz exista insa 3 tehnici prin care poate fi efectuata interventia: intramuscular, submuscular sau subfascial.
La fel ca si in cazul implanturilor mamare, implanturile din silicon pentru fese sunt de diferite tipuri, forme si marimi, astfel incat sa se potriveasca oricarei tipologii de persoane, indiferent de sex sau de problema pentru care apeleaza la o astfel de interventie estetica.
Astfel ca dupa anestezie, se efectueaza o incizie fie in zona pliului inferior al fesei, fie in zona inferioara a sacrumului, prin care se va introduce implantul ales, utilizand tehnica stabilita de catre medic impreuna cu pacientul sau. Pentru a favoriza drenarea lichidelor rezultate in urma interventiei chirurgicale se vor monta si doua furtunuri speciale, dar care vor fi indepartate in cel mult cateva zile de la operatie.
Recuperarea dupa operatia de implant fesier dureaza aproximativ 6 saptamani, perioada in care pacientii trebuie sa respecte anumite recomanari medicale, cum ar fi purtarea unui corset special si evitarea sezutului timp de 21 de zile.
In concluzie, desi nu este atat de promovata operatia de marire a feselor cu silicoane in fund, aceasta este efectuata destul de des in cabinetele de chirurgie estetica, atat la femei, cat si la barbati.