Abdominoplastia totala

Actualizat pe:

Abdominoplastia totala este o interventie chirurgicala cu un grad ridicat de complexitate, care are rolul de a indeparta excesul de piele si grasime din zona abdomenului. Operatia poate fi potrivita pentru femeile care au trecut prin multe sarcini si isi doresc sa-si recapete abdomenul plat, de invidiat. De asemenea, multe persoane se confrunta cu o stima de sine scazuta, care nu le permite sa aiba o parere buna despre ei insisi si care porneste, de cele mai multe ori, de la presiunea asupra felului in care arata. Din fericire, abdominoplastia totala este procedura prin care abdomenul se aplatizeaza, contribuind, astfel, la imbunatatirea stimei de sine.

Care sunt beneficiile pe care le obtii prin interventia de abdominoplastie totala?

Abdominoplastia totala este o procedura indragita de multe persoane, datorita faptului ca ajuta la indepartarea excesului de grasime inmagazinata la nivelul peretelui abdominal. Aceasta procedura este practicata de medici chirurgi esteticieni si are rolul, cu alte cuvinte, de a aplatiza abdomenul, astfel incat pacientul sa se poata bucura de un abdomen de invidiat.

Operatia de abdominoplastie devine, astfel o varianta populara, datorita si beneficiilor oferite starii generale de sanatate, printre care se numara si:

Corectarea herniei de disc – o hernie de disc este redata printr-o umflatura manifestata in zona peretelui abdominal. Apare din cauza pierderii bruste si rapide a kilogramelor, a operatiilor de cezariana sau a apendicectomiilor. Fiind o tehnica de eliminare a excesului de grasime din zona abdominala, abdominoplatia totala ii ofera pacientului sau posibilitatea de a se trata de hernia de disc. Cu ajutorul sau, muschii abdominali sunt corectati, fiind astfel redusa presiunea asupra pielii.

Reduce incontinenta urinara – presiunea excesiva asupra vezicii urinare si a uretrei duce la aparitia incontinentei urinare, caracterizata prin scurgeri incontrolabile ale vezicii urinare. Din fericire, abdominoplastia ajuta la vindecarea incontinentei urinare a pacientului prin reducerea presiunii resimtite la nivelul vezicii urinare.

Vindeca durerile de spate si imbunatateste postura – abdominoplastia este o procedura eficienta in ceea ce priveste vindecarea durerilor de spate si imbunatatirea pozitiei corporale.

3 riscuri pe care le poti experimenta in cadrul abdominoplastiei totale

Persoanele care opteaza pentru abdominoplastia totala, trebuie sa aiba in vedere si riscurile la care se supun.

1. Vindecarea lenta

Persoanele care opteaza pentru operatia de abdominoplastie totala, trebuie sa stie ca procesul de vindecare va avea o durata suficient de lunga, in care se recomanda ca pacientul sa tina cont de toate sfaturile medicului specialist.

2. Manifestarea unor infectii

Dupa procedura de abdominoplastie, exista riscul ca pacientul sa se confrunte cu manifestarea unor infectii in zona operatiei. Din fericire, acestea se pot trata cu usurinta cu ajutorul antibioticelor prescrise de medicul specialist.

3. Dificultati in vindecarea cicatricilor

Din cauza faptului ca abdominoplastia este o interventie chirurgicala complexa, exista riscul ca pacientul sa aiba cicatrici vizibile, neplacute. Vestea buna este ca, dupa perioada de recuperare si de vindecare, vor deveni inobservabile.

In concluzie, abdominoplastia totala este o procedura chirurgicala care implica atat beneficii, cat si riscuri, pe care pacientul trebuie sa le cunoasca in detaliu, astfel incat sa se asigure ca ia decizia potrivita.