Meniu

Blefaroplastie inferioara

Actualizat pe:

Interventia estetica de blefaroplastie poate fi realizata pentru ambele pleoape, cand este vorba despre cea inferioara, interventia purtand numele de blefaroplastie inferioara. Blefaroplastia reprezinta una dintre cele mai eficiente tratamente pentru persoanele care se confrunta cu exces de piele in zona pleoapelor sau cu o pleoapa cazuta.

Cand si cum se realizeaza interventia de blefaroplastie inferioara?

Dupa cum este mentionat si mai sus, blefaroplastia inferioara reprezinta interventia estetica prin intermediul careia medicul plastician poate inlatura atat pielea in exces din zona pleoapei inferoare, cat si pungile de grasime. Aceasta interventie estetica poate fi realizatat fie in mod traditional, printr-o operatie chirurgicala, fie printr-o procedura nechirurgicala, cu ajutorul unui laser.

Indiferent pentru ce modalitate de efectuare a interventiei optezi, medicul este cel care va decide cata piele, grasime sau chiar muschi sa fie inlaturate, pe baza unor factori, cum ar fi structura musculara si structura osoasa a fetei.

Principalele motive pentru care oamenii, femei si barbati deopotriva, apeleaza la acest tip de interventie estetica sunt prezenta pungilor sub ochi sau un exces de piele la nivelul pleoapei. Dar si daca te confrunti cu o pleoapa inferioara laxa, adica ce determina ca albul ochiului sa fie vizibil mai sus decat irisul poti apela la aceasta interventie estetica.

Modul de desfasurare si chiar perioada de recuperare sau perioada in care te poti bucura de efectele interventiei difera in functie de tipul de blefaroplastie ales, chirurgicala sau nechirurgicala.

De ce sa apelezi la interventia de blefaroplastie inferioara?

Daca nu esti inca hotarat daca sa apelezi sau nu la interventia de blefaroplastie inferioara, pentru a scapa de complexul creat de pungile de sub ochi sau de excesul de piele din zona pleoapei inferioare, ar trebui sa afli ca beneficiile pe care le are o astfel de interventie sunt, in realitate, mai multe si importante.

Astfel ca daca doresti sa iti imbunatatesti vederea, desi nu ai nevoie de dioptrii, trebuie sa stii ca operatia de blefaroplastie are si acest efect, prin marirea campului vizual. De asemenea, in timpul unei astfel de interventii, chiar si ridurile pot fi inlaturate sau minimizate, astfel incat dupa perioada de recuperare sa te bucuri de un chip cu aspect intinerit si mai luminos.

Daca preturile sunt cele care te fac sa eziti, faptul ca ai posibilitatea de a alege dintre doua tipuri de interventie estetica de blefaroplastie este un mare avantaj. Este important sa pui in balanta avantajele si dezavantajele celor doua interventii – chirurgicala sau nechirurgicala – pentru a alege cea mai potrivita solutie pentru tine.

De la costuri, care in cazul operatiei chirurgicale de blefaroplastie sunt mai mari decat in cazul celei cu laserul, pana la efectele temporare ale blefaroplastiei nechirurgicala fata de cele de lunga durata ale operatiei chirurgicale, toate acestea pot cantarii foarte mult in luarea deciziei.

In concluzie, in momentul in care iei in calcul efectuarea unei interventii de blefaroplastie inferioara, o informare cat mai amanuntita referitoare la toate aspectele unei astfel de interventii te poate scuti de foarte multe neplaceri. In plus, si medicul plastician ales are un rol foarte important.

Cand se gandesc la o interventie estetica, unul dintre principalele criterii pe care oamenii le iau in considerare este pretul, astfel ca daca ai nevoie de o procedura de blefaroplastie inferioara, pretul difera in functie de tipul interventiei ales.

De asemenea, mai sunt si alti factori care contribuie la stabilirea pretului pentru o astfel de interventie, dar avantajele pe care blefaroplastia le ofera pot fi mai importante chiar si decat riscurile asociate acesteia.

Blefaroplastie inferioara – pretul si factorii care il influenteaza

Unul dintre cele mai importante aspecte legate de interventia de blefaroplastie inferioara, pretul, este influentat de o serie de factori, care au rolul de a diferentia atat actul medical, cat si procedura folosita.

De exemplu, cum exista diferente la modul in care se realizeaza o interventie estetica de blefaroplastie la pleoapa inferioara fata de cea pentru pleoapa superioara, la fel este si in cazul blefaroplastiei inferioare chirurgicale sau nechirurgicale. Daca in cazul interventiei chirurgicale complexitatea si durata de realizare este mai mare decat in cazul blefaroplastiei minim invazive, si pretul primului tip de interventie este mai mare decat in cazul celei de-a doua.

De asemenea, tehnicile si aparatura medicala, precum si experienta si notorietatea medicului sau clinicii in care se realizeaza procedura de blefaroplastie inferioara au o influenta puternica asupra costurilor acestei interventii. De aceea, si preturile difera de la o clinica la alta, dintr-un oras in altul, cu toate ca nu exista variatii foarte mari.

Blefaroplastie inferioara – pretul si riscurile interventiei

Cand se decid sa isi faca o operatie de blefaroplastie inferioara, pretul este numai unul dintre criteriile pe care oamenii ar trebui sa le ia in calcul. Un alt criteriu la fel de important sunt si riscurile asociate unei astfel de interventii estetice.

O interventie chirurgicala de blefaroplastie presupune riscuri pe care orice alt tip de interventie chirurgicala le are, de la o sangerare excesiva si producerea unor hematoame, pana la posibilitatea dezvoltarii sau contactarii unor infectii.

Dar aceasta interventie realizata in apropierea ochilor, mai precis la pleoape, presupune si alte riscuri specifice, cum ar fi tulburarea secretiei lacrimale, ducand astfel la uscaciunea ochilor, cicatrici inestetice, conjunctivita, ectropionul – pozitionarea pleoapei inferioare mai jos decat globul ocular – sau chiar alterarea vederii.

Pentru a evita toate aceste riscuri, este foarte important ca procedura de blefaroplastie inferioara sa fie realizata numai de medici specialisti si cu experienta.

Avantaje blefaroplastie inferioara: pretul si intinerirea

In ceea ce priveste avantajele de care te poti bucura daca decizi sa faci o operatie de blefaroplastie inferioara, pretul este numai unul dintre acestea. De la recuperarea relativ rapida – in functie de tipul de interventie, chirurgicala sau nechirurgicala – la efectele de durata, care pornesc de la un an si pot tine pana la 15 ani, toate sunt beneficii oferite de o astfel de interventie.

In plus, prin intermediul blefaroplastiei poate fi marit campul vizual si eliminate unele riduri, ducand astfel la un reintinerirea fetei.

Prin urmare, daca alegi un medic experimentat, care sa poata realiza in siguranta procedura de blefaroplastie inferioara, pretul este mai putin important, decat efectele pe care le poti obtine.