Meniu

Blefaroplastie recuperare

Actualizat pe:

Chirurgia pleoapelor sau blefaroplastia, este o procedura chirurgicala menita sa imbunatateasca aspectul pielii din jurul ochilor, fiind efectuata atat pe pleoapele superioare, cat si pe cele inferioare. De asemenea, in ceea ce priveste blefaroplastia, recuperarea si beneficiile sale, oricine poate sa aiba certitudinea ca este o procedura sigura, care are scopul de a intineri cu succes tenul.

Procesul de recuperare nu este unul dificil. Majoritatea oamenilor revin la activitatile lor normale in aproximativ 10-14 zile dupa interventie, dar trebuie sa se respecte cu strictete recomandarile medicului specialist, astfel incat zona sa fie perfect vindecata.

Blefaroplastie: recuperare eficienta cu ajutorul medicului specialist

In ceea ce priveste blefaroplastia si recuperarea dupa aceasta interventie chirurgicala, pacientul trebuie sa stie ca se poate manifesta sub 3 etape: aparitia vanatailor, a umflaturilor si, in cele din urma vindecarea inciziei/cicatricii. Vanataile sunt cele care dispar primele, avand o durata de aproximativ 2 pana la 3 saptamani. Dupa aceea, urmeaza etapa umflarii care difera de la o persoana la alta, cu o durata de aproximativ 8 saptamani sau mai mult.

Cand umflaturile incep sa dispara treptat, oamenii se pot intoarce la activitatile lor rutinale, pentru ca procesul de recuperare a luat sfarsit. De asemenea, desi lucrarea s-a vindecat, cicatricile de la inciziile chirurgicale vor fi in continuare vizibile, reusind sa atinga o durata chiar de un an pana cand vor disparea. Important este ca in aceasta perioada sa se aplice cremele recomandate de medicul specialist, care ajuta la imbunatatirea si la eficientizarea procesului de vindecare in urma interventiei chirurgicale.

Sfaturi pentru interventia de blefaroplastie: recuperare mai rapida si sigura

Cand vine vorba de blefaroplastie si recuperarea sa, este important sa se tina cont de mai multe sfaturi care pot imbunatati procesul de vindecare:

Ingrijirea conform sfaturilor medicale

Pentru a contribui la grabirea si la eficientizarea procesului de recuperare care are loc dupa interventia chirurgicala a pleoapelor, medicul poate sugera:

  • folosirea pachetelor de gheata pe ochi. Utilizarea constanta a ghetii in primele 3 zile este esentiala;
  • curatarea regulata si cu blandete a pleoapelor;
  • utilizarea picaturilor pentru ochi sau unguentele prescrise medical;
  • sa nu se poarte lentile de contact timp de aproximativ doua saptamani dupa procedura;
  • renuntarea la fumat, cel putin temporara.

De asemenea, ar putea fi necesar ca pacientul sa se intoarca la cabinetul medicului pentru indepartarea cusaturilor.

Odihna adecvata

Somnul este o parte importanta din procesul de vindecare ce ar trebui sa fie respectat in cadrul unui program de dormit adecvat. Somnul odihnitor ajuta, asadar, la o vindecare rapida.

Protejarea ochilor

Este important sa se protejeze cu atentie ochii de vant, de lumina puternica a soarelui si de alte elemente care ar putea sa afecteze recuperarea. Purtarea ochelarilor polarizati sau a unei palarii pentru a se evita contactul direct cu lumina soarelui poate fi o varianta potrivita in cazul in care pacientul trebuie sa-si paraseasca neaparat locuinta.

In concluzie, blefaroplastia este o interventie care are nevoie de un anumit timp destinat recuperarii, pentru ca rezultatul final sa fie unul satisfacator atat pentru medic, cat si pentru pacient.