Meniu

Implant mamar tipuri

Actualizat pe:

Evolutia tehnologiei din ultimii ani a facut ca pe piata sa existe mai multe tipuri de implant mamar, cu caracteristici si proprietati diferite, care sa se potriveasca in mai multe situatii. In plus, acestea difera in functie de mai multe criterii, cum ar fi forma, invelis, continut, consistenta.
Desi pacientele au un cuvant important de spus in ceea ce priveste alegerea tipului de implant mamar, sfatul medicului estetician cantareste si el foarte mult, deoarece acesta tine cont de toate caracteristicile specifice cazului sau pacientei pe care o are in fata, pentru a alege cel mai potrivit implant.

Tipuri de implant mamar in functie de forma

In ceea ce priveste forma pe care o pot avea implanturile, exista doua tipuri de implant mamar. Acestea sunt rotunde sau anatomice.
Implanturile mamare rotude sunt preferate de paciente deoarece umplu decolteul mai bine, dar rezultatul final va fi unul artificial, bustul fiind evident marit cu implanturi. In schimb, implanturile anatomice sunt preferate de femeile care isi doresc un bust mai mare, dar cu un aspect natural, motiv pentru care acestea au, in general, forma de para.

Tipuri de implant mmar in functie de consistenta

Consistenta sau umplutura implanturilor mamare poate fi foarte diferita, cele mai cunoscute tipuri de implant mamar fiind cele cu silicon. Exista insa si implanturi cu umplutura de solutie salina sau chiar gaz.
Implanturile cu silicon coeziv sunt cele mai populare in randul pacientelor, datorita senzatiei resimtite la atingere, care este asemanatoare ca in cazul sanului natural. In plus, cele mai noi tipuri de silicoane sunt realizate astfel incat in caz de rupere, siliconul nu se scurge in organism, fiind deci mai sigure.
In schimb, implanturile cu ser fiziologic (solutie salina) sunt folosite, in special, in chirurgia reconstructiva, deoarece se umplu cu ser dupa inserarea implantului in san, ceea ce permite obtinerea unui echilibru in ceea ce priveste marimea sanilor. Principalul dezavantaj ala acestora este faptul ca exista riscul de a se dezumfla.
O inovatie recenta din domeniu sunt implanturile „cu gaz”, care este in realitate tot un tip de gel siliconic coeziv, insa acesta este imbogatit cu atomi de aer, facandu-l mult mai usor. Un astfel de implant este cu pana 1/3 mai usor decat un implant cu silicon obisnuit.

Tipuri de implant mamar in functie de invelis

Invelisul unui implant poate avea o influenta ridicata asupra fixarii si mentinereii acestuia, pentru a obtine sanii doriti, motiv pentru care pe piata exista mai multe tipuri de implant mamar care au diferite invelisuri exterioare. Acestea pot fi:
– implanturi netede, dar la care nu adera prea bine tesutul si favorizeaza intoarcerea implantului;
– implanturi microtexturate, care sunt cele mai populare deoarece tesutul se poate atasa foarte bine de acestea;
– implanturi macrotexturate, desi sunt cele mai aderente, nu sunt la fel de eficiente ca cele prezentate anterior;
– implanturi cu invelis poliuretan – acestea sunt cele mai noi de pe piata, care pe langa faptul ca adera rapid la tesuturi, are si cea mai mica rata de contractura capsulara.

In concluzie, alegerea tipului de implant mamar potrivit pentru a obtine sanii doriti poate fi dificila pentru paciente, motiv pentru care suportul medicului este extrem de important.