Liposuctie gusa

Actualizat pe:

Gusa sau barbia dubla sunt caracteristici care pot pune intr-o lumina nefavorabila infatisarea unei persoane, iar operatia de liposuctie gusa reprezinta solutia potrivita pentru sculptarea barbiei, deoarece in urma procedurii barbia capata un aspect natural prin eliminarea excesului de grasime.

Liposuctia asa-numitei “barbii duble” este o procedura capabila sa schimbe radical aspectul, fiind o interventie de remodelare faciala potrivita acelor persoane nemultumite de aspectul pielii in aceasta zona.

Ce este operatia de liposuctie gusa?

Operatia de liposuctie gusa este o interventie simpla, minim invaziva, prin care se elimina stratul adipos de sub barbie, astfel incat conturul mandibular sa fie mai bine definit. Operatia se adreseaza celor care au o acumulare inestetica de grasime in zona barbiei, grasime care nu poate fi eliminata prin alte metode. Gusa poate deveni un adevarat complex pentru multe persoane, iar lipoaspiratia reprezinta o solutie potrivita pentru majoritatea dintre acestia.

Gusa poate aparea in mai multe situatii. In zona de sub barbie, grasimea poate incepe sa apara odata cu inaintarea in varsta, atunci cand elasticitatea pielii se pierde treptat, dar si din alte cauze, cum ar fi slabirea brusca sau luarea in greutate (inclusiv din cauza unei tulburari tiroidiene).

Astfel, aceasta operatie ti se potriveste daca vrei sa elimini excesul de grasime de sub barbie, care iti poate afecta estetica faciala si care poate reprezenta un adevarat motiv de disconfort, mai ales ca provoaca un efect vizual de imbatranire a pielii si a intregii structuri faciale.

Cum decurge procedura de liposuctie gusa?

Interventia estetica de liposuctie gusa se efectueaza sub anestezie locala si presupune eliminarea grasimii in exces de sub barbie prin aspiratie in urma introducerii unei canule (tub subtire) de liposuctie in zona vizata. Interventia se efectueaza numai dupa o consultatie, in urma careia medicul stabileste daca esti compatibil/a cu procedura si daca starea ta de sanatate permite efectuarea acestei operatii.

Este important ca atat inainte, cat si dupa operatie, sa respecti indicatiile medicului. Acesta iti poate recomanda sa intrerupi administrarea unor tratamente si sa nu mai fumezi o perioada inainte de operatie. De obicei, procedura dureaza in jur de o ora.

Cui se potriveste operatia de liposuctie gusa?

Procedura de liposuctie gusa ti se potriveste daca ai un exces de grasime mai mult sau mai putin sesizabil sub barbie, exces pe care iti doresti sa il elimini pentru a redobandi un aspect intinerit al fetei si pentru ca structura faciala sa aiba un contur armonios. Pe langa faptul ca trebuie sa ai grasime in zona vizata, pentru ca aceasta sa poata fi aspirata, mai exista cateva criterii in functie de care se stabileste compatibilitatea ta cu aceasta procedura.

Este necesar sa ai o stare buna de sanatate si sa ai pielea ferma, elastica, tocmai pentru ca aceasta sa se adapteze pe noul contur. Anumite afectiuni medicale pot reprezenta un impediment in efectuarea acestei proceduri chirurgicale, motiv pentru care starea de sanatate a unui potential candidat este definitorie.

In concluzie, procedura de liposuctie gusa este potrivita pentru persoanele care vor sa isi imbunatateasca estetica faciala prin eliminarea grasimii de sub barbie si care nu sufera de anumite afectiuni medicale in cazul carora o astfel de interventie estetica nu este recomandata.