Meniu

Poti alapta daca ai silicoane?

Actualizat pe:

Daca in trecut ai apelat la un astfel de tratament estetic, iar in prezent urmeaza sa devii mamica, cel mai probabil iti vei pune urmatoarea intrebare: poti alapta daca ai silicoane? Daca te macina astfel de ganduri, atunci ai ajuns in locul potrivit. Articolul de fata isi propune sa raspunda tuturor nelamuririlor pe care le poti avea cu privire la acest subiect.

Implanturile cu silicon se afla printre cele mai raspandite tipuri de operatii estetice prezente la momentul actual. Datorita nivelului crescut de cerere, o astfel de complicatie s-ar fi putut dovedi problematica pentru foarte multe femei.

Poti alapta daca ai silicoane? Care este raspunsul?

Conform informatiilor oferite de medicii din domeniu, raspunsul general este ca da, poti alapta daca ai silicoane. Rezultatele obtinute in urma unui search pe acest subiect pot genera, de foarte multe ori, confuzie.

De exemplu, unii doctori sustin ca daca ai silicoane poti alapta fara nici o problema, aprovizionarea cu lapte nefiind afectata catusi de putin. Pe de alta parte, anumiti doctori aduc in discutie mentiuni conform carora exista o posibilitate ca anumite implanturi sa duca la o productie insuficienta de lapte. Asadar, care sunt datele exacte?

Poti alapta daca ai silicoane? Raspunsurile specialistilor ce vizeaza aceasta intrebare

Conform datelor de la ora actuala, majoritatea studiilor sustin ca poti alapta daca ai silicoane. Problema, in schimb, poate aparea la cantitatea de lapte produsa. Anumite implanturi cu silicon pot genera producerea unei cantitati partiale de lapte. Acest detaliu poate fi influentat de modul in care a decurs lucrarea chirurgicala.

Totusi, aici trebuie sa fie luata in considerare si situatia de dinainte de operatia chirurgicala. Nu poti sa alaptezi daca ai silicoane, atata timp cat alaptarea nu era posibila nici inaintea tratamentului. Din acest motiv, se recomanda analize ce pot oferi raspunsuri cu privire la aceste aspecte.

Poti alapta daca ai silicoane? Cum ar putea operatia estetica sa influenteze acest detaliu

Dupa cum a fost stabilit in randurile anterioare, poti alapta daca ai silicoane. Totusi, au fost aduse in discutie si potentialele complicatii ce pot aparea. Care sunt factorii exacti ce pot sta la baza aparitiei unor astfel de complicatii?

Conform studiilor de specialitate, principalii factori responsabili sunt:

1. Zona unde a fost realizata incizia

Daca a fost realizata in proximitatea glandelor sau canalelor prin care se transporta laptele, exista sansa ca acestea sa fi fost afectate intr-o mica masura.

2. Modul in care a fost pozitionat implantul

Dupa cum se poate observa, pozitionarea implantului poate avea anumite consecinte. Sanul unei femei are in componenta anumite tesuturi glanduare ce contribuie la producerea, pe cale naturala, a laptelui. Un implant poate ajunge sa puna foarte multa presiune pe aceste tesuturi, ceea ce va genera o cantitate redusa de lapte.

3. Tesutul mamar prezent are o calitate redusa din punct de vedere natural

Exista posibilitatea, in cazul anumitor persoane, ca tesutul mamar prezent sa nu se dezvolte in parametrii normali. Acest fapt va genera complicatii la alaptare.

Concluzie

In concluzie, raspunsul general este ca da, poti alapta daca ai silicoane.