Fatete Dentare

Last updated on:
Written by Dr. Matei Alexandru

Una din metodele prin care oamenii pot obtine zambetul pe care si l-au dorit dintotdeauna este prin intermediul unor fatete dentare, pretul fiind unul din factorii decisivi. Pe langa acesta, se mai poate vorbi de durabilitate si aspect estetic.

In general, persoanele care apeleaza la tratamentul cu fatete dentare sunt cele care vor sa-si imbunatateasca pozitia dintilor sau aspectul lor in cazul unor fisuri ori ciobiri. Un alt tip de candidat ideal este cel care, din cauza stilului de viata si implicit al alimentatiei, are o dantura de culoare galbena sau usor decolorata.

Fatete dentare: pret in functie de model

Cei care cauta pe internet subiectul „fatete dentare pret” pot afla ca tarifele variaza, in general intre 1700 si 2100 de lei. Bineinteles, nu intotdeauna este folosit acelasi material in confectionarea fatetelor, asa ca si acest aspect poate contribui la o modificare a pretului fatetelor la final. Ele pot fi realizate din portelan sau ceramica, materiale compozite, nanoceramice pentru acoperire.

O alta modalitate prin care pot fi clasificate fatetele dentare este dupa modul in care au fost aplicate, astfel ca exista fatete cu slefuire, cunoscute si cu denumirea de „prep” si fatete fara slefuire, cunoscute ca „no prep”. Varianta no prep este o metoda complet neinvaziva, asa ca nu se poate vorbi despre vreo pierdere dentala.

Un lucru ce trebuie tinut minte este ca in cazul in care pacientul are unii dinti iesiti mai in fata, sunt inghesuiti, ori dintii din partea superioara se intalnesc cu cei din cea inferioara, atunci el nu trebuie sa aleaga fatetele dentare fara slefuire.

Ce trebuie sa iei in calcul la tratamentul de fatete dentare: pret si alte detalii

Multi oameni aleg varianta tratamentului de fatete dentare, pretul fiind unul accesibil, in locul albirii dintilor. El are abilitatea de a schimba in mod considerabil aspectul dintilor, inclusiv forma, marimea si lungimea. Nu doar ca pot modifica aspectul, dar au si un caracter durabil, intre 7 si 15 ani.

Situatia in care se afla dintii pacientului trebuie luata in considerare pentru a alege tipul de fateta care ii va imbunatati situatia. Fiecare model vine cu un set de avantaje si dezavantaje, asa ca studierea lor inainte de a urma tratamentul este esentiala pentru un rezultat cat mai bun.

Cei interesati de costul fatetelor dentare, vor trebui sa se programeze la un consult cu un medic dentist. Inainte de a face acest lucru este indicat sa cerceteze clinicile din apropierea sa, pentru a vedea daca in catalogul lor de servicii se regaseste si ceea ce-l intereseaza pe el.

In concluzie, persoanele care sunt de parere ca fatetele dentare sunt solutia perfecta prin care pot obtine zambetul pe care si-l doresc, trebuie sa se programeze la un consult cu un medic specialist in domeniu, pentru a vedea care modele se potrivesc cel mai bine nevoilor pe care le are. In acest fel, tratamentul va avea succes.

Articole Fatete Dentare