Meniu

Radiografie Dentara Cluj

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

In majoritatea tratamentelor si interventiilor stomatologice este nevoie de o radiografie dentara. In Cluj ai numeroase optiuni in ceea ce priveste cabinetele de radiologie unde se poate efectua o astfel de examinare.

In acest articol sunt prezentate cabinete de top din Cluj, specializate in investigatii imagistice dentare. Citeste toate informatiile despre clinici, preturi si despre parerile celor care au mers deja pentru radiografii, ca sa decizi unde este mai bine pentru tine sa mergi, in functie de asteptarile si de dorintele tale.

Cat costa o radiografie dentara in Cluj?

Poti descoperi cat costa o radiografie dentara in Cluj din tabelul de mai jos, in care au fost cuprinse informatii pe scurt despre acest serviciu:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Consultatie Teleradiografie
Rating
Website
My Xpert
Clinica-Verificata
60 Ron
 • Pret Teleradiografie de profil 60 Ron
 • Confort si siguranta radiologica
 • Radiologie dentara digitala
 • Diverse tipuri de radiografii dentare
 • Personal bine pregatit
 • Timp de asteptare scazut
DigiRay
95 Ron
 • Pret Teleradiografie de profil 95 Ron
 • Tehnica dentara digitala
 • Nu este nevoie de programare pentru radiografii
 • Investigatii imagistice de calitate superioara
 • Curatenie
 • Timpi de asteptare mari
Radiodent
70 Ron
 • Pret Teleradiografie de profil 70 Ron
 • Examinari radiologice executate de tehnicieni de imagistica specializati B.M.F
 • Aparatura ultraperformanta cu iradiere redusa
 • Examinare in format digital, cu o rezolutie mare
 • Preturi avantajoase
 • Timpi mici de asteptare
Iso-X
70 Ron
 • Pret Teleradiografie de profil 70 Ron
 • Radiologie digitala 2D sau 3D
 • Softuri performante
 • Nu este nevoie de programare pentru radiografia dentara
 • Personal amabil
 • Aglomeratie
Denta Film
60 Ron
 • Pret Teleradiografie de profil 60 Ron
 • Radiografii dentare digitale 3D cu imprimare laser
 • Expunere la radiatii cu 85% mai mica fata de radiografiile clasice
 • Calitate inalta a imaginilor
 • Preturi avantajoase
 • Timpi mari de asteptare
 • Personalul este nepoliticos
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Unde poti efectua o radiografie dentara in Cluj

Sunt 5 clinici bune la care poti apela pentru o radiografie dentara in Cluj. Le poti descoperi in cele ce urmeaza:

1. My Xpert

La My Xpert Cluj Napoca personalul medical realizeaza investigatii imagistice in conditii de confort si siguranta radiologica. Baza de date ce cuprinde toate radiografiile efectuate de pastreaza, din motive de siguranta, ca o copie de rezerva in cazul in care se pierd investigatiile. Serviciile de radiologie dentara digitala puse la dispozitie sunt urmatoarele: radiografii dentare, radiografii panoramice, radiografii retroalveolare,   radiografie cefalometrica, scanare intraorala, teleradiografie si altele.

Pretul pentru o radiografie panoramica digitala este de 85 de lei, dar uneori se aplica o reducere de 30%, adica tariful ajunge la 60 de lei. O teleradiografie de profil are un cost de 60 de lei, daca se aplica aceeasi reducere.

Parerile oamenilor care au efectuat cel putin o radiografie dentara la acest centru sunt unele apreciative, in care se vorbeste despre echipament performant, personal calificat si amabil, dar si de un timp de asteptare scazut, fata de alte clinici. Oamenii au mai sesizat si curatenia, precum si preturile pe care le considera foarte bune.

Vezi parerile pacientilor despre My Xpert
Vezi Pareri

2. DigiRay

DigiRay este o retea de imagistica dentara si maxilo-faciala care este apreciata in randul medicilor dentisti din tara, datorita serviciilor personalizate de radiologie si de tehnica dentara digitala. In plus, reteaua furnizeaza ghiduri chirurgicale 3D pentru toate sistemele de implanturi din Romania. Pentru pacienti, un lucru important la clinica DigiRay este ca pentru efectuarea radiografiilor nu este nevoie de programare. Doar in cazul scanarilor intraorale si al fotografiilor ortodontice se impune aceasta necesitate. Investigatiile imagistice de foarte buna calitate, efectuate la DigiRay Cluj, ii ajuta pe dentisti sa beneficieze de o expertiza multidisciplinara esentiala pentru un diagnostic rapid si corect.

Iata cateva preturi pentru radiografii dentare, in Cluj, la cabinetul DigiRay: o radiografie retroalveolara costa 45 de lei, o radiografie panoramica (OPG) costa 95 de lei, iar o teleradiografie de profil costa tot 95 de lei.

Opiniile sunt in majoritate pozitive in legatura cu serviciile oferite de DigiRay, oamenii spunand ca se desfasoara rapid, profesionist si fara preturi mari. Pentru multi dintre clienti, serviciile sunt unele premium, datorita curetaniei si dezinfectarii spatiului, a felului cum interactioneaza personalul si a eficientei. Sunt si oameni nemultumiti, care spun ca nu exista o buna organizare aici si ca timpii de asteptare sunt mari.

3. Radiodent

Radiodent are o experienta de peste 20 de ani in serviciile de radiologie dentara, oferind de asemenea si servicii de radiologie craniana. Specialistii de aici utilizeaza aparatura de specialitate de ultima ora, cu iradiere redusa si fascicul concentrat, perfect delimitat. Examinarea se face in format digital, bucurandu-se de o rezolutie mult mai mare fata de aparatele uzuale de radiodiagnostic dentar. Tehnicile utilizate sunt CBCT, OPT, Retroalveolar, aceasta din urma realizandu-se prin senzori wireless, cu o grosime de maximum 2 mm, pentru usurinta expunerii si confortul pacientului. Examinarile radiologice sunt efectuate de tehnicieni de imagistica specializati in chirurgia buco-maxilo-faciala (BMF).

Pretul unei radiografii panoramice este de 40 de lei, iar pentru printarea examinarilor radiologice pe film medical, costul este de 10 lei. Pentru o teleradiografie adulti, se percepe un tarif de 70 de lei.

Pentru multi dintre clientii Radiodent, serviciile de care au beneficiat au fost de buna calitate. Oamenii apreciaza in special profesionalismul pe care l-au intalnit aici, disciplina, curatenia exemplara. Spre deosebire de clinica anterioara, in cazul acesteia clientii amintesc ca trebuie programare pentru investigatiile imagistice, dar ca, din acest motiv, este o buna organizare si nu se asteapta mult pentru proceduri.

4. Iso-X

In cabinetul de radiologie si imagistica medicala Iso-X din Cluj Napoca poti beneficia de servicii de radiologie digitala 2D sau 3D, precum si de servicii complementare pentru stomatologie, cum ar fi poze cu fotomontaj sau masuratori pe CBCT. Cabinetul a fost infiintat in anul 1997, devenind un centru complet de radiologie si imagistica dentara sau maxilo-faciala unde se realizeaza numeroase examinari. In acest sens, au fost achizitionate softuri performante, care sa permita obtinerea unor imagini bune, cu doze minime de iradiere.

Pretul pentru o radiografie retroalveolara este de 30 de lei, iar pentru o radiografie panoramica  (OPT) – 70 de lei. O teleradiografie de profil costa tot 70 de lei.

Pentru majoritatea persoanelor care au ajuns in cabinetul Iso-X, serviciile au fost de calitate, prin prisma mai multor aspecte: personal amabil, atitudinea profesionista si empatica fata de copiii aflati la prima radiografie dentara, conditiile de igiena si sterilizare. Clientii mai apreciaza si ca nu este nevoie de programare, dar tocmai din acest motiv apare un dezavantaj pentru altii, si anume ca se creeaza uneori aglomeratie.

5. Denta Film

Acest cabinet de radiologie dentara din Cluj a fost deschis in 2002. La Denta Film poti face radiografii dentare digitale  3D cu imprimare laser de ultima ora,  cu o expunere la radiatii cu 85% mai mica fata de radiografiile clasice. Sistemul Pax-i Uni 3D  este o combina CT Cone beam cu ortopantomograf si teleradiografie UNI 3D fabricata de Vatech-Samsung, ce ofera o calitate foarte inalta  a imaginii. Serviciile oferite includ: radiografii panoramice, teleradiografii, radiografii digitale 3D, tomografii 3D.

O radiografie retroalveolara costa 30 de lei, iar o radiografie digitala panoramica pentru adulti, cu printare pe film, costa 55 de lei. Pentru o radiografie cefalometrica si teleradiografie cu printare pe film, costul este de 60 de lei.

Parerile sunt impartite in lagatura cu activitatea acestui cabinet. Unii oameni spun ca au gasit aici aparatura de ultima generatie, personal calificat si servicii prompte, curatenie si preturi accesibile. Altii scot in evidenta cateva aspecte negative: timpi mari de asteptare, preturi finale care nu corespund cu cele comunicate anterior, personal nepoliticos.

Concluziile noastre

Poti face cu incredere o radiografie dentara in Cluj, pentru ca ai numeroase optiuni atat in ceea ce priveste clinicile, cat si tipul de investigatie.

In cabinetele de radiologie dentara prezentate s-au facut investitii importante pentru achizitionarea unor aparate performante care nu doar ca permit obtinerea de imagini de calitate superioara, dar acestea se obtin si cu doze mult mai mici de radiatii fata de aparatele clasice.