Meniu

Crioterapie: indicatii si contraindicatii

Actualizat pe:

Pacientii care cauta pe internet mai multe informatii despre procedura de crioterapie, indicatii si contraindicatii, pot lua in considerare informatiile furnizate ulterior in cadrul acestui articol pentru a se documenta in mod corespunzator.

Crioterapia este o interventie terapeutica prin frig care are atat rol estetic, cat si rol de ameliorare a anumitor zone de la nivelului corpului care prezinta dureri sau chiar inflamatii. Desi este o procedura puternic modernizata, tratamentul prin frig este utilizat de secole intregi, cu 400 de ani i. Hr., cand Hipocrate folosea zapada cu scopul de calmare a durerilor sau a inflamatiilor resimtite in corp.

Ce beneficii obtii cu ajutorul interventiei de crioterapie: indicatii si contraindicatii

Tratamentul pe baza de inghet este potrivit pentru pacientii care sufera de anumite probleme de sanatate, astfel, trebuie sa se informeze cu privire la procedura de crioterapie, indicatii si contraindicatii, pentru a obtine rezultatele dorite. De asemenea, trebuie sa cunoasca si avantajele de care pot beneficia, pentru a se asigura ca au parte de o interventie utila. Printre aceste avantaje se remarca si:

  • hidratarea corespunzatoare a pielii – hidratarea capata un rol esential in ceea ce priveste procesul de prevenire a imbatranirii premature a pielii. Astfel, pacientii care isi doresc sa se bucure de o piele tanara, puternic hidratata, isi pot pune baza in crioterapie;
  • obtinerea unor efecte analgezice si antiinflamatoare – durerile resimtite la nivelul corpului pot avea un impact neplacut asupra randamentului de zi cu zi. Din fericire, crioterapia este una dintre procedurile care pot fi alese pentru ameliorarea senzatiilor neplacute, datorita efectelor analgezice si antiinflamatoare;
  • ameliorarea musculaturii – persoanele care practica un sport de performanta isi expun muschii unor activitati solicitante, care ii pot afecta in timp. Vestea buna este ca procedura de crioterapie ofera posibilitatea vindecarii musculaturii.

Care sunt aspectele de care fiecare pacient trebuie sa tina cont in procedura de crioterapie: indicatii si contraindicatii

O multime de persoane folosesc motoarele de cautare pentru a insera cuvintele cheie: „crioterapie indicatii si contraindicatii”, astfel incat sa afle mai multe informatii cu privire la procedura, la ce presupune si daca se potriveste pentru necesitatile lor. Astfel, cei care manifesta una sau mai multe dintre problemele de mai jos, trebuie sa se reorienteze:

    • afectiuni cardiovasculare;
    • hipertensiune arteriala;
    • diabet;
    • sindromul Raynaud;
    • crioglobulinemie;
    • febra;
    • tumori maligne;
    • anemie;
    • afectiuni pulmonare;
    • insuficienta cardiaca;
    • hipootiroidie.

Bineinteles, crioterapia nu poate fi folosita de copiii care au sub varsta de 10 ani si nici de persoanele care sufera de anumite alergii sau reactii adverse in contact cu frigul, in special cu inghetul, pentru ca le poate afecta buna functionare. Astfel, inainte de a recurge la crioterapie, este recomandat ca pacientul faca un set de analize indicat de medicul specialist, pentru a se asigura ca tratamentul prin inghet nu ii provoaca niciun rau.

Prin urmare, pacientii care apeleaza la efectele benefice ale terapiei prin inghet vor avea parte de o multime de imbunatatiri la nivelul sanatatii generale, atat timp cat nu sufera de nicio afectiune incompatibila cu crioterapia care sa-i puna viata in pericol.