Meniu

Mezoterapie Corporala

Actualizat pe:

Unul dintre cele mai populare tratamente ale zilelor noastre, care rezolva multe probleme de ordin estetic, este cel de mezoterapie corporala. Tratamentul este recomandat pentru celulita in stadii avansate, pentru tratarea vergeturilor, a capilarelor sparte, pentru reducerea depunerilor de grasime, dar si in cazul pielii lipsite de fermitate, care apare dupa sarcina sau dupa slabitul excesiv.

Cum se aplica tratamentul de mezoterapie corporala

Tratamentul de mezoterapie corporala este unul care se aplica nechirurgical, fiind utilizat in plan medical, dar si cosmetic. Metoda este minim invaziva, nu are efecte secundare si, in plus, nu necesita o perioada de recuperare.

Sunt doua tipuri de proceduri de acest tip care se pot efectua:

  • mezoterapie corporala virtuala;
  • mezoterapie corporala cu microace.

Mezoterapia virtuala se realizeaza prin introducerea unor substante active in straturile profunde ale pielii prin intermediul electroporatiei si al electroforezei. Prin electroporatie, sunt aplicate impulsuri electrice de tip alternativ – rectangular, iar volumul porilor se mareste de aproape 4 ori, pentru a permite absorbtia substantelor. Drept efect, drenajul limfatic este accelerat si creste si intensitatea fluxului sanguin.

Electroforeza se axeaza pe curentul continuu sau galvanic care transporta substantele active in straturile profunde ale pielii, pentru a hrani si imbunatatii structura acesteia.

O sedinta de mezoterapie dureaza aproximativ 30 de minute si, nu numai ca nu este dureroasa, dar poate fi chiar relaxanta, pentru ca ea consta intr-un masaj bland prin intermediul unui manipul ce este plimbat pe zonele cu probleme.

Care sunt beneficiile procedurii de mezoterapie corporala

Tratamentul de mezoterapie corporala rezolva foarte multe probleme estetice care ii fac pe oameni sa fie nemultumiti de felul in care arata: celulita, vergeturile, depozitele adipoase de pe fese, coapse, solduri, abdomen, capilare sparte. In toate aceste cazuri apar avantaje dupa cateva sedinte, si anume:

  • se diminueaza retentia de apa;
  • se elimina efectele stresului, care se resimt, de obicei, in senzatia de picioare grele sau in dureri musculare;
  • sunt stimulate drenajul limfatic si microcirculatia;
  • este prevenita depozitarea de grasime in zone rezistente la exercitii fizice si dieta;
  • efect revitalizant;
  • metabolismul celular este stimulat;
  • este intarita capacitatea de autovindecare a organismului;
  • procedura nu este dureroasa si nu necesita timp de recuperare.

Cand apar rezultatele dupa un tratament de mezoterapie corporala?

Dupa primele sedinte de mezoterapie corporala apar si rezultatele vizibile, in sensul ca pielea devine mai ferma, mai sanatoasa si incepe sa-si recapete elasticitatea. De regula, este necesar ca o persoana sa ia parte la 8-10 sedinte pentru imbunatatirea calitatii pielii.

Cele mai bune rezultate se obtin daca primele sedinte sunt efectuate la o distanta de 2-3 zile. Apoi, sedintele se pot efectua la 4-5 zile, iar, pentru a mentine rezutatele, vor fi realizate sedinte periodice de intretinere la 2-4 saptamani. Frecventa o dicteaza insa si necesitatile pacientului sau tipul problemei.

Mezoterapia corporala nu se recomanda in cazul anumitor probleme de sanatate: afectiuni cronice ale pielii,  boli cardiace, diabet, femei insarcinate sau care alapteaza, persoanele care urmeaza tratament anticoagulant sau tratamente cu steroizi, precum si in cazul celor care sufera de epilepsie sau cancer.